passzio.hu
Keresés Minden téma

Minden téma
  

    
Miben akarsz keresni? Cikkek Felhasználók Ismertetők


Keresés eredményei


 The End Machine - The End Machine (2019, Dionysosrising)


Szerkesztette: Dionysosrising


Milyen zenét játszhat a Dokken valamikori három tagja, ha összeáll a Lynch Mob és a Warrant valamikori énekesével? Hát vagy Dokkeneset, vagy Warrantosat - vágná rá a naiv kérdezett, még szerencse, hogy a metalfanok körében legalább ennyi a ravasz (sőt, konteó-hívő) hallgató, így őket nem éri váratlanul, hogy se ilyet, se olyat. Persze a gitáros, Lynch stílusa meghatározza valamennyire a zenét, de azok a keretek, amelyekben a dalok mozognak, nem nagyon emlékeztetnek a Dokken szinte metal közeli hitvallására...

Ideje: 2019. március 17. vasárnap 12:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 The End Machine - The End Machine (2019)


Szerkesztette: pjuan


A Dokken klasszikus felállásának hangszeresei, vagyis George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszusgitáros és Mick Brown dobos End Machine néven alapított új zenekart, aminek ez a bemutatkozó anyaga! A kérdés természetesen adott: akarnak-e a névadó énekes, Don Dokken nélkül Dokken-lemezt készíteni?

A zenészek T&N néven 2012-környékén már próbálkoztak hasonlóval, akkoriban Pilson mellett vendégek énekeltek a dalaikban, az egyikben Robert Mason is feltűnt, aki a gitáros saját csapatában, a Lynch Mob-ban is megfordult, manapság pedig a Warrant-ban dolgozik... A hangszeres trió most újra őt vette elő, hogy az eredetileg Superstroke nevet használó End Machine-ban ismét megpróbáljon főszereplő lenni!

Ideje: 2019. március 16. szombat 00:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 In Flames - I, the Mask (2019)


Szerkesztette: pjuan


A svédországi Göteborg-ban, '90-ben alakult In Flames kezdetben a Dark Tranquillity és az At the Gates mellett, meghatározója volt a skandináv melo-death metal hullámnak, aztán fokozatosan elvesztették az agresszivitásukat, egyre kommerszebbek lettek.

Legutóbb 2016-ban adták ki a Battles című lemezüket, ami közelebb volt az amerikai modern rock-metál-hoz. Időközben - az egykori Red - dobos Joe Rickard helyére Tanner Wayne érkezett, a basszusgitáros Peter Iwers-t pedig Bryce Paul Newman váltotta, akikkel elkészítették a tizenharmadik sorlemezüket I, the Mask címmel...

Ideje: 2019. március 09. szombat 00:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 Truth - Machine (2008)


Szerkesztette: pjuan


A Truth nevű svéd projektet senki sem ismeri, pedig többet érdemelne! Ez egy ragyogó debütáló stúdiólemeze a kiemelkedő képességű svéd gitáros, Sven Cirnski átmeneti csapatának, ami hiába volt egy rendkívül dögös hard-blues rock munka, a folytatása elmaradt. Pedig a gitárosnak közismert segítői is akadtak, igaz más stílusból átrándulva! Sven leginkább olyan dallamosabb rockzenekarokból lehet ismerős, mint a Snake Charmer és a Bad Habit, de a Raise Cain-ben és a Blakk Totem-ben is megfordult, viszont a nagy kiugrás egyikkel sem sikerült!

A Machine című erőteljes és izmos, mégis dallamos blues lemezt David Fremberg énekessel rakta össze a gitáros, ő az Andromeda soraiból lehet leginkább ismerős. A Blakk Totem-ből átjött Sven-nel Jens Lundahl basszusgitáros, aki mellett három dalban Jonas Reingold tűnik fel a Flower Kings-ből, illetve ugyanonnan Jaime Salazar dobossal lett teljes a tagság... Ez a progresszívabb körökben kiválónak mondható felállás örömzenél ezen az albumon, ami közben rendesen füstölöghetnek a csöves gitárerősítők is!

Ideje: 2018. december 31. hétfő 12:05:00
találat címre
Téma: Lemezismertetők

 BillyBio - Feed The Fire (2018)


Szerkesztette: pjuan


BillyBio néven szólóprojektet indított a Biohazard egykori és a Powerflo jelenlegi gitáros-énekese, Billy Graziadei. A hardcore-punk szólólemezének a címe Feed The Fire lett!

Billy mellett a Suicidal Tendencies basszusgitárosa, Ra Diaz, a Death By Stereo gitárosa, Dan Palmer, illetve Simo Perini dobos - aki a Guttermouth, az Implants, a 10 Foot Pole és a The Bloody Beetroots-ból ismert - szerepel ezen a rendkívül hatékony 37 perces albumon!

Ideje: 2018. december 07. péntek 00:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 Steven Wilson - Home Invasion: In Concert At The Royal Albert Hall (2018)


Szerkesztette: pjuan


Novemberben új koncertanyaggal jelentkezik Steven Wilson, aki a 2017-es To the Bone lemezének a turnéja végén, 2018 márciusában adott három koncertet a londoni Royal Albert Hall-ban, ami közül az utolsónak a felvételét mi is megnézhetjük és meghallgathatjuk... A most már 51 éves zenész ugyan 2016-ban járt nálunk, de ez egy új műsor, amiben szinte a teljes To the Bone-t eljátsszák, viszont a két és fél órás koncert közben előkerülnek a gitáros-énekes egykori keményebb csapatának, a Porcupine Tree-nek is a dalai, amitől a régi rajongók számára is kötelezővé válik ez a pazar látványvilágú új koncertfilm, és remek arányokkal megszólaló hanganyag!

Ideje: 2018. november 10. szombat 00:05:00
találat cikk szövegére
Téma: DVD ajánló

 Seventh Wonder - Tiara (2018, Dionysosrising)


Szerkesztette: Dionysosrising


Elvileg a világ hetedik csodája az alexandriai kikötőt jelző fároszi világítótorony volt és nem ez a stockholmi sokadik generációs progresszív metál társulat. Tételezzük föl róluk a legjobbat és vélelmezzük, hogy a névválasztáskor nem magukra gondoltak! Ez nem is esik annyira nehezünkre, hiszen alapvetően egy tök szimpatikus, szerény és keményen dolgozó csapatról van szó, amelyik az első albumának megjelenése óta gyakorlatilag kétévenként jelentkezett új anyaggal. A 2010-es The Great Escape után azonban történt velük valami, ami miatt teljes nyolc évet kellett várni a folytatásra. Ennek pontos miértjét nem ismerjük, de talán nem tévedünk nagyot, ha Tommy Karevik énekes kamelotos szereplését nevezzük meg az egyik fő okként...

Ideje: 2018. október 19. péntek 12:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 Seventh Wonder - Tiara (2018)


Szerkesztette: pjuan


A 2000-ben, a svédországi Stockholm-ban alakult Seventh Wonder legutóbbi dallamosabb progresszív metál dalokkal telepakolt stúdió lemeze 2010-ben jelent meg The Great Escape címmel, amiről kétszer is olvashattatok nálunk.

Azóta csak egy élő anyagot adtak ki 2016-ben Welcome to Atlanta Live 2014 címmel. A hosszabb szünetnek az egyik oka, hogy énekesük, Tommy Karevik 2012-óta a Kamelot-ban is szerepel, bár ott leginkább utánoznia kell Roy Khan-t, itt viszont végre megint önmaga lehet... és újra magasabban is kiáriázhatja magát!

Ideje: 2018. október 09. kedd 00:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 Soundgarden - Louder Than Love (1989)


Szerkesztette: pjuan


A Soundgarden nevű amerikai zenekar 1984-1997 között, majd 2010-től újra a Pearl Jam, a Nirvana és az Alice In Chains mellett, a legfontosabb grunge-legendák közé került. A zenekar '97-ben feloszlott, de 13 év után, 2010-ben újraindult, 2012-ben King Animal címmel lemezt is kiadott, de karrierjük végül Chris Cornell 2017-es öngyilkosságával megszakadt!

Két EP után, a '88-ban megjelent Ultramega OK volt a Soundgarden első teljes lemeze. A független SST Records adta ki Drew Canulette producerre bízva a munkát, aki - a csapat szerint - nem tudta mi történik Seattle-ben, így a végeredmény is szatirikusan ötletelő önkeresés lett... Viszont a Screaming Life ep Nothing to Say dala hallatán az A&M records leszerződtette őket. Ekkor a csapat a város legnagyobbjává vált, nagy reményeket fűztek hozzájuk, például azt is, hogy ők fogják a grunge-műfajt a mainstream-be juttatni. A '88-as és '89-es év fordulóján felvették a Louder Than Love albumot, amit az A&M a metál-világból érkező Terry Date producerre bízott. Az ő kezében a Louder Than Love direktebb és keményebb lett... és a Billboard listájának 108. helyével elindult - a grunge-on belül is - a Soundgarden egyszerre alternatív, depressziós és heavy legendája!

Ideje: 2018. október 06. szombat 00:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 The Sea Within - The Sea Within (2018, Dionysosrising)


Szerkesztette: Dionysosrising


Minden egyes porcikámban, a csontomban érzem, hogy ezért nagyon ki fogok kapni, de nincs mit tenni, Verdinek igaza volt: "A zenében is, mint a szerelemben, csak őszintének szabad lennünk." Úgy kezdődött, hogy már vagy két hónapja várom ezt a lemezt: akkoriban az InsideOut bejelentette, hogy egy nagyon komoly zenészekből álló prog-rock projektet indít The Sea Within néven, melynek ötletgazdája Roine Stolt, a Flower Kings és a Transatlantic gitárosa. Ahogy a befűzött muzsikusok névsorát olvastam, azon kaptam magam, hogy fennhangon kiabálok: Yes! és Yes! és Yes! Jonas Reingold bőgőzik, Marco Minnemann dobol, Daniel Gildenlöw énekel, Tom Brislin (Yes, Camel, Meat Loaf) billentyűzik! Apám! "Sztelláris konjunkció!" - magyarul kb.: Ez bizony a csillagok szerencsés együttállása!

Ideje: 2018. június 28. csütörtök 18:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetőkkövetkező találat

... továbbá

Nem találta meg, amit keres?


Keresés "Truth -" Ideje::

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Rival Sons - Feral Roots (2019)
A 2009-ben, a kaliforniai Long Beach-en alakuló Rival Sons utoljára 2016-ban adott ki sorlemezt Hollow Bones címmel, amit a Black Sabbath előzenekaraként mutattak be a legenda

Tovább...
Starbreaker - Dysphoria (2019)
A TNT-ből ismert Tony Harnell és a manapság a Primal Fear-ben dolgozó Magnus Karlsson gitáros 2004-ben, New York-ban kezdett együtt dolgozni az énekes szóló lemezén, amiből

Tovább...
Tesla - Shock (2019)
A kaliforniai Sacramento-ban alakuló, 1981–'96 között működő, ami közben négy kiváló stúdiólemezt kiadó, majd 2000–ben újrainduló Tesla eleddig az utolsó - sorban a hetedik - lemezét

Tovább...
Aurora - Viszlát Iván + 1988 (2019)
"Az Aurora együttes 1983-ban alakult, mikor Magyarországon a punk-mozgalom elleni rendőrségi erőszak elérte a csúcspontját. Ez volt az az időszak, mikor az embereket

Tovább...
Jordan Rudess - Wired For Madness (2019)
A Dream Theater 62 éves billentyűse Wired For Madness címmel adja ki sokadik szólólemezét. Csapata nemrég jelentette meg a Distance Over Time című friss lemezét,

Tovább...