péntek , 24 május 2024
Kezdőlap Mozgásban Felfejlesztett vezetői élmény és biztonság a Lexus jóvoltából
Mozgásban

Felfejlesztett vezetői élmény és biztonság a Lexus jóvoltából

1.3k
lexus lm biztonság

A frissen piacra került korszakalkotó Lexus LM-nek nem csak a külső és belső formái kiemelkedőek, de biztonságtechnikai szempontból sem hagy maga után kívánnivalót.  A luxus jármű a cég Safety System+ legújabb generációját kapta meg az alapfelszereltség részeként, illetve a kibővített csomag igénylésekor a vásárló egy sávváltás támogató asszisztenssel és keresztirányú forgalomfigyelő rendszerrel lesz gazdagabb. Így a közlekedés könnyű, és baleseti kockázatoktól mentessé válik, hogy a vezető és az utasok számára is csökkentse az utazás okozta stresszt, és fáradalmakat.

Az LM a legújabb generációs Lexus Safety System+ aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel van felszerelve, akárcsak az új NX, RX, LBX és RZ modellek is. Ezek a baleseti kockázatok még szélesebb körét képesek észlelni, és szükség esetén figyelmeztetik a vezetőt, valamint képesek aktívan segíteni a kormányzásban, fékezésben és hajtásban egyaránt az ütközés elkerülése vagy mérséklése érdekében. Úgy vannak beállítva, hogy a vezető számára természetes és megnyugtató módon működjenek. A funkciók csökkentik a vezetéssel járó terheket is, így segítenek megelőzni a fáradtságot és fenntartani a vezető éberségét.

A legújabb változatban az ütközést megelőző biztonsági rendszer kibővített funkcióit is tartalmazza, beleértve a vészhelyzeti kormányasszisztenst és az adaptív sebességtartó automatikát, valamint a proaktív vezetési asszisztenst, amely lassabb városi forgalomban biztosít biztonságosabb vezetést. Az éberség figyelő monitor folyamatosan ellenőrzi a vezető aktivitását, és amennyiben az nem reagál a rendszer figyelmeztető jelzéseire, úgy óvatosan állóra fékezi az autót, bekapcsolja a vészvillogót és aktiválja az eCall segélyhívót. Az ajtók – beleértve a hátsó tolóajtókat is – a Lexus kifinomult e-Latch elektronikus nyitórendszerével vannak felszerelve, amellyel együtt jár a biztonságos kiszállást segítő rendszer is. Ez utóbbi az ajtók nyitásának szándéka esetén figyelmeztet a hátulról közeledő forgalomra, és megakadályozza a véletlenszerű nyitást, amely balesetet okozhat. Az over-the-air technológia révén a szoftverfrissítések zökkenőmentesen telepíthetők, így a tulajdonosok anélkül élvezhetik a legújabb fejlesztések előnyeit, hogy autójukkal meg kellene látogatniuk egy márkaszervizt. Az ügyfelek az opcionális kibővített biztonsági csomaggal is felszerelhetik LM modelljüket. Ennek része a sávváltást támogató asszisztens (LCA), amely automatikus kormányzást biztosít sávváltáskor, amikor a vezető autópályán használja az irányjelzőket. Az első keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer is a csomag része, amely radaros érzékelők segítségével észleli, ha a kereszteződésben valamelyik irányból kis sebességgel kihajt egy autó, és ebben az esetben figyelmezteti a vezetőt.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Megyénként akár 2 millió forintos eltérések a használtautó átlagárakban

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu autópiaci szakértője...

Megérkezett az új Opel Frontera

Hivatalosan is színre lépett az aktív életet élők és a családok igényeire...

A sztárok autója nyerte az idei szépségversenyt Balatonfüreden

Az idei, immár kilencedik alkalommal megrendezett  Concours d’Elegance szépségversenyen a világ legismertebb...

Hamarosan kezdetét veszi a negyedik Honda Adventure Roads túra

A negyedik Honda Adventure Roads az agadiri Atlantic kikötőből rajtol május 10-én. A 11...