szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Mozgásban GreenGo zónabővítés
Mozgásban

GreenGo zónabővítés

261
greengo külső zónák

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

A GreenGo összesen 5 helyszínen bővítette szolgáltatási területét olyan Külső Zónákkal, amik területileg nem érnek össze a fő szolgáltatási területtel, ám funkciókban ugyanazt kínálják, azaz nemcsak parkolni, hanem bérlést indítani és zárni is lehet ezeken a területeken. A zónák a felhasználói igények alapján rajzolódtak ki a térképen, de az ötödik Külső Zóna helyét a bejelentés kapcsán szavaztatta meg a GreenGo a közösségi médiában. Így alakult ki az 5 új helyszín:

  • Csepel
  • Pesterzsébet
  • Pesthidegkút
  • Budaörs
  • Budafok

A szolgáltatási terület bővítése mindig aktuális kérdés, hiszen a greengósok magától értetődő igénye, hogy Szegedtől Sopronig érjen a zöld terület. A háttérben mindig igyekszünk a flottamérettel és a szükséges infrastruktúrával úgy gazdálkodni, hogy a zónabővítések ne járjanak együtt szolgáltatáskieséssel, nehezebb elérhetőséggel. A Külső Zónák erre jelentenek megoldást, mert segítségükkel kiegyensúlyozott szolgáltatás mellett kapcsolhatunk be olyan városrészeket is, ahol komoly igény mutatkozik a greengózásra.” – indokolta Boruzs Ákos, a GreenGo marketingvezetője a Külső Zónák bevezetését.

Csepel lakossága a legutóbbi népszámlálási adatok alapján 70 000 fő, Pesterzsébeté 63 000, a Pesthidegkutat magába foglaló 2. kerület lakossága 86 500 fő, Budaörsé 29 000 fő, a felhasználók által megszavazott ötödik zónának helyt adó, Budafokot magába foglaló 22. kerület lakossága pedig 56 500 fő. Ez azt jelenti, hogy a Külső Zónákkal mintegy 300 000 helyi lakos számára vált elérhetőbbé az autómegosztás, és ezzel párhuzamosan egy fenntarthatóbb, környezetileg és gazdaságilag is kímélőbb mobilitási alternatíva.

budapest greengo külső zónák

Az agglomerációs települések számára a közlekedés jellemzően kihívásokkal teli terület, az ingázások okán az utak túlterheltek. Budaörs esetében ez nemcsak az autópályát, érinti, hanem a belső, frekventáltabb utakat is, ehhez adódnak a parkolási nehézségek, hiszen sok család két vagy akár három autóval is rendelkezik. Monostori-Kalovits Márk, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület Budaörs 2. választókörzetének önkormányzati képviselője ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy minél több olyan fenntartható alternatívát tudjanak felkínálni a helyieknek, mint amilyen az autómegosztás. Elmondása szerint e GreenGo jelenléte segíthet nemcsak a második, harmadik autók számának csökkentésében, de a parkolóhelyek felszabadításában is, ami utat nyitna a területek parkokká, közösségi terekké alakításának. A képviselő elmondta azt is, hogy Budaörs törekvései az elektromobilitás, az elektromos közösségi közlekedés fejlesztése terén, a fiatalok körében már tapasztalható szemléletváltozás, a saját autótól és a fenntarthatatlan mobilitási formáktól való elfordulás, valamint a GreenGo által is képviselt e-carsharing helyi megjelenése hosszú távon mindenképp változást hozhat. Az ehhez szükséges személetformálás pedig vállalati, önkormányzat, civil és politikai összefogással érhető el.

A GreenGo Külső Zónáinak megjelenése tehát nem csupán egyszerű zónabővítés, hanem a szolgáltató küldetésével összhangban a fenntartható mobilitás terjesztésének egy új, és a jövőben tovább bővülő formája.

greengo külső zónák budapest

A Külső Zónákban indított bérlések minden díjcsomagban 0 forintért érhetők el, a bérlés zárás Green Premiumban szintén 0 Ft, az alacsonyabb havidíjas Green Plusban és a havidíjmentes Green díjcsomagban pedig egységesen 390 Ft.

Részletek: https://greengo.com/hu/kulso-zonak


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Rüsselsheim.  Stílusos és dinamikus, tágas és sokoldalú, tisztán elektromos hajtáslánccal – ez...

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa...

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

Az új autótöltő állomás egyszerre 800 elektromos autó töltésére lesz képes. A...

Győri elektromos hajtásokkal mutatkozott be az Audi Q6 e-tron

Az Audi Q6 e-tron az első, Premium Platform Electric, prémium elektromos platformra...