kedd , 23 április 2024
Kezdőlap Otthon A LEGO® és a BMW M Motorsport új modellpárossal ünnepli a versenyzés iránti szenvedélyt
Otthon

A LEGO® és a BMW M Motorsport új modellpárossal ünnepli a versenyzés iránti szenvedélyt

295
bmw m motorsport lego autó

A közelgő motorsport-szezon küszöbén a BMW M Motorsport és a LEGO® a Speed Champions sorozat új modellpárosával varázsolja el a versenyzés szerelmeseit. Az újdonság már a legfiatalabb motorsport-rajongókat is izgalomba hozza (a játék 9 éves kortól ajánlott), az érettebb gyűjtők körében pedig autentikus építési- és játékélményt nyújt. A 676 darabból álló szett a BMW M Motorsport két vérpezsdítő pályagépét rejti: a BMW M Hybrid V8 versenyautó és a BMW M4 GT3 versenyautó párosát. A 2024. június 15-én elrajtoló Le Mans-i 24-órás megmérettetésen a BMW M Motorsport mindkét versenyautót rajtrácsra gurítja.

A Speed Champions sorozat új tagjai a teljes életnagyságú modellek kiváltképp részletgazdag replikáival emelkednek ki, miközben hamisítatlan stílusjegyeik között a BMW M Motorsport karosszériafényezéseinek jellegzetes motívumai, a markáns légterelő- és diffúzorelemek, a látványos kipufogóvégek és az utastér gondos részletességgel kialakított alkatrészei is megtalálhatók. A két kicsinyített versenyautó teteje ráadásul le is vehető, hogy az építők az apró pilótákat a volán mögé ültethessék. Így minden készen áll a gyerekszobában felépített versenypályán zajló fej-fej melletti megmérettetéshez.

Autentikus replikák a fiatalabb és az idősebb motorsport-rajongók kedvére

A LEGO® Speed Champions sorozata már lassan egy évtizede varázsol mosolyt az autórajongók és –gyűjtők arcára. Az ikonikus sorozat záloga a klasszikus LEGO® kockákból felépített megannyi legendás versenyautó, amelyek hagyományát most a BMW M Hybrid V8 és a BMW M4 GT3 modellpárosa folytatja tovább, újabb célcsoportok számára hozva testközelbe a BMW M divízió motorsport-tevékenységét és tervezőmérnöki szaktudását.

A LEGO® Speed Champions sorozat új tagjai a versenyzés iránti szenvedélyt ébresztik fel építőikben, elkészülésük után pedig a gyűjtői vitrinben és a gyerekszobában felépített versenypályán egyaránt jól mutatnak. A BMW M Hybrid V8 versenyautó és a BMW M4 GT3 versenyautó párosa március 4-től vásárolható meg, 49,99 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron. A LEGO® boltok mellett a duó a BMW Európai Unióban és Nagy-Britanniában található márkakereskedéseiben is elérhető, valamint a bajor prémiummárka online webshopjában is megrendelhető: www.lifestyle.bmw.com.

bmw m motorsport lego

BMW M Motorsport: visszatérés a nagyszínpadra

A BMW M Hybrid V8 versenyautóval a BMW M Motorsport ismét visszatér a hosszútávú megmérettetések nemzetközi mezőnyébe. A V8-as benzinmotorra épülő, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával dolgozó pályagép már az IMSA versenysorozat tavalyi szezonjának tekintélyes GTP kategóriájában teljesítette első tesztjeit, idén pedig az FIA World Endurance Championship (FIA WEC) futamain is megméreti magát. A BMW M Hybrid V8 versenyautó pontosan 25 évvel a BMW V12 LMR 1999-es abszolút győzelme után tér vissza Le Mans-ba, új fejezetet nyitva a bajor prémiumgyártó prototípusainak versenytörténetében.

A közelgő szezonban ráadásul a BMW M WRT csapat is rajthoz áll az FIA WEC futamain, méghozzá két BMW M4 GT3 versenyautóval. Ez azt jelenti, hogy a BMW M Motorsport két kategóriában is képviselteti magát a Le Mans-i 24-órás megmérettetésen: amíg a két BMW M Hybrid V8 versenyautó a hiperautók kategóriájában, addig a két BMW M4 GT3 versenyautó az LMGT3 kategóriában áll rajthoz.

Forrás: BMW Magyarország


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Amit az új ültetésű gyümölcsfa oltványok metszéséről tudni kell

A frissen elültetett gyümölcsfákat semmiképp sem szabad sorsukra hagyni. Fontos, hogy szánjunk...

Mivel járunk jól a fürdőszobában? Épített zuhanyzóval fallal vagy üvegajtóval, esetleg zuhanykabinnal?

Nemcsak a saját igényeink és elképzeléseink, hanem többek közt a fürdőszobánk mérete...

Hagyd a kerítésfestést a szomszédra, válassz gondozásmentes alumíniumot!

Egy gondosan karbantartott kerítés emeli a környezet, a ház nívóját, és megnyugtatóan...

A leggyakoribb energiatakarékossági tévhitek

A MediaMarkt tesztelte a vásárlói energiatudatosságát, és kiderült, hogy mik a leggyakoribb...