szombat , 18 május 2024
Kezdőlap Otthon Elegáns teraszburkolat egyszerűen és gyorsan
Otthon

Elegáns teraszburkolat egyszerűen és gyorsan

158
wpc teraszburkolat

Berobbant a nyár, és még nem áll készen a terasz? De aggodalomra semmi ok, mutatunk egy olyan burkolatot, amivel szakértelem nélkül is pillanatok alatt megújíthatod a külteret, hogy a hétvégén már odakint grillezhess és pihenhess!

A legtöbb burkolat fektetéséhez szakemberre van szükség, azt viszont nem egyszerű találni, és ha nem időben kezdtük a keresést, nagy esély van rá, hogy ebben a szezonban már nem is készül el. Házilag is megpróbálkozhatunk vele, a faburkolat lerakása sikerrel kecsegtethet, hiszen az anyag viszonylag egyszerűen megmunkálható, azonban számolnunk kell a magas karbantartási igénnyel.

Ha viszont tarthatatlan a jelenlegi állapot, de nem érezzük alkalmasnak magunkat erre a feladatra, ráadásul tartós megoldást szeretnénk, a gondozásmentes klikkes WPC teraszburkolat lesz a legjobb megoldás. Ismerd meg ezt az egyedülálló rendszert, amelynek lerakása gyerekjáték!

Milyen burkolatot válasszunk?

Egy esztétikusan kialakított terasz aranyat ér, hiszen anélkül élvezhetjük a szabadban töltött időt, hogy ki kellene mozdulni. Változatos kerti bútorok és kiegészítők közül választhatunk, így ízlésünknek megfelelően alakíthatunk ki egy stílusos zugot, ami csak a miénk, éljünk egy családi házban vagy egy erkéllyel, terasszal rendelkező lakásban.

A kényelmes használat érdekében gondot kell fordítani a burkolatra is, e téren is szinte végtelen lehetőségeink vannak. A klasszikus kerámia- és kőburkolatok minőségi kivitelezés esetén szépek és tartósak lehetnek, de lerakásuk szakembert kíván, ráadásul sokan kissé ridegnek érzik a kövezetet. A faburkolatok gyönyörűek, barátságosak, ugyanakkor rendszeres karbantartást igényelnek. Ideális megoldást az olyan gondozásmentes burkolatok jelenthetnek, mint amilyen a modern megjelenésű WPC.

Mi az a WPC?

Talán gyönyörködtél már teraszok életteli árnyalatú faburkolatában, és azt találgattad, mennyi idő lehet a karbantartásuk. Felmerült benned, hogy talán nem is az, aminek látszik? A WPC egy olyan innovatív anyag, amely újrahasznosított műanyagból és farostból készül, és amelyet magas hőmérsékleten és nagy nyomás alatt préselnek panelekké. Az így létrejött kompozit anyag ötvözi a 2 fő összetevő előnyös tulajdonságait, ezáltal időjárás- és vízálló, tartós és strapabíró, méret-, szín- és formatartó, nem szálkásodik. A panelek felülete fahatású, bordázott, ezáltal csúszásmentes, így tökéletesen alkalmas fedetlen teraszok és medencepartok járófelületeinek burkolására.

Szereld magad!

A WPC nagy előnye, hogy a némi barkácstehetséggel rendelkezők számára könnyen megmunkálható, méretre vágható, így házilagos kivitelezésre alkalmas.

A Klikk WPC teraszburkolat azonban még a hagyományos kompozit paneleknél is egyszerűbben és gyorsabban telepíthető, bárki megpróbálkozhat vele. Mivel nem igényli szakember segítségét, költséghatékony megoldást jelent. A négyszögletű elemeket stabil felületre fektetve ragasztóanyag nélkül szimplán egymásba kell pattintani, és már kész is az új teraszburkolat!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hogyan engedjük el lépésről lépésre a gyermekünket?

A szülői lét egyik legnehezebb feladata a gyermek elengedése. Süveges Gergő és...

Milyen esetben éri meg mosható falfestéket vásárolni?

A frissen festett falak gyönyörűek, és bár természetes és minden háztartásban óhatatlanul...

Egy jövőálló szakma, ahol ember és „gép” is együtt dolgozhat!

Jönnek a robotok, és elveszik a munkánkat. Nem is alaptalan ez a...

A latex festék ideális választás a nagy igénybevételnek kitett falakra

A kellemes időjárás sokakat nemcsak a szabadba csábít, hanem a lakás felújítására...