szombat , 18 május 2024
Kezdőlap Kultúra ÉnBudapestem-animációk a MOME Anim műhelyéből
Kultúra

ÉnBudapestem-animációk a MOME Anim műhelyéből

93
MOME Gollob Hanna
© MOME Gollob Hanna munkája.

Budapest lendületét, hangulatát ismerhetjük meg a MOME Anim műhelyében készített, az ÉnBudapestem app népszerűsítésére készített animációkból. Számos ikonikus helyszínt – köztük a Trafót, a Toldi Mozit, a Gellért-hegyet, a fürdőket – mutatják be a hallgatók saját, a helyszínekhez kapcsolódó élményeiken keresztül.

Az animációkat a hallgatók a ÉnBudapestem applikáció fejlesztője, a Budapest Brand felkérésére készítették egy 2023 szeptemberében indult kurzus keretében, az alkalmazásban megtalálható fővárosi kedvezményes intézményekhez kapcsolódó élményeiket felhasználva. A programajánló alkalmazás a főváros mozijaiba, színházaiba, fürdőibe, éttermeibe, állandó kiállításaira és koncertekre biztosít kedvezményeket; célja, hogy a budapestiek számára lehetővé tegye városuk újrafelfedezését, azt, hogy új szemmel tekintsenek rá.

Míg az egyik animációban egy sárkány repül a budai vár felett, a másikban kuflikhoz hasonlító lények járják be a város nevezetességeit, vagy éppen mesebeli lények csalogatnak ki a szobából, a virtuális valóságból a szabadba fiatalokat.

A kurzus keretében Galsi Angelika, Gecse Boglárka, Gollob Hanna, Győri Eszter, Halmai Erna, Imre Orsolya, Jánosi Zsófia, Lakatos Kata, Schwanberger Fruzsina, Snekszer Ágnes, Szijjártó Simon, Szőke Csilla, Takács Kamilla és Tóth Viktória készítettek 40-50 másodperces spotot.

Tovább a videók lejátszási listájára

MOME Szőke Csilla munka
© MOME Szőke Csilla munkája.

Forrás: MOME


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Almodóvar filmhét az Art+ Cinemában

A Pannónia artmozija a tavaszt Pedro Almodóvar válogatott rendezéseivel búcsúztatja, mely során...

Budapesten rendezik a világ legnagyobb designkultúra konferenciáját

P/References Of Design Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design...

A dühös polip – Relaxációs mesekönyv

Lori Lite és Kádár Annamária „A dühös polip” című mesekönyve egy aranyos...

Liliomfitól a Büszkeség és balítéleten át a Rémségek kicsiny boltjáig

A Liliomfi ifj. Vidnyánszky Attila, Az ember, aki elvesztette az időt Bodó...