vasárnap , 23 június 2024
Kezdőlap Tippek Mire tudjuk használni a mágnestáblákat?
Tippek

Mire tudjuk használni a mágnestáblákat?

153
mágnestáblák

Nem csak a tanároknak való a tábla. Egy irodában is elengedhetetlen lehet, ha éppen a következő meetingen írni vagy rajzolni kell. De jó ötlet lehet a gyerekszobába is, hogy a napirend felkerülhessen rá minden héten. Vagy a konyhában, ha a bevásárlólista folyamatosan bővül.

Szinte minden irodában és háztartásban hasznos lehet egy ilyen tábla. Sokan használják a parafa változatot vagy a nem mágneses típusokat is. Azonban a mágnesesnek több előnye is van.

Mutatjuk, hogy szerintünk miért akarsz majd beszerezni egyet otthonra is és a munkahelyedre is. Tarts velünk, és adunk néhány ötletet, hogy mi mindenre jók.

Induljunk ki abból, hogy milyen előnyei vannak

Már említettük a parafa változatot. Na ennek a legnagyobb rákfenéje a Store11 mágnestáblájával ellentétben, hogy kell hozzá egy kis tű is, amivel rögzíteni lehet rá a dolgokat. Írni erre nem lehet, mert az bizony ott is marad végleg. Viszont az az apró tű nagyon bosszantó tud lenni.

Egyrész a gyakori használat során a tű szitává fogja lyuggatni a táblát, amit így időnként le is kell majd cserélni. Másrészt, ha leesik, kénytelenek vagyunk a padlóra hasalni, mert nyilván oda gurul, ahol nehéz észrevenni.

A nem parafa típus már egy kicsit mobilabb felhasználást tesz lehetővé, mivel írni is lehet rá, és ragasztgatni is a tűk helyett. Persze vitatkozni lehet a tű és a cellux okozta károkról, de talán a ragasztót könnyebb eltávolítani, mint a lyukakat eltüntetni.

A mágnestáblák legszebb tulajdonságai

El is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy megmutassuk a felhasználás vonzóan széles spektrumát. Egyrészt frankó filcek hadával tudunk írni, rajzolni, ami egy prezentációnak a lelke. Másrészt otthon is simán munkába állíthatjuk akár a bevásárlólista miatt, akár a napirend miatt.

Harmadrészt pedig ez a megoldás kiválthatja az idegesítő post-it kupacot. Ami ugye másnap a földön hever, mert annyira nem erős a ragasztós felülete, hogy ott is tartsa, ahová nyomtuk.

Gyakorlatilag egyesíti a flipchart írós-rajzolós lehetőségeit, és a parafa szurkálós tulajdonságait. Mindezt persze úgy, hogy csak egy helyet foglal, és bármikor tisztára törölhető. Még a táblatörlő és a filcek is megtalálhatók mágneses kivitelben, így kizárt, hogy nem találod, amikor kell.

Milyen kivitelben tudod beszerezni?

Létezik az a sima, egyszerű verzió, amikor feldobnád a falra. Persze van azért némi súlya, de nem kell hozzá mindenáron dübel, mert akár egy szögre is fel tudod akasztani. Vagy éppen ragasztani. Ki milyen fix helyet szán neki.

Egészen kicsi mérettől kaphatóak ezek a táblák, de megtalálható hatalmas, kihajtható kivitelben is. Mint egy iskolai tábla, csak nem abban a szokásos zöldben vagy feketében. És nem porol a kréta sem.

Ezenkívül pedig az is megtalálja a neki valót, aki szereti a mobil dolgokat. Ugyanis forgalomban van olyan változat is, ami bizony lábakon áll. Egy állványon van elhelyezve a mágnestábla, ami akár kerekekkel szerelve is megvásárolható.

Egyszóval ezek a csoda táblák tényleg bárhol felhasználhatóak, akár irodában, akár otthon. Imádni fogod a sokszínűségét.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal...

Hogyan tisztítsuk le szakszerűen a WPC burkolatokat?

A burkolatokat folyamatosan kell tisztítani annak érdekében, hogy minőségüket hosszú ideig megőrizzék....

Egy jó főzőlapra minden konyhában szükség van

A főzőlap a konyha egyik legalapvetőbb felszerelése. Sütő nélkül még elboldogulhat, aki...

Milyen egy modern ágyazható kanapé?

A kanapé egy olyan bútordarab, amely biztosan jelen van mindenki nappalijában: lehet...