vasárnap , 23 június 2024
Kezdőlap Otthon Miért telepíts az erkélyre műfüvet?
Otthon

Miért telepíts az erkélyre műfüvet?

90
műfű erkélyre

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a ragyogóan zöld műfüvek, amelyek remekül díszítik a kerteket és az udvarokat. Ám nemcsak ezeken a helyeken mutatnak jól, hanem telepíthetők erkélyekre, teraszokra is, ahol az igazi növény nem lenne megoldható.

Így tehát azok számára is kiváló lehetőségeket rejt magában a műfű, akik a kertben ragaszkodnak a természetes pázsithoz. Ebben a cikkben arra kívánunk rávilágítani, hogy milyen előnyöket tartogat a szintetikus gyep az erkélyeken és a teraszokon.

Üde zöld fű a teraszon

Társasházak, családi házak, penthouse lakások erkélyén, teraszán, illetve tetőteraszán a műfű kiváló módja egy kis oázis kialakításának. Akár a városi zsongás közepén is egy nyugodt és dekoratív helyet hozhatsz létre, ahol zavartalanul relaxálhatsz.

Élvezheted a napsütést, a kert élményét, ráadásul úgy, hogy nem kell lenyírnod a füvet. Csak felveszed reggel a papucsot és a köntöst, és kisétálsz a kávéddal az erkélyre, de akár a reggelidet is elfogyaszthatod a szabad levegőn.

A Szőnyeg textil webáruház kínálatában találsz olyan műfű típust is, amihez még papucs sem kell, annyira puha és kényelmes a termék. Vásárolhatsz tekercses kivitelt, amit igényeid szerint méretre vágnak vagy kész méretre gyártott műfüvet is.

A gyerekek is szeretik

Kisgyermekes családok is szívesen választanak a kültéri helyiségek padlójára – vagy akár az udvarra is – szintetikus anyagból készült gyepet. Ezzel könnyen tudnak kialakítani a picik számára egy biztonságos terepet, ahol azok gondtalanul játszhatnak.

A gyerkőcöknek nagy az igényük a mozgásra és a friss levegőre, így ha nem áll rendelkezésre kert, a teraszon vagy az erkélyen mindez megoldható. Persze arra ügyelni kell, hogy ne tudjanak a korláton átmászni vagy leesni, teljesen gyerekbiztossá kell tenni az egész területet.

Ha van hely, akkor néhány izgalmas játszóeszközt is ki lehet tenni. Az udvaron egészen biztosan megoldható, de egy nagyobb teraszon is elfér a műanyag kerti ház vagy akár még egy csúszda is. A műfű pedig megóvja az apróságokat az elcsúszástól, hiszen ezen kisebb az esélye az effajta baleseteknek, mint a padlóburkolaton. Ha pedig mégis megtörténik a baj, a puha felület felfogja az ütés erejét.

Milyen érvek szólnak a műfű mellett?

A technológia fejlődésével alaptalanná vált az a már általánossá váló tévhit, hogy a műfű megjelenése természetellenes. Ma már olyan élethű változatokat lehet kapni, hogy csak közelről látszik meg, hogy valójában nem igazi a növény.

Nem kell locsolni, nyírni, a gyomokkal bajlódni, ezzel időt és energiát spórolhatsz meg. Takarítása hihetetlenül egyszerű, csak le kell söpörni vagy slaggal lemosni, majd hátradőlni és élvezni a kinti életet.

A műpázsit egész évben esztétikus és igényes megjelenést biztosít a háznak, az udvarnak, és olyan területekre is lehet telepíteni, ahol a valódi nem maradna meg. Ha maradnak kis darabok, azokat pedig kreatívan fel lehet használni. Készülhet belőle kisebb szőnyeg, asztali futó, poháralátét vagy egyedi házszám is, de elhelyezheted őket egy képkeretben is.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

iRobot Roomba Combo J9+ teszt: tökéletes robotporszívó minden helyzetre

Az iRobot Roomba Combo J9+ a legújabb prémium minőségű robotporszívó, mely a...

Owlet Okos bébifigyelő kamera és okos zokni

Legyen minden pillanat nyugodt a babával Az Owlet sokkal többet nyújt egy...

A külföldi ingatlanbefektetés jobban megéri, mint sokan gondolnák

Hazánkban az egyik legnépszerűbb befektetési módot az ingatlanvásárlás jelenti. Azonban a hazai...

Itt az új elektromos Mercedes Matchbox

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az...