szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Neked való-e a leonbergi kutya?
Tippek

Neked való-e a leonbergi kutya?

95
leonbergi kutya

Manapság, amikor szinte minden gazdi vizslával, német juhásszal, border collie-val, huskyval meg hozzájuk hasonló “divatkutyával” szaladgál, szeretnél inkább kitűnni a sorból egy ritkább, ám büszke és gyönyörű megjelenésű fajtával?

Nos, akkor talán elgondolkodtál már a leonbergin, ezen a nagy, oroszlánra hasonlító kutyuson. Tény ami tény, hogy fenséges kinézetűek és remek családi kedvencek, de vajon felkészültél arra, hogy jó gazdija légy egy ilyen ebnek? Olvass tovább, eláruljuk!

Az anyagiak nem jelentenek akadályt

Persze nem arra gondolunk, hogy végtelen bankszámlával kell rendelkezned, de nem szépítjük, egy leonbergi tartása bizony eléggé költséges mulatság. Egyrészt ha tenyésztőtől vásárolod, 3-400 ezer forint vételárral kell számolnod.

Másrészt egy átlagosan 50-60 kilogrammos kutyáról van szó, aki elég sokat eszik, így rendszeres vásárlója leszel a Kutyakajas.hu Webáruház Panzi Fit Active eledeleinek. Ha ránk hallgatsz, a Panzi Fit Active Everyday Beef XXL tápját választod, ami nagy tápszemcséjével és kiegyensúlyozott összetételével kiváló eleség az ilyen nagy testű ebek számára.

Illetve természetesen nem feledkezhetsz el az orvosi költségekről (oltás, féregtelenítés, chipeltetés, ivartalanítás, stb.) sem. S még akkor nem említettük a nagy bundáját, ami csak akkor lesz szép, ha rendszeresen gondozod és pár havonta kozmetikushoz viszed.

Mindent összevetve valószínűleg az eleség lesz a legnagyobb havi kiadás, márpedig ezen nem érdemes spórolni, hiszen kedvenced egészsége a tét.

Nem zavar, ha a bundája “foglalkozós”

Az imént már említettük a bundaápolást, de beszéljünk róla egy kicsit bővebben is. A hosszú, dús szőre rendszeres fésülést igényel, különben összecsomósodik és ápolatlan hatást kelt majd.

Érdemes már kiskorában hozzászoktatni a rendszeres fésüléshez, ezzel rengeteg későbbi kellemetlenségtől kíméled meg magatokat. Egy-egy ilyen alkalom azonban akár fél órát is igénybe vehet, mire a nagy testén mindenhol alaposan kifésülöd a szőrét, kibontod a csomókat.

Szóval ez a művelet nemcsak kedvenced részéről, hanem bizony a tiédről is sok türelmet igényel. És akkor még csak egy átlagos alkalomról beszéltünk, vedléskor természetesen jóval nagyobb munka a szőrzete rendben tartása.

Biztosítani tudod számára az ideális tartási körülményeket

A leonbergi a nagy bundája miatt a hideget viszonylag könnyen viseli (bár azért télen is szüksége van egy védett helyre, ahová behúzódhat) a nyári kánikulát azonban elég nehezen tolerálja.

A legjobb, ha ilyenkor beengeded a klimatizált házba, és itt is célszerű egy hűsítő matracot előkészíteni, ami segít neki túlélni a hőséget. Ha viszont szereti a vizet, akkor a kertben állíts fel neki egy pancsolómedencét, valószínűleg örömmel hempereg majd meg benne.

Amennyiben akad a közelben kutyás strand, látogassátok rendszeresen, hogy kedvére úszhasson, valószínűleg remek móka lesz majd számára a pancsolás.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a...

Veled mi történt életed legborzalmasabb randiján?

Nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lett volna már legalább egy...