vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Otthon Az SPC padlók jellemzői
Otthon

Az SPC padlók jellemzői

412
spc padló

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira közkedveltek? Hol javasolt felhasználni őket? Az SPC elnevezés az angol Stone Polymer Composite rövidítése, és mint ahogyan a nevében is benne van, részben kőből készül. Lássuk, hogyan!

Milyen burkolatot takar az SPC padló kifejezés?

Az iFloor SPC padlója egy olyan fajta meleg burkolat, aminek alkotórészei között kőőrlemény is van, ezzel pedig egy rendkívül strapabíró és extrém körülmények között is mérettartó burkolóanyagot kapunk. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, és merev magjának köszönhetően megbízhatóan képes megtartani eredeti formáját és méretét – még akkor is, ha meglehetősen szélsőséges hatásoknak van kitéve.

Mindemellett természetes és egészséges, ergonomikus járófelületet képes kialakítani. Megjelenésében pedig szinte összetéveszthető a valódi fából vagy kőből készült burkolatokkal.

Főbb jellemzői

Nagy előnye, hogy nem csupán esztétikai megjelenésében szép és változatos, hanem hézagok nélkül is le lehet rakni akár nagyobb felületen, nincs szükség dilatációs hézagokra. Emellett akár meglévő kerámiaburkolatra is letehető.

Bármilyen helyiségben, bármekkora igénybevételnek kitéve is remekül helyt tudnak állni. Kopásállóságuk kiemelkedő, karc- és ütésállóak. Akár kisgyerekek játékai miatt aggódnánk a padló kopásáért, akár társállatunk miatt, az SPC padló tökéletes választás, ha kompromisszumok nélküli megoldásra vágyunk.

A vízállósággal sem lesz bajunk. Ezek a padlóburkolatok ugyanis nagymértékben vízállóak, könnyen tisztíthatóak és higiénikusak. Kis karbantartás mellett is rendkívül jól funkcionálnak, és magyszerűen ellenállnak az extrém körülményeknek is anélkül, hogy deformálódnának.

Hol használhatjuk?

Tulajdonképpen bármelyik helyiségben jó választás lehet, hiszen kedvező tulajdonságai lehetővé teszik ezt. Esztétikus megjelenésével pedig tökéletesen képes kiegészíteni bármelyik otthon arculatát. A szép színek és a sokféle dizájn között mindenki meg tudja találni a számára leginkább megfelelőt.

Nemcsak lakossági felhasználásra alkalmas, hanem közületi helyiségekbe is kiváló. Lakásokba akkor szokták leggyakrabban választani, ha padlófűtéssel együtt akarják használni, mivel az SPC padlóknak nagyon jó a hővezető képessége. Ezt a tulajdonságát könnyen lehet tovább fokozni az erre kifejlesztett alátétekkel.

Másik kedvelt tulajdonsága, amely rendszerint meghatározza a felhasználását, a víznek való ellenállás képessége. Lakossági alkalmazás esetén gyakran kerül fürdőszobákba vagy egyéb vizes helyiségekbe, különösen ott, ahol kisgyermekek élnek, vagy ahol háziállattal osztják meg az otthont. Nagyfokú strapabírása révén sok esetben a hideg burkolatok helyett is ezt választják.

Egyszerű a lerakása, ami a klikkes kialakításnak köszönhető, valamint sokoldalú felhasználhatósága egyaránt népszerűvé teszi ezeket a padlóburkolatokat. A rendkívül sokféle színváltozatnak köszönhetően pedig bármelyik helyiségbe megfelelően tud illeszkedni.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A modern tapéták nyomában – A grafikus barokk stílus

A mai tapétadivatban egyre több stílus és minta találkozik, melyek között a...

Segítünk kiválasztani a megfelelő kerámia virágtartó kaspót

A kerámia virágtartó kaspók az elmúlt két évtized során a lakberendezés egyik...

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...