vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Így segít elkerülni a NAV bírságot egy számlázó program
Tech

Így segít elkerülni a NAV bírságot egy számlázó program

201
ds4 számlázó program

Nem árt mindig naprakésznek lenni a hatályban lévő törvények és szabályozások kapcsán, hiszen súlyos bírságot szabhat ki a NAV, ha elmulasztunk teljesíteni egy-egy kötelezettséget. Tarts velünk és ismerd meg, hogyan könnyítheti meg a céged életét egy számlázó program!

Számlázás ERP-ben

Ma már rengeteg számlázó program létezik, így nincs könnyű dolga azoknak a cégeknek, akik át szeretnének térni a papíralapú számlákról az elektronikus verzióra. Az e-számlák alkalmazása nemcsak egyszerűbb és átláthatóbb működést biztosít, de egyben professzionálisabbnak is tüntetheti fel a vállalatunkat.

Egy különálló, teljesen elszigetelt számlázó program helyett azonban sok esetben célravezetőbb lehet egy vállalatirányítási szoftver használata. Ennek segítségével ugyanis nemcsak számlákat állíthatunk ki, hanem akár összekapcsolhatjuk azt az árajánlatokkal, megrendelésekkel.

Gondoljunk csak bele, hogy mennyi erőforrást takaríthatunk meg azzal, ha mindössze pár kattintással megrendelést, vagy bizonylatot tudunk készíteni egy ajánlatból. Az értékesítők munkája így nemcsak hatékonyabbá, de egyben jóval átláthatóbbá is válhat.

Milyen esetekben büntethet a NAV?

A jelenlegi törvényi szabályozások alapján a 100 ezer forintnál kisebb áfatartalmú számlákat is jelenteni kell a NAV felé. Határidők tekintetében 1 nap áll rendelkezésre az 500 ezer forintot meghaladó számlák esetében, viszont nincs sokkal több idő az ennél kisebb értékű bizonylatokra sem, hiszen ezeket is jelenteni kell 4 napon belül.

Aki el akarja kerülni a bírságot, annak nemcsak a fenti határidőkre, de arra is figyelnie kell, hogy ne küldjön be hibás számlát, hiszen a NAV ezekben az esetekben is szabhat ki szankciókat.

A számlázó programok előnyei

A számlázó programok nemcsak hatékonyabbá és átláthatóbbá tehetik a céged működését, de a törvényi előírásokhoz is segítenek alkalmazkodni. A D4S számlázó program rendkívül egyszerűen összekapcsolható a NAV rendszerével, ami azt jelenti, hogy egy számla kiállítása után azonnal, automatikusan továbbításra kerül a NAV felé.

A kézi számlák megírásával, illetve manuálisan történő beküldésével rengeteg idő megy el, ráadásul egy esetleges ellenőrzés során nem könnyű ezeket gyorsan visszakeresni. Egy modern program használatával azonban teljesen megszüntethető ez a probléma, ráadásul az automatikus továbbításnak köszönhetően amiatt sem kell aggódnunk, hogy lekésünk valamelyik határidőről.

Napjainkban megfigyelhető, hogy minden a digitalizáció felé halad, ez a tendencia pedig nagy valószínűséggel folytatódni fog a következő években is. Egy integrált vállalatirányítási rendszer használatával nemcsak a számlázás lehet sokkal egyszerűbb és zökkenőmentesebb, de a céged egyéb folyamatai is kezelhetővé válnak egy platformon.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

10 éves az LG webOS okostévé-rendszere, ingyen vagy kedvezményesen használhatunk számos népszerű streamingplatformot

Különleges módon ünnepli a webOS okostévé-platform bevezetésének 10. évfordulóját az LG Electronics...

A Sony bemutatja a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgatót

A Sony bejelentette, hogy megjelenik a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgató, amely...

A hatékony munka kulcsa – Kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek

Az ütvecsavarozó egy rendkívül sokoldalú és hasznos szerszám, amely megkönnyíti a különféle...

A jövő szociális robotjai az időseknek is segíthetnek

Magyar kutatók egy nemzetközi együttműködésben szociális robotflotta fejlesztésén dolgoznak. Céljuk olyan robotok...