hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Kultúra Új szereplők a Pinokkióban
Kultúra

Új szereplők a Pinokkióban

325
pinokkió szereplők

A nagy sikerre való tekintettel a 2024/25-ös évadtól új szereplőket köszönthetünk a Pinokkióban!

A kíváncsi és bátor fabábut Dino Benjamin és Gyöngyösi Zoltán kelti majd életre; az ügyeskezű asztalosmester és aggódó édesapa pedig Borbiczki Ferenc illetve Hegedűs D. Géza lesz. Bár Pinokkió még csak ismerkedik a matematikával, de még ő is könnyen kiszámolhatja, hogy jövő évadtól Tücsökből is pontosan kétszer annyi lesz, mint eddig: Majsai-Nyilas Tünde mellett Nagy-Kálózy Eszter is magára ölti a folyton akadékoskodó ciripelő-barát zöld frakkját, ahogy a Róka bőrébe is ketten fognak belebújni: szeptembertől nemcsak Hegyi Barbara, de Petrik Andrea is megpróbálja majd elszedni Pinokkió aranyait. Páncélszív és Porondmester szerepét Méhes László mellett Hirtling István is játszani fogja, Kanócként pedig Varga-Járó Sára és Márkus Luca is összebarátkozik Pinokkióval. A fiatal Kékhajú szerepében Waskovics Andrea és Radnay Csilla is fog medúzával játszani a víz alatt, és Játékország kocsiját már nemcsak Szántó Balázs vezeti majd, hanem Wunderlich József is, aki színpadra lép a Fakabát, az Ószeres és a Fogadós szerepében is.

A kétfejű rendőr, vagyis Fakabát „másik fejét” Kerek Dávid és Lukács Ádám is játssza majd, a Jegyárust pedig Turi Péter és Molnár András alakítja. Pulcinella Szaplonczay Mária és Gál Réka Ágota lesz, Arlekinóként Liber Ágoston és Reider Péter lesz látható. Artúrka szerepében Nemes Tibor és Kovács Olivér, Ködemberként pedig Juhász Bence és Bíró Kristóf is színpadra lép.

A Vígszínház új családi darabját Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című meséje nyomán írta Benedek Albert, Keresztes Tamás és Kovács Krisztina. Keresztes Tamás rendezése Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalaival elevenedik meg. Az előadás koreográfusa Vati Tamás, videótervezője Sánta Balázs, jelmeztervezője Giliga Ilka, díszlettervezője Keresztes Tamás és Auer Alexandra.

Színlap és jegyvásárlás: https://www.vigszinhaz.hu/Pinokkio

Forrás: Vígszínház


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Operettország – Pályaképek a bécsi-budapesti operett történetéből

László Ferenc új könyve, az Operettország egy izgalmas felfedezőút a bécsi és...

Hangzó zeneelmélet – Frank Oszkár könyve, ami életre kelti a zenét

Frank Oszkár teljesen átdolgozott és felújított zeneelméleti könyve azt a törekvést juttatja...

Víg 125 film

A születés története… 2020-ban, még a Covid alatt úgy éreztük, hogy ha...

A komolyzene anekdotakincse – a könyv, ami megnevetteti a zeneszeretőket

Norman Lebrecht, a neves zenei író és kritikus legújabb könyve, A komolyzene...