hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Otthon A modern tapéták nyomában – A grafikus barokk stílus
Otthon

A modern tapéták nyomában – A grafikus barokk stílus

233
modern tapéta

A mai tapétadivatban egyre több stílus és minta találkozik, melyek között a divat is helyet kapott. Egyedi és egyben izgalmas dolog, ha egy tervező által megálmodott motívum, logó és vázlat divatelemei megjelennek az otthoni faldekorációban.

Az egyik legizgalmasabb trend a grafikus barokk tapéták megjelenése, amelyekben a klasszikus barokk elemek és a modern motívumok harmonikus elegyét találhatod meg. A Wallmaxx Tapéta Webáruház által forgalmazott Karl Lagerfeld kollekció érdekessége, hogy a divattervező által inspirált motívumokat építette bele a tapéta mintáiba.

Divat a falakon: páratlan megoldások tapétára

A divat motívumainak kirajzolódása a falakon izgalmas lehetőségeket rejt magában. Gondolj csak bele, milyen nagyszerű érzés lehet, amikor egy neves divattervező által megálmodott elemek a faladon köszönnek vissza! A lágy dombormintás elemekkel díszített tapéták, lélegzetelállítóvá varázsolják a szobát. Nemcsak a falak kapnak új életet, hanem a tér egésze is átalakul. A barokkos stílus elemeit felhasználó grafikus minták különlegességet tükröznek vissza, amelyek természetes módon illeszkednek a mai modern belső terekbe.

Stílusos barokk és modern elemek összképe

A barokk mindig is a pompa és a luxus szimbóluma volt. Az újkori változatra jellemző a klasszikus finomság, mely némi grafikai hatással megfűszerezve jelenik meg. E két vonal mentén olyan tapéták születnek, amelyek utánozhatatlan hatást keltenek. Az igazán elegáns fekete barokkos tapéták a sötét tónusaik és a finoman kidolgozott részleteik odavonják a tekintetet, mégis nyugtató és biztonságot adó érzést keltenek.

Mindezek mellett a modern grafikai motívumok és a különleges színösszeállítások frissességet és mozgalmasságot hoznak a helyiségbe. A csíkos minták ezernyi változata fedezhető fel, melyek optikailag fokozzák a tér vizuális élményét.

A megfelelő összhatás barátságos teret varázsol

A ma divatos tapétákban rejlő lehetőségek száma végtelen. A betűk táncoló kavalkádja, melyek a grafikus tapéták kollekciójában is felfedezhetők, vidám összképet alkot, nemcsak a falfelületet hangsúlyozza ki, hanem magát a teret is átalakítja, egyfajta mozgásos érzetet kelt.

A Karl Lagerfeldre jellemző minták és színek együttese különleges hangulatot teremt, amely egyaránt lehet hívogató és lenyűgöző. Egy modern világos tapéta, dombormintás elemekkel például frissességet és lágyságot varázsol a helyiségbe, míg a sötétebb tónusok és barokk minták a tér monumentalitását erősítik.

A grafikus típusú tapéták tehát nemcsak a falakat, hanem az egész környezetet új élettel töltik meg. Elegáns, mégis modern, ezáltal egyedülálló harmóniát varázsolnak, amely egyszerre lesz lenyűgöző és barátságos hangulatú. Ha valami igazán különlegesre vágysz, amely egyszerre sugallja a luxust és közben a divat elemeit is magában hordozza, a grafikus barokk tapétákkal biztosan eléred ezt a hatást.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Segítünk kiválasztani a megfelelő kerámia virágtartó kaspót

A kerámia virágtartó kaspók az elmúlt két évtized során a lakberendezés egyik...

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Az SPC padlók jellemzői

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...