hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Jó, ha résen vagy, amikor a bankszámlákról esik szó!
Tippek

Jó, ha résen vagy, amikor a bankszámlákról esik szó!

172
bankmonitor

A legtöbben hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a pénzügyi szektort érintő törvényi változásokat, illetve a hozzájuk kapcsolódó híreket, mondván, hogy az úgysem érint minket. Ennél nagyobbat azonban nagy általánosságban véve aligha tévedhetnénk, ugyanis a bankok bevett működési elve az, hogy a rájuk rótt terheket továbbterhelik az ügyfeleik felé.

A megemelkedett tranzakciós illeték esetében sincs ez igazán másként, bár fontos kiemelni, hogy a lakossági ügyfeleket 50.000 Ft alatti tételek esetében nem érinti ez a változás, szemben a vállalkozók, cégek által vezetett bankszámlákkal, mert ott viszont minden esetben és minen banknál megnőttek a díjak. Persze a változásokat is lényeges figyelemmel kísérni, de talán még kritikusabb pont az, hogy már rögtön az elejétől a lehető legjobb bankszámlát válaszd magadnak!

Honnan tudhatod, hogy melyik banknál nyiss számlát?

A Bankmonitor által működtetett bankszámlakereső egy kiváló lehetőség arra, hogy alaposan tájékozódj a lehetőségeidet illetően.

Ehhez a havonta érkező összeget, az életkort, a jogviszonyt, és ha van, akkor a jelenlegi számlavezető bankot kell megadni. Kiválaszthatod azt is, hogy bankonként csakis egy ajánlat jelenjen meg, így kevésbé valószínű, hogy tévútra térnél a döntésedet illetően.

Ha ez megvan, akkor az oldal listázza az ajánlatokat, így neked nem marad más teendőd, mint hogy kiválaszd azt, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek.

Ismerned kell hozzá önmagadat, illetve a saját igényeidet!

Ahhoz, hogy valóban a legideálisabb bankszámlát megtaláld, ismerned kell önmagadat és természetesen az igényeidet.

Először is tisztában kell lenned azzal, hogy milyen havi fix összeg érkezik majd hónapról hónapra a számládra. Aztán tudnod kell azt is, hogy hány készpénzfelvételt szoktál kezdeményezni, illetve hogy hány és milyen összegű utalást intézel havi rendszerességgel. Fontos továbbá, hogy a kapcsolattartás módja kényelmes legyen a számodra: akad bank, aki SMS-eket küld, míg másik bank csak a saját applikációján keresztül hajlandó kommunikálni.

Ha nem vagy elégedett, válts!

Sajnos nagyon sokan nehezen váltanak, és még akkor is az eredetileg választott pénzügyi intézmény ügyfelei maradnak, amikor már rég nem elégedettek a nyújtott szolgáltatással.

A Bankmonitor keresőjét használva ugyanakkor pár kérdés megválaszolása után megláthatod majd, hogy milyen egyéb opciók közül tudsz majd választani, így számszerűsítve láthatod majd azt is, hogy melyik lesz a sokkal jobb választás a számodra.

Ne feledd, a bank nem egy szükséges rossz, még akár jó dolgok is kisülhetnek abból, hogy bankolsz, csak tudni kell jól választani! Most már feltehetően neked sem fog fejtörést okozni a megfelelő döntés meghozatala, ne is halogasd tovább, minél előbb megléped, annál jobban jársz anyagilag.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mi az a vezetékvágó olló és hol vehetjük hasznát?

Az elektromos komponensek összekötéséhez számtalan féle és fajta kábelre van szükség, amelyeket...

Az alkoholos italok készítésének titka

Sokan szeretik az alkoholos italokat fogyasztani – persze mindezt csak mértékkel tegyük!...

Hogyan előzhető meg kedvencünknél a hőguta, milyen tünetei vannak?

A felelős állattartók pontosan tudják, hogy a hőguta akár végzetes is lehet,...

Vegánként sem kell lemondani a fehérjedús táplálkozásról

Bár a fehérjék kapcsán elsősorban a húsételek és a protein italporok jutnak...