hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Szórakozás Kihagyhatatlan nyárzáró élmény a Budapest Bárral
Szórakozás

Kihagyhatatlan nyárzáró élmény a Budapest Bárral

201

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva. A Margitszigeten minden évben nagy sikerrel adnak koncertet, ezúttal szeptember 3-án láthatja őket a közönség olyan énekesekkel, mint Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Kollár – Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Tóth Vera, Ferenczi Bora és Szűcs Krisztián.

Az együttes története

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra. Az együttes története 2007-ben kezdődött. Zenészek és énekesek laza szövetségének indult – mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát. A Budapest Bár zenekart eredetileg Farkas Róbert (hegedű, gitár) alapította azzal a szándékkal, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyománynak. Robi a Zeneakadémián ismerkedett meg zenésztársaival: Farkas Mihállyal (cimbalom) és Ökrös Károllyal (harmonika, zongora). A zenekarhoz csatlakozott negyedik tagként Misi öccse, Farkas Richárd is (bőgő). Az alapzenekar összeállt, már csak valami különleges, mai hangzás hiányzott belőle. Így született meg az ötlet, hogy meghívjanak néhány kiváló magyar pop és rockénekest, napjaink zenéjének meghatározó személyiségeit. Minőségi, különleges, szórakoztató muzsikája mindenkihez szól, aki szereti a jó zenét.

Rég elfeledett dallamok új köntösben

A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő) és Kisvári Bence (dob).

Forrás: Margitszigeti Színház


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Richard Clayderman koncert az Erkel Színházban

A világ egyik legismertebb zongoristája, Richard Clayderman 2024. november 8-án Budapesten, az...

Linkin Park – The Emptiness Machine

A „nulláról” újraalakult a Linkin Park új énekesnőjükkel Emily Armstrong-gal és új...

Elvis Presley-dinasztia titkai: Lisa Marie Presley könyve

Innen a nagy ismeretlenbe – Lisa Marie Presley és Riley Keough szívbemarkoló...

Keresik az ország legprofibb amatőr grillezőit

Szeptember 14-én, Dunaharasztiban kerül sor a VIII. Füstös Nyúl Kupa és BBQ...