péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Kultúra Sikeres szezonzárás és egy októberi meglepetés program a Margitszigeti Színházban
Kultúra

Sikeres szezonzárás és egy októberi meglepetés program a Margitszigeti Színházban

248
nézők
kép: freepik

A Margitszigeti Szabadtéri Színház májustól szeptemberig 83.000 nézőt fogadott, három nagy színházi bemutatót tartott az opera, a musical és a tánc műfajában, valamint hét nemzetközi sztárt hozott el patinás játszóhelyére. Az elmúlt két évtizedben Bán Teodóra igazgatónő és művészeti vezető elhivatott munkájának köszönhetően a város szívében található színház nemzetközi szinten is elismert színházzá nőtte ki magát. A 2024-es évad sikere is bizonyítja, méltán lehetnek büszkék arra a névsorra, akiket sikerült ezúttal is Budapestre csábítaniuk. A művészeti munka ősszel sem áll meg, az árvíz levonulásával a kiállítások sorozata újraindul, hisz még egy különleges kiállítást terveznek a MOME fiatal diákjaival a Víztorony-kilátóban, mely október 25–31. között látogatható majd.

A Margitszigeti Színház sikerének záloga a műfaji sokszínűség és a magas minőség. A színház kiemelten fontos bemutatói voltak 2024-ben A sevillai borbély opera és az Evita musical, ám ide tartozik még az Offenbach zenéjére rendezett Párizsi éjszaka című táncos produkció is. A hazai előadások és sztárok mellett, idén hét nemzetközi produkciót láthattak a nézők, melyekkel a nemzetközi nyári színjátszás játszóhelyei terén is láthatóvá tették ismét a Margitszigetet. Közéjük sorolandó Jonathan Tetelman sztártenor, a világhírű hegedűvirtuóz, Nemanja Radulović, Bradley Jaden musical sztár, a Ballet Preljocaj társulat és az Antonio Gades társulat fellépése is. Mindezek mellett idén is rendeztek tematikus napokat, mint például a gyermeknap, a pünkösdi hétvége programjai vagy a Jazz és bor napok.

„A színház vezetőjeként elsősorban talán azt emelném ki a 2024-es évaddal kapcsolatban, hogy mind szakmailag, mind nézőszámban nagyon-nagyon kiemelkedő szezont tudhatunk magunkénak ebben az évben.” –  mondta el az idei szezonról Bán Teodóra.

A következő nyár tervezése már előrehaladott állapotban van, a színház csapata Bán Teodóra vezetésével jövőre is számos izgalmas előadással és sztárok meghívásával kívánja elkápráztatni a közönségét.

„Az idők során presztízse lett a Margitszigeti Színháznak, és egyben egy komoly brandet is sikerült felépítenie. Ez köszönhető a folyamatos finomhangolásnak és a folyamatos repertoár bővítésnek is. A Margitszigeti Színház egyedülálló minden szempontból. A 83.000 látogató köszönhető annak, hogy egyedülálló, kizárólag a Margitszigeten látható produkciókat viszünk színre. A Margitszigeti Színház több, mint színház, egy olyan kulturális és közösségi tér, ahol minden korosztály megtalálja kedvenc programját. Fontos megemlítenem, hogy a világ számos pontjáról érkeznek nézők, akik kifejezetten a színházunk műsora miatt utaznak hazánkba. A sokszínűség jegyében egy-egy konkrét előadás mellett sok mást is kínálunk. Gondolok ezalatt a Víztorony kiállítóterére, a kilátóra, a családi programokra, a szolgáltató egységekre és a Margitsziget természeti szépségeire is, amelyek vonzóvá tették és teszik a színházlátogatás mellett az idelátogatók számára az egész környezetet.” – fejtette ki Bán Teodóra.

A színház terei több fronton is alkalmasak a művészeti tevekénységre, a Víztorony évek óta fontos és kiemelt helyszín a hazai alkotók számára, akik kiállításokkal színesítik a programkínálatot. Október 24-én nyílik az év utolsó kiállítása ezen a különleges helyszínen, dissolutionem panopticon címmel, együttműködésben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. A Víztoronyban kiállító művészek Elod Janky, Kiss Balázs Ágoston, Metzing Eszter, Sarfenstein Ditta és Szeli Kamilla lesznek. A kiállítás megtekinthető 2024. október 25 –31. között.

Forrás: Margitszigeti Színház


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Budapestre érkezett a világhírű Monet – The Immersive Experience kiállítás

Megérkezett Budapestre a világhírű Claude Monet immerzív kiállítás (Monet – The Immersive...

Megnyílt a Széchenyi István Egyetem Design Campusának első budapesti kiállítása

A Budapest Design Week a hazai designszakma összes területét bemutató, nemzetközi jelentőségű...

Víg Szalon – a Vígszínház negyedik játszóhelye

Wellisch Alfréd tervei alapján épült az a bérház, amelyben 1899-ben megnyitott a...

Petőfi Sándor versét zenésítette meg a Slowmesh

A southern rockos, stoneres vonalon mozgó budapesti zenekar eddigi fennállása alatt három...