kedd , 22 október 2024
Kezdőlap Tippek Mire jó a fűszegélynyíró, és vajon nélkülözhetetlen elem-e a kertben?
Tippek

Mire jó a fűszegélynyíró, és vajon nélkülözhetetlen elem-e a kertben?

21
fűszegélynyíró

A gyep rendezése az egyik legizgalmasabb kérdés a kertben, elsősorban azért, mert egyszerre nagyon kényes teendő, amit közben kifejezetten egyszerűnek vélünk, továbbá olyan tennivaló, ami igencsak gyakran igényli a figyelmünket, energiánkat is.

Éppen az utóbbiak miatt lesz hatalmas jelentősége annak, hogy rendelkezzünk a megfelelő szerszámokkal, amelyek alkalmasak arra, hogy gyorsan és eredményesen végezhessük el a feladatot. Az ujhazbodrogi.hu szegélyvágóinak minőségi kínálatában például könnyedén rátalálhatunk a tökéletes eszközre.

A fűnyírón túl is van élet…

És kell is, hogy legyen, ugyanis ezzel az egyetlen eszközzel egyszerűen lehetetlen, hogy tökéletes munkát végezzünk. Az egyik hasznos kellék pontosan a szegélyvágó lesz, ugyanis ez a leghatékonyabb eszköz, ha a nehezen elérhető részek gondozásáról van szó.

Kinek van szüksége szegélynyíróra?

Gyakorlatilag mindenkinek, akinek nő fű a kertjében. Hogy miért? Azért, mert mindenhol akadnak nehezen hozzáférhető helyek. Gondoljunk csak a falak, lépcsők melletti területekre, a hinta lábai körüli részekre, a virágágyás szegélye mellett növő fűre és gazra…

Rengeteg olyan helyzet van, amikor a fűnyíró egész egyszerűen számításba sem jön. Ennek az az oka, hogy egyrészt még a legkisebb modell is túlságosan nagy, és viszonylag nehezen irányítható, ha nem egyszerű a terep. A másik probléma az, hogy a gép közepén forgó kések nem fedik le a teljes felületet, azaz bármennyire igyekszünk odaférni a kérdéses részhez, a kerekek és a szerszámgép burkolata miatt ez teljesen nem lesz lehetséges.

Megpróbálhatjuk többféle eszközzel is megoldani a dolgot, ám a kézi szerszámokkal sokkal hosszabb ideig tart majd, és nehezebb is lesz a dolgunk. Mivel – ahogy azt már említettük is – ez egy heti rendszerességgel elvégzendő tennivaló, ezért érdemes beruházni azokra az eszközökre, amelyek megkönnyítik a dolgunkat.

Milyen szegélyvágót érdemes választani?

A kínálatban többféle változatot is meg fogunk találni. A benzinmotoros erősebb, viszont cserébe hangosabb is, plusz a szaga sem a legjobb. Abszolút létjogosultsága van akkor, ha nagy területen fogunk vele dolgozni. Mivel a szegélyekről van szó, ezért többnyire egy akkumulátoros modell is tökéletesen kiszolgálja majd az igényeinket.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a benzines változatok rendszerint nagyobbak és a tömegük is jóval nagyobb, ami a használat során akár nehézséget is jelenthet. Az, hogy a munkaszélessége jellemzően jóval nagyobb, alapvetően előnyös tulajdonság, ám ha alapvetően kisebb területen fogunk dolgozni, akkor egyrészt felesleges, másrészt adott esetben akár zavaró is lehet.

Így tehát akkor fogjuk tudni kiválasztani a számunkra ideális szegélyvágót, ha a telek vagy kert meglévő adottságait vesszük alapul a döntéshez. A mobilitás természetesen mindkét változattal egyértelműen adott, továbbá a hibátlan szegélyek is mindkét típussal megvalósíthatók.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A bankok fele már áthárítja az új állami terhet a vállalkozókra

2024. október 1-től folytatódik a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatos változások sora. Ezúttal...

Egy repülőjegy áráért most Portugáliát is megnézheted Amerika felé

Megújult a TAP Portugal stopover programja Izgalmas lehetőséget kapnak most akik Amerika...

Miről ismerhető fel az árvízkárosult autó?

Az éghajlatváltozás okozta heves esőzések és komoly áradások világszerte autók ezreit érintik...

A hegesztő paraván használata: mire kell figyelni?

A hegesztés során keletkező UV-sugárzás komoly veszélyt jelenthet a felhasználóra és a...