péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Online német könyv szülőknek, pedagógusoknak
Tippek

Online német könyv szülőknek, pedagógusoknak

52
online német könyv szülőknek

Sok nehézséget tud okozni, ha valamely német nyelvterületre csöppenve mindennap kommunikálnunk kell hivatalos közegben. Egy óvodai, iskolai beiratkozás és ügyintézés is izzasztó tud lenni, ha nem vagyunk elég felkészültek az adott idegen nyelvből.

Gyors segítség mindennapos szófordulatokkal

Borzasztó kellemetlenné válhat a szituáció, amikor nem elegendő nyelvtudással egy német ajkú iskolában kell a gyermekünket menedzselni. Ilyenkor, mint a mesékben, abban bízunk, hogy ott terem a szemük előtt hirtelen például egy e-book szülőknek és pedagógusoknak a semmiből.

Azt kívánjuk, hogy máris mindenre tudjuk a választ. Az Együtt Németül oldalán kapható online német szakmai könyvek segíthetnek minket a német nyelv útvesztőjében. Köztük van is olyan, amely szülőknek, tanároknak készült.

Persze ha nem is varázsütésre, de kellő szorgalommal és kitartással elsajátíthatjuk az alapvető német beszéd szófordulatait, amelyek tipikusan az iskolai lét kihívásaira vannak kihegyezve. Olyan szituációkra, amikor iskolaváltást vagy felmentést, esetleg egyéb, a sulis élettel összefüggő dolgokat kell megbeszélnünk.

Ez ugyanolyan fontos kérdés a szülőnek és annak a pedagógusnak is, akinek német nyelvterületen kell e témákban bizonyítania.

Hasonló helyzetekben mindannyiunk hasznosnak találná, ha rendelkezésünkre állna egy olyan szószedet, amely bemutatja azokat a kifejezéseket, amelyek tipikusan iskolai és óvodai környezetben merülnek fel. Ha hanganyag is lehetővé tenné, hogy ezeket meghallgathassuk és annyiszor gyakoroljuk, ahányszor szeretnénk. Így könnyen nyert ügyünk lenne!

Miért praktikus egy online német könyv szülőknek és pedagógusoknak?

Legfőképp a kölcsönös megértést tudjuk itt megemlíteni. Hiszen mind a szülő, mind a pedagógus azonos cél elérésére törekszik: a gyermek lelki és szellemi fejlődését szeretné minél jobban szolgálni. Ehhez a közös nyelv, egymás megértése elengedhetetlen.

A legnagyobb bizalmat az jelenti, ha a tananyagot olyan emberek állítják össze, akik pontosan ismerik az iskolai és óvodai közeg mindennapos szófordulatait, a tipikus és gyakori megnyilvánulásokat.

Kik is lehetnének erre alkalmasabbak, mint azok a szülők vagy óvónők, akik találkoztak már ezekkel a problémákkal, átélték egyik vagy másik oldalon azokat, és meg is oldották.

Mikor tekinthetjük egyszerűnek egy e-book használatát? Akkor, ha várakozás vagy utazás közben, akár mobiltelefonról nézve és hallgatva is hozzáférünk a tudásanyaghoz.

A cél az örökös fejlődés

Akkor is hasznunkra válhat egy ilyen specifikus tananyag, ha “csupán” fejlődni szeretnénk. Illetve, ha épp nyelvvizsgára készülünk, ahol abszolút előkerülhetnek ezek a témák.

Az is célunk lehet, hogy a rég elásott tudásunkat felfrissítsük vagy újként teremtsük meg. Soha nem tudhatjuk, mikor profitálhatunk egy olyan skillből, amely egyre nagyobb jelentőséggel bír a munkaerő piacon is.

Ne késlekedjünk hát, ha német tanulásról van szó! Minél specifikusabb és gyakorlatiasabb az anyag, annál jobban támogatja a boldogulásunkat.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Egy repülőjegy áráért most Portugáliát is megnézheted Amerika felé

Megújult a TAP Portugal stopover programja Izgalmas lehetőséget kapnak most akik Amerika...

Miről ismerhető fel az árvízkárosult autó?

Az éghajlatváltozás okozta heves esőzések és komoly áradások világszerte autók ezreit érintik...

A hegesztő paraván használata: mire kell figyelni?

A hegesztés során keletkező UV-sugárzás komoly veszélyt jelenthet a felhasználóra és a...

A gerincproblémák megelőzhetők

A gerinc- és derékfájdalom a lakosság nagy részének életét nehezíti meg –...