péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Otthon A pergola a teraszon is jól mutat
Otthon

A pergola a teraszon is jól mutat

7
pergola

Szerencsés helyzetben vannak azok, akiknek ingatlanán terasz is a rendelkezésükre áll. A teraszok ideális helyek a kikapcsolódásra, akár pihenésről, akár baráti vagy családi összejövetelekről van szó.

Élvezhetjük a friss levegőt és a napfényt, ha pedig kényelmes kerti bútorokkal is berendezzük, akkor tökéletes hely lesz a szabadidő kellemes eltöltéséhez. Amennyiben étkezőasztalt teszünk ide székekkel, abban az esetben ebédek, vacsorák színtere is lehet.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy fokozzuk a funkcionalitását, a terasz által nyújtott komfortot, illetve az esztétikumát? A pergola még az ingatlan értékét is növelni fogja, hiszen nagyon modern és látványos, arról nem is beszélve, hogy kifejezetten hasznos. Ha eddig azt hitted, hogy ez az árnyékolószerkezet csak a kert közepén állhat önmagában, akkor tarts velünk! Megmutatjuk, hogy milyen remek teraszt lehet kivitelezni a segítségével.

Pergolát a teraszokra!

A Topredőny extrudált alumínium pergolái rozsdamentes acélelemekkel vannak kiegészülve, ezért nagyszerű lehetőséget kínálnak a terasz adta lehetőségek kihasználására, a kültéri élmények fokozására. Alapos tervezéssel és megfelelő anyagokkal, illetve megbízható szakemberek igénybevételével hosszú évekig megőrzik minőségüket.

Hangulatosabbá és praktikusabbá teszi a külső életteret a pergola, a terasz gyakorlatilag a nappali meghosszabbításává válhat. Emellett ne feledkezzünk meg eredeti funkciójáról se, hiszen megvédi az alatta tartózkodókat az erős napfénytől, a káros sugaraktól. Ráadásul más időjárási körülményektől is, ami nagy részben függ a konstrukciótól.

Ha oldalfalakkal is lezárjuk, akkor a szelet és az esőt sem engedi be a pergola, nem csak a tűző napsugarakat. Így hidegebb időszakokban is bátran használhatjuk a teraszt, esetleg fűtőtesttel is kiegészíthetjük, így télen is rendezhetünk partikat. Némi LED-világítás és máris kész a bulihangulat!

A vendéglátás is profitálhat belőle

Nemcsak családi házak udvarán, hanem szállodák, kávézók, vendéglők és éttermek teraszán is divatosak és nagyon hasznosak ezek a szerkezetek. Vendéglátó egység tulajdonosaként érdemes meggondolni, hogy kihasználjuk a pergola nyújtotta lehetőségeket.

Ha van egy olyan terasz a helyiséghez, amire felépíthető, akkor növelheti a forgalmat is, hiszen a vendégek szívesebben tartózkodnak a szabad levegőn, ha jó idő van, viszont nem szeretik azt sem, ha az időjárás befolyásolja a közérzetüket. Gondolunk itt arra, hogy esetleg túlságosan süt a nap, fúj a szél vagy esik az eső.

A bioklimatikus pergola ez esetben is kiváló opciónak bizonyulhat, hiszen a forgatható lamellák segítségével mindig az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően állíthatjuk be az árnyékolót.

Mennyibe kerül egy pergola a teraszra?

Ezt nehéz megmondani, hiszen a méret a terasz nagyságától függ, az árak pedig ennek megfelelően alakulnak. Ráadásul az sem mindegy, milyen egyéb funkciókat szereltetünk fel. Egy magas minőségű, stabil és tartós szerkezetű pergola kiváló befektetésnek is bizonyul, hiszen emeli az ingatlan értékét is, ami egy esetleges eladás során jól jöhet.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Vörösfény-terápia az otthoni gyógyításban

A vörösfény-terápia még meglehetősen új módszernek számít, különösképp az otthoni alkalmazása. A...

Kőzetgyapot-szigetelés házilag

A házunk szigetelése sokat számít a felhasznált energiamennyiség szempontjából, hiszen otthonunk fűtése/hűtése...

Mikor járhat egyedül iskolába a gyerek?

Míg évtizedekkel ezelőtt hazánkban alig pár évesen egyedül jártak intézménybe a gyermekek,...

Apakulcs – Egy apa és fia különleges kapcsolata

Süveges Gergő, a hazai irodalom egyik legkedveltebb szerzője újabb szívmelengető történettel lepte...