kedd , 22 október 2024
Kezdőlap Otthon Ezt minden háziasszonynak tudnia kell!
Otthon

Ezt minden háziasszonynak tudnia kell!

27

Miért elégednénk meg a káosszal a konyhában, amikor a háztartás koronázatlan királynői is lehetünk? Aki azt hiszi, hogy mindene megvan, amire csak szüksége lehet a főzésnél és a tálalásnál, le kell, hogy lombozzuk. Az igazán ütős megoldások csak most következnek.

Ideje szintet lépni és olyan eszközökkel felszerelkezni, amelyek valóban megkönnyítik a munkát. A MÖBELIX segítségével a főzés és tálalás művészévé válhatunk.

Vége az unalmas előkészítésnek

  • A mérőedények és mérőkanalak elengedhetetlenek a sikeres végeredményhez, de sokan nem tudják, hogy érdemes különböző méretű készleteket beszerezni. Így egyszerre több hozzávalót is előkészíthetünk anélkül, hogy közben el kellene mosogatnunk.
  • A zöldségek aprítása és reszelése lehet unalmas munka, egy multifunkciós reszelővel és spirálozóval pedig kreatív időtöltés. Egy kis változatosság sosem árt, főleg, ha a tálaláson múlik, hogy a gyerekek szívesen elropogtatják-e a répát.
  • Apropó, zöldség! Tegye fel a kezét, aki nem szisszent fel egyszer sem, amikor vastagra sikerült a hámozás! A zöldségpucoló nagy találmány, de egy zöldségtisztító kefével még több tápanyag maradhat az ételben. A gyökérzöldségek tisztítása ennél gyorsabb és alaposabb nem is lehetne.

A befutó ízekért

  • Nincs, aki a háziasszonynál jobban ismerné a sütőt. De még így is előfordul, hogy a piskóta nyers marad, vagy túl sokáig sül a hús. Menjünk biztosra, főleg, amikor vendégeket várunk, bonyolult fogásokat vagy ünnepi vacsit készítünk. Egy digitális hőmérő megbízhatóbb a hetedik érzéknél.
  • Bár a legtöbb ember a telefonján méri az időt, egy konyhai időzítő sosem árt. Akár több dolgot is párhuzamosan felügyelhetünk anélkül, hogy elvesznénk a részletekben.
  • A sült vagy rántott húsok örülni fognak, ha a forró olajból egy csepegtetőtálcára menekülhetnek. Egészségesebb és ropogósabb lesz minden falat, ha nem tocsog feleslegesen a zsiradékban.

Tálalás mesterfokon

  • A szilikon spatulák és ecsetek hőállóak és könnyen tisztíthatók. Tökéletesek sütéshez, előkészítéshez. És persze egy falat főzelék, egy csepp szaft sem megy kárba.
  • Talán ma már nincs, aki testi épségét kockáztatva dupla konyharuhával közelítene a forró tepsihez. Ha mégis, azt tanácsoljuk, ismerkedjen meg a hőálló fogókesztyűvel. Minél vastagabb, annál biztonságosabb.
  • Az elkészült sütemény, köret, főétel mind kerülhet különböző méretű tálra. Az sem baj, ha le tudjuk takarni egy fedővel. Nem szárad ki a rizs a repetáig, és nem esik össze a saláta.
  • Kéznél az evőeszköz, de mivel tálalunk? Döcög az a kerti parti, ahol helyettesíteni kell a tortalapátot vagy a salátafogót. Az pedig csak illúzió, hogy egy elég is lesz.

Ezekkel a zseniális eszközökkel és tippekkel a konyhai rutin többé nem lesz olyan, mint régen. Ideje átvenni az irányítást!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A pergola a teraszon is jól mutat

Szerencsés helyzetben vannak azok, akiknek ingatlanán terasz is a rendelkezésükre áll. A...

Vörösfény-terápia az otthoni gyógyításban

A vörösfény-terápia még meglehetősen új módszernek számít, különösképp az otthoni alkalmazása. A...

Kőzetgyapot-szigetelés házilag

A házunk szigetelése sokat számít a felhasznált energiamennyiség szempontjából, hiszen otthonunk fűtése/hűtése...

Mikor járhat egyedül iskolába a gyerek?

Míg évtizedekkel ezelőtt hazánkban alig pár évesen egyedül jártak intézménybe a gyermekek,...