szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Otthon Milyen az eklektikus fürdőszobai stílus, hogyan kezdj neki a kialakításának?
Otthon

Milyen az eklektikus fürdőszobai stílus, hogyan kezdj neki a kialakításának?

180
eklektikus fürdőszoba otthon

Egy jól megtervezett fürdőszoba csendes menedéket jelent, ahol pihenhetsz és kikapcsolódhatsz, ezért úgy kell megtervezni, hogy ne csak funkcionális, hanem esztétikus is legyen.

A fürdő az otthonok intim helyisége, amely rendszerint tükrözi a lakóterek stílusát, de egyedi megoldásoknak is teret enged, hiszen nagyrészt csak az ott lakók használják. Hogy kinek milyen stílus lesz a megfelelő, azt az egyéni igények, az aktuális trendek, illetve a lakók, a tervező kreativitása határozza meg. A hagyományos stílusok mellett napjainkban egyre népszerűbb az egyedi és ötletes megoldásokat felvonultató, különböző dizájnelemeket alkalmazó, eklektikus ízlés szerint kialakított fürdő.

Tetszik a stílus? Mutatjuk, hogyan hozd létre otthonodban! Válassz a Zuhanykabin.hu kád kínálatából ízlésednek, igényeidnek megfelelő darabot, és hozz létre szokatlan párosításokat, hogy megteremtsd utolérhetetlen hangulatú fürdőszobádat!

Stílusokat vegyítő eklektika

Az eklektika vagy historizáló építészet a 19. század végére jellemző stílus, amely különböző korok stíluselemeiből válogatva hozta létre a neostílusokat, ennek mintájára nevezzük az enteriőrtervezésben eklektikusnak azokat a tereket, amelyekre a stíluskeveredés jellemző.

A tiszta stílusokhoz hasonlóan azonban ez sem mellőzi az átgondoltságot, enélkül ugyanis csak kaotikus enteriőrök születhetnek, ahol az egyes elemek, a berendezések, a burkolatok, a szín- és a formavilág, az anyagok nincsenek összhangban egymással. A harmónia az eklektika jellemzője is.

Hogyan teremts egyedi stílust a fürdőben?

Számos lehetőség van a neked tetsző stílusok keverésére, nemcsak a formákat, vonalakat, hanem a színeket, a textúrákat, valamint a szaniter és berendezés trendeket is vegyítheted. Meríts inspirációt, és alakítsd ki személyes stílusodat!

Válassz egy klasszikus elem mellé modern hangulatút, keverd a vintage sítlust ipari elemekkel, ne félj a merész szín- és anyagpárosításoktól! Az antik bútorok, a régies szaniterek is kiválóan mutathatnak modern burkolatokkal, meglepő színekkel, ahogyan egy régies mintázatú csempe is jól kombinálható modern szaniterekkel.

A cél, hogy különleges és egyedi legyen, de meglegyen a kapcsolat az egyes elemek között, valamint ne hagyja figyelmen kívül a helyiség funkcióját, kényelmét sem!

Kísérletezz bátran!

Az eklektikus fürdőszoba az egyik legnépszerűbb stílus napjainkban a világ minden részén, ugyanis lehetőséget ad elképesztő kombinációkra, amelyekkel egyedi enteriőrt hozhatunk létre. Egy eklektikus fürdő kialakítása esetén szinte bármi megengedett az egyéniséged kifejezésére. Egyszerre lehet meghökkentő és lenyűgöző, a használók számára pedig maximálisan komfortos, otthonos, egy olyan hely, ahol jól érezhetik magukat.

A tervezésnél engedd szabadjára a fantáziádat, azonban ügyelj a régi és az új gondos egyensúlyára! Tudnod kell azonban, hogy egy eklektikus fürdőszoba nem időtálló, így ha hosszú távra, generációkra tervezel, ne ezt válaszd!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Az SPC padlók jellemzői

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...