szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Gyors és hatékony eljárással küzdhetünk a túlzott verejtékezés ellen
Tippek

Gyors és hatékony eljárással küzdhetünk a túlzott verejtékezés ellen

305
túlzott verejtékezés

Az olyan feszült pillanatokban, mint egy fontos vizsga, első randi vagy kellemetlen beszélgetés közben akaratlanul is erőteljesen megizzadhatunk. Az átnedvesedett felsőnk és az izzadságszag elkerülésére számtalan praktika és kozmetikum áll rendelkezésünkre, mégis sokszor mindez kevés.

A túlzott verejtékezésnek több kiváltó oka is lehet, melyek egy része elkerülhető. Igazán jó megoldást a kínzó problémára az Aesthetica Orvosi Központ izzadás kezelése nyújthat, mely bo-tox injekció befecskendezésével a gyökerénél szünteti meg a gondot, és akár hat hónapon keresztül blokkolhatja a verejtékezést. De mielőtt rátérnénk a kezelés pontos menetének ismertetésére, nézzük, mi okozhatja a túlzott izzadást!

Miért izzadunk?

Szinte mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy feszült helyzetben kivert a víz, a hónunk alatt a ruha átnedvesedett vagy épp a tenyerünk, talpunk izzadása miatt éreztük magunkat kellemetlenül. A verejtékezés nemcsak stresszes helyzetben fordul elő, hanem természetes körülmények között is, átlagosan kb. napi egy decit izzadunk ki magunkból.

A vízből, hormonokból, ásványi sókból és savakból álló izzadság nagyobb mértékben azonban több esetben is előfordulhat. A túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, a csípős ételek fogyasztása hasonlóan segíti elő a verejtékezést, mint a stressz. Általában megemelkedik ezekben az esetekben a testhőmérsékletünk, a verejtékmirigyek működése fokozódik. Olyan hormonális változások, mint például a terhesség, szintén befolyásolja az izzadást.

Hogyan fékezzük meg a verejtékezést?

Aki hajlamos az erőteljes izzadásra, az általában megpróbálja kerülni a stressz helyzeteket, illetve az életmódjában is változásokat eszközölhet. Sajnos sokan már attól izzadni kezdenek, hogy előre idegeskednek egy helyzet miatt. Számukra ideiglenes megoldást kínálnak a dezodorok és parfümök, melyekkel a testszagot tudják palástolni. Ettől még az izzadságfoltok megmaradhatnak, mely a ruhán sárgás foltokat hagy száradás után.

Érdemes olyan megoldást találni, mely segítségével hosszabb távon is megfékezhető a verejtékmirigyek túlműködése. Ez lehet a bo-tox injekció befecskendezése, mely akár fél évig is gátat szab a túlzott izzadásnak.

Blokkolt működés

Nemcsak esztétikai problémától szabadíthat meg bennünket a bo-tox injekció, hanem ismét visszanyerhetjük önbizalmunkat. Az izzadás nélkül könnyedebben tudunk majd kapcsolatokat teremteni, felszabadultabban indulunk neki a kellemetlen helyzeteknek.

A kezelés alkalmával az injekció hatására a verejtékmirigyek működését egy időre blokkolják. A mindössze területenként 15 percet igénybe vevő beavatkozás során legyengített botulinum toxin hígított oldatát egy vékony tűvel fecskendezik be a bőr alá, ezzel pedig kémiai úton gátolják meg az izzadásért felelős izmok működését.

Mindazok számára, akik naponta szembesülnek a kellemetlen pillanatokkal, melyeket az verejtékezés okoz, egyszerű és hosszú távú megoldást kínál a bo-tox injekciós eljárás.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a...

Veled mi történt életed legborzalmasabb randiján?

Nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lett volna már legalább egy...