szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Kultúra A vacsoravendég
Kultúra

A vacsoravendég

277
vacsoravendég
ELCOMENSAL@Mikel_Larrea

Ángeles González Sinde A vacsoravendég című filmjével 14 év után tért vissza a filmszakmához, hogy rendezőként Gabriela Ybarra azonos című, nagysikerű önéletrajzi ihletésű könyvét adaptálja.

A spanyol drámát 2023. november 23-án mutatják be a magyar mozikban.

A történetről röviden:

Icíar (Susana Abaitua), Fernando (Ginés García Millán) és Amalia (Adriana Ozores) egy család. Amaliánál gyógyíthatatlan rákot diagnosztizálnak, ami jobban összehozza egymással férjét és lányát. Icíar abban a tudatban, hogy hamarosan elveszti anyját, elkezdte felkutatni és felbolygatni a múltat. Apai nagyapját, Javiert (Iñaki Miramón) 1977-ben az ETA (egy baszk nacionalista függetlenségi mozgalom) emberei elrabolták és közel 1 hónapig fogva tartották. A családon belül erről nem esett sok szó korábban, de a lány ezúttal nem hagyja annyiban és kikérdezi apját arról, hogy ő fiatalon (Fernando Oyagüez) hogyan is élte meg azt a pár hetet teljes bizonytalanságban és abban a tudatban: lehet, már soha nem látja majd Javier papát és milyen lehetett egy ideig elveszteni fiatalon egyik szülőjét. Azonban 1977 Bilbaójában egy emberrablás és 2011 Navarrájában egy halálos betegség közel sem ugyanolyan, így kevés igazi párhuzamot tudnak vonni egymással, ám a felszínre törő érzelmek közelebb hozzák apját és lányát, a múltbéli trauma teljes feldolgozása után már könnyebben és együtt néznek szembe azzal, mit hoz számukra a közös jövő, miután elkerülhetetlenül csonkán fog maradni családjuk.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A Modern Dal filozófiája: Bob Dylan bepillantást enged kreatív folyamatába

Bob Dylan, a Nobel-díjas énekes-dalszerző, A Modern Dal filozófiája című könyvében bepillantást...

Andrea Bocelli a budapesti MVM Dome-ban

A világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli 2024. november 23-án és 24-én dupla...

Nagy zenészek, nagy szerelmek: A zene és a romantika lenyűgöző történetei

Bősze Ádám könyve, a Nagy zenészek, nagy szerelmek a zene és a...

A bennem lévő nő: Britney Spears végre elmeséli a saját történetét

Britney Spears, a popzene ikonikus alakja, A bennem lévő nő című önéletrajzban...