szombat , 20 július 2024
Kezdőlap Mozgásban Az elektromos Volvo FH nyerte el az Év Kamionja 2024 díjat
Mozgásban

Az elektromos Volvo FH nyerte el az Év Kamionja 2024 díjat

219
év kamionja 2024 elektromos Volvo FH

A Volvo Trucks a tekintélyes iparági elismerést az elektromos Volvo FH termékével érdemelte ki. Ez az első alkalom, hogy a kitüntetéssel elektromos kamiont jutalmaztak.

A Volvo nehézkategóriás elektromos modellje, az elektromos Volvo FH nyerte el az Év Nemzetközi Kamionja 2024 díjat. A díj odaítélésében a zsűri véleménye alapján az elektromos teherautó teljesítménye, egyenletes gyorsulása, valamint zajtalan és vibrációmentes működése döntött.

“Amikor az elektromos Volvo FH-t bemutatták, a Volvo Trucks a legmodernebb akkumulátoros elekromos járművet dobta piacra, amely az áruszállítási feladatok széles skálájára kínál tökéletes megoldást. A termék bizonyíték arra, hogy a fenntartható energiaellátásra történő áttérés még a mai kihívásokkal teli környezetben is egyre hangsúlyosabban jelen van” – mondta Gianenrico Griffini, az Év Nemzetközi Kamionja díj zsűrijének elnöke.

Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke a tekintélyes kitüntetést a Lyonban, Franciaországban megrendezett átadó ünnepség keretein belül vette át.

“Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az elektromos FH modellünk elnyerte ezt a neves díjat! A díj története során első ízben lett egy tisztán elektromos modell az Év Kamionja díj nyertese. Az elektromos Volvo FH egy új korszak kezdetét is jelenti az iparágban, ez az elismerés pedig kiválóan példázza, hogy a károsanyagkibocsátás-mentes közúti közlekedésre történő átállás itt és most zajlik” – tette hozzá Roger Alm. “Hálás köszönetem fejezem ki mindazoknak, akik hozzájárultak ennek a sikernek az eléréséhez, amelynek az alapja a szenvedélyes csapatmunka, a Volvo Csoport minden egyes kollégájának odaadó elkötelezettsége, és a szoros együttműködés az ügyfeleinkkel, partnereinkkel, beszállítóinkkal.”

elektromos Volvo FH év kamionja 2024
Év kamionja 2024

Négyszeres győztes

A Volvo Trucks ikonikus FH modellje immár negyedik alkalommal nyerte el az Év Kamionja kitüntetést. A Volvo FH az iparág egyik legsikeresebb modellje, világszerte közel 1,4 millió eladott darabszámmal.

Az elektromos Volvo FH 44 tonnás megengedett szerelvényössztömeggel érhető el, sorozatgyártása a Volvo Trucks göteborgi, svédországi gyárában 2022-ben, a belgiumi Gentben található gyárában pedig 2023-ban kezdődött meg.

Átfogó elektromos kínálat

A Volvo Trucks 2019-ben, a világon elsőként kezdte meg az elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását, ma pedig már egy hat elektromos modellből álló termékpalettával rendelkezik, amelyek az áruszállítási feladatok széles skálájára kínálnak környezetbarát megoldást. A Volvo Trucks piacvezető a nehézkategóriás elektromos termékek piacán Európában*, 49%-os piaci részesedéssel.

Az Év Nemzetközi Kamionja díj

Az Év Nemzetközi Kamionja szervezetet 1977-ben alapította 24 újságíró, akik a legjelentősebb európai teherfuvarozási magazinok haszonjármű-szakértői voltak. A díjat minden évben annak a tehergépjármű-modellnek ítélik oda, amelyet a megelőző 12 hónapban dobtak piacra, és amely a legnagyobb mértékben járult hozzá a közúti árufuvarozás hatékonyságához. A zsűri számos szakmai szempont figyelembe vételével dönt, úgy mint a technológiai újítások, a kényelem, a biztonság, a vezethetőség, az energiahatékonyság, a környezeti lábnyom és a teljes életút költség (TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/

Megjegyzés:
Európa alatt minden esetben az EU országai, valamint Norvégia és Svájc értendő. A Volvo piaci részesedésre vonatkozó adatainak alapjául az S&P Global elemzései szolgálnak.

Forrás: Volvo Trucks Hungary


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Európa egyik kedvenc kisautója, a Toyota Yaris

A Toyota Yaris új generációja még magasabbra tette a biztonság és könnyű...

Újragondolt belső tér a jövő önvezető autóiban

Filmnézés, játék vagy épp munka: az automatizált járművek jövőbeni használóinak egyértelmű elképzelései...

Erősebb autó = több baleset?

Egy kutatás szerint az erős autók gyakrabban részesei baleseteknek A kezdő vezetőknek...

Az új ötajtós MINI Cooper

A háromajtós MINI Cooper új nemzedékének világpremierje után néhány hónappal az új...