szerda , 12 június 2024
Kezdőlap Otthon Szellőztessen energiahatékonyan és kényelmesen!
Otthon

Szellőztessen energiahatékonyan és kényelmesen!

227
hővisszanyerős szellőztető

A modern városi ember a nap nagy részét zárt terekben tölti, ahol egészsége és teljesítménye érdekében friss levegőre van szüksége, amely hagyományosan szellőztetéssel, korszerű módon pedig szellőztető rendszerekkel biztosítható.

Főként több ember egyidejű tartózkodása esetén érezhetjük úgy, hogy elfogyott a levegő, ami fejfájást, a koncentráló képesség csökkenését vonhatja maga után, de a megnövekedett páratartalom lévén az egészségre is ártalmas penész is megjelenhet. Szellőztetéssel mindez elkerülhető, azonban a megfelelő levegőminőség biztosítása ablaknyitással nehezen szabályozható, ráadásul energiapazarló is a téli hónapokban. Szerencsére létezik jobb megoldás, ismerje meg a modern szellőztetés sajátosságait!

Tiszta, friss levegő az otthonokban

Komfortérzetünkhöz hozzátartozik nemcsak a kellemes hőmérséklet, de a friss, oxigéndús levegő is, így a lakásokban ennek biztosítására törekszünk. Ideális esetben 2-3 óránként 5 percig tartó kereszthuzattal cserélhető ki a helyiségek elhasználódott levegője, azonban ez éjjel nem megoldható. További probléma, hogy azokban a hónapokban, amikor fűteni szükséges, az ablaknyitogatással csak rendkívül energiapazarló módon oldható meg a szellőztetés.

A légzéssel, illetve az olyan tevékenységekkel, mint a fürdés, mosogatás, mosás, teregetés, rendkívül sok nedvesség kerül a levegőbe, ami szellőztetés nélkül a hideg felületeken lecsapódik, és megindul a penészedés. A helyiségek optimális páratartalma 40-60%, azonban ezen értéken kívül egészségtelen, sem a túl száraz, sem a túl nedves levegő nem tesz jót az egészségünknek. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a kedvező értéket, rendszeres szellőztetés szükséges.

Folyamatos szellőztetés észrevétlenül

A modern épületek, bár a hőszigetelés révén energiahatékonyan üzemeltethetők, a szigetelés révén gátolják a természetes légcserét, így arra megoldást kell találni. A korszerű szellőztető rendszerek folyamatosan friss levegőt szállítanak a helyiségekbe, így ott kellemes hőmérséklet és páratartalom uralkodik, nem érzünk huzatot, és az energiahatékonyság sem szenved csorbát.

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek révén nemcsak a huzat és az energiapazarlás szüntethető meg, hanem a páratartalom is optimális szinten tartható, így megakadályozható a párásodás, illetve a penészedés.

Hogyan működik a hővisszanyerős szellőztető?

A hővisszanyerős szellőztetők ventilátorok segítségével folyamatosan friss, külső levegőt szállítanak a helyiségekbe, illetve azzal egyidőben elszívják az elhasznált levegőt. A két légmennyiség egy hőcserélőn keresztül átadja egymásnak a hőt, így a befelé áramló levegő felmelegszik, ezzel minimálisra csökkentve a hőveszteséget. Ez egy új épület esetében 40%-os fűtési költségmegtakarítást eredményezhet.

Biztosítson otthonában automatikusan egészséges, friss levegőt hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítésével, és élvezze a magas szintű komfortot és a jobb életminőséget télen-nyáron!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Owlet Okos bébifigyelő kamera és okos zokni

Legyen minden pillanat nyugodt a babával Az Owlet sokkal többet nyújt egy...

A külföldi ingatlanbefektetés jobban megéri, mint sokan gondolnák

Hazánkban az egyik legnépszerűbb befektetési módot az ingatlanvásárlás jelenti. Azonban a hazai...

Itt az új elektromos Mercedes Matchbox

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az...

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

A mesterséges intelligencia segítségével bárki berendezheti otthonát a kiterjesztett valóságban Az IKEA...