szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Otthon A világítás egy új megközelítése LED szalagokkal
Otthon

A világítás egy új megközelítése LED szalagokkal

270
led szalagok

Néhány évtizede még egyáltalán nem volt ismert a LED fogalma, mára pedig szinte teljesen kiszorította a régi típusú izzókat, érthető módon. A hosszabb élettartam, a nagy fokú energiahatékonyság, széles körű felhasználási lehetőség mind olyan tulajdonságok, amelyekkel nem lehet versenyezni. A forradalmian új technológia most egy merőben más megvilágításban jelentkezik, a LED szalagok formájában.

Milyen LED szalagot válasszunk?

A LED szalagok igazán különleges újfajta fényforrások, amelyek szakítanak az eddigi hagyományokkal, miszerint a klasszikus világítótestek valamilyen koncentrált irányból sugároznak fényt. A LED szalag egyenletesen sugároz a teljes felületén. A vásárláshoz igen nagy választékot biztosít a BestMarkt LED szalagok termékkínálata, ahol alapvetően a színük és hosszúságuk alapján szoktak típust választani, de további szempontok is segítik a keresést.

Mivel a LED szalagok gyakorlatilag bármilyen felületre, akár bútorok kiegészítéseként is telepíthetők, ezért a kialakítások változatának tárháza végtelen. Ugyanúgy bevilágítható vele egy nagy tér, mint egy kisebb terület, ahol csak hangulatvilágítást szeretnénk. A LED szalagokat előszeretettel alkalmazzák stukkók mögé rejtve vagy szegőlécek mellé rögzítve a fő világítás kiegészítéseként.

Figyeljünk oda, mit vásárolunk!

Ahogy már a legtöbb árucikk esetében, úgy a LED szalagoknál is tetten érhető a dömping árukészlet. Ezért nagyon fontos, hogy tudatosan vizsgáljuk át az adott termék jellemzőit, nehogy úgy járjunk, hogy egy pénztárcabarátabb terméket vásároltunk, amely aztán gyorsan tönkremegy. A LED lámpákat kötelező ellátni energiacímkével, amely már ad egy támpontot a választáshoz.

Ahogy a műszaki gépeknél is, az “A” kategória jelenti a minőséget, a LED szalagok esetében se engedjünk ebből, nehogy rosszabb fényhasznosítással vagy rövidebb élettartammal számoljunk. Lámpák esetében érdemes kicsit jobban belenyúlni a pénztárcánkba. A megtakarítást hosszú távon fogjuk úgyis érzékelni.

Akár otthoni, akár irodai felhasználás

A LED szalagok tetszőlegesen alakíthatók, méretre vághatók, és később is újraforraszthatók, így tényleg milliónyi variáció áll rendelkezésre a felhasználás szempontjából és bármely helyiség megvilágítható vele. De nem csupán lakások fényforrása lehet, munkahelyi alkalmazása ugyanolyan népszerű.

A LED szalagok mára már számtalan színben kaphatók, amit a BestMarkt vonatkozó oldalán is tapasztalhatunk. A melegebb színek kiválóan alkalmasak nappali vagy hálószobai hangulatvilágítás gyanánt, ha viszont a figyelemfelkeltés a célunk vagy az irodai használat, akkor érdemesebb élénkebb, hűvösebb árnyalatú szalagot vennünk. Több színt is megjeleníthetünk a telepített szalaggal, a sokszínű változatok igazán különleges hatást kölcsönöznek a helyiségnek.

Böngésszen a BestMarkt világítástechnikai megoldásai és a LED szalagok kínálatában, és egészen biztosan megtalálja ízlésének és a mindenkori szükséges felhasználásának megfelelő fényforrását.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Az SPC padlók jellemzői

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...