szombat , 2 március 2024
Kezdőlap Tippek Mire jó a folyékony wax?
Tippek

Mire jó a folyékony wax?

147
folyékony wax autóápolás

Az autófényezés egyik fontos alapját, a waxolást talán senkinek sem kell bemutatnunk. A szennyeződések és az UV-sugárzás káros hatásainak távol tartásának azonban létezik egy még hatékonyabb módja. Ez a folyékony wax, melynek legfontosabb előnyeit és használatát cikkünkben bemutatjuk.

Nem mindegy, hogy szilárd vagy folyékony a viasz?

Ha a végeredményt nézzük, erre sokan ezt mondanák, hogy dehogynem. Viszont az, hogy gyorsabban végezzünk a munkával, talán egy fontos szempont lehet. A POLIRTECH.HU kerámiabevonatai és waxai között megtalálható folyékony waxok könnyen kezelhetőek.

Ezek egy rendkívül erős, hidrofób réteget hoznak létre. Így a csapadékot is hatékonyan lepergetik autónk felületéről. A folyékony waxok emellett kiegészítő rétegként, javításként és autónk külső védelmének frissítéseként is kiválóak. A végeredmény pedig látványos: csodaszépen ragyogó, tükörsima felület.

Hogyan használjuk?

Alkalmazása szerencsére nem bonyolult, és – amint látni fogjuk – sokban hasonlít a szilárd viaszhoz. Mégis annál sokkal gyorsabb és időtakarékosabb, melyet éppen folyékony mivolta biztosít. Az alaplépései a használatának tehát az alábbiak:

  1. Előkészítésként mossuk le az autót alaposan! Szennyezett felületen még frissítést se végezzünk. Ezt lehetőség szerint pH-semleges samponnal tegyük.
  2. Hagyjuk, hogy az autónk megszáradjon.
  3. Ha ez megvan, következhet is a választott, folyékony viasz bevetése! Ehhez először rázzuk fel a flakont, majd szedjük le annak fejéről a tömítést.
  4. Ezután már nincs más hátra, mint a szórófejjel óvatosan, egyenletesen az autónk felületére juttatni az anyagot.
  5. Érdemes ezt követően még egy tiszta törlőkendővel lehúzni a felesleget a felületről.
  6. Végül jöhet egy vizes öblítés, és kész: már el is készültünk a gépkocsinkat új színben feltüntető fényezéssel!

A legjobb folyékony viaszok abban is egyeznek szilárd társaikkal, hogy karnauba pálmakivonatot tartalmaznak. Ez azonban nem kötelező kritérium: másból is készülhetnek hatékony folyékony viaszok. Az más kérdés, hogy tartósságban a karnauba viasz az, ami gyakorlatilag verhetetlen.

A mindenre (is) használható folyékony wax

Ha még kicsit szkeptikusak vagyunk a használatával, célszerű lehet egy ugyanolyan termékcsaládból más waxokkal együtt kipróbálni. Akkor ugyanis tapasztalhatjuk, mennyire eredményesen segít például az ún. felhősödés, foltosodás problémáján. Ez jellemzően akkor következhet be, ha mondjuk sok lett a szilárd viaszból.

Azt azonban fontos tudni, hogy kerámiafelületen a legtöbb típus nem alkalmazható. A folyékony waxokkal gyönyörű, mély színréteget hozhatunk létre, miközben autónk felülete is újszerű marad. Ha tehát nincs lehetőségünk vagy elég időnk a keményebb wax használatára, a műanyag elemeket és a fényezést ezen a módon is védhetjük.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Milyen műanyag ablak árakkal találkozhatunk a húsvéti időszakban?

Közeleg a tavasz, a húsvét, ami számtalan izgalmat tartogat számunkra. Vége a...

Testeden a történeted? Így segít visszanyerni az önbizalmad a plasztikai sebészet!

Az arcunk egyedi jegyei megkülönböztetnek minket másoktól, de néha ezek az eltérések...

Hogyan lehet valaki gyógynövénybolti eladó, drogerista?

Sokan szeretnek emberekkel foglalkozni, számukra vonzó lehet akár egy kereskedelmi szakma is....

A hajtogatott kéztörlő segítségével megtarthatod a higiéniát a mosdóban

A vendéglátóipar számtalan eszköz és fogyóeszköz beszerzését igényli. A papíráruk is ide...