szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Mire jó a folyékony wax?
Tippek

Mire jó a folyékony wax?

249
folyékony wax autóápolás

Az autófényezés egyik fontos alapját, a waxolást talán senkinek sem kell bemutatnunk. A szennyeződések és az UV-sugárzás káros hatásainak távol tartásának azonban létezik egy még hatékonyabb módja. Ez a folyékony wax, melynek legfontosabb előnyeit és használatát cikkünkben bemutatjuk.

Nem mindegy, hogy szilárd vagy folyékony a viasz?

Ha a végeredményt nézzük, erre sokan ezt mondanák, hogy dehogynem. Viszont az, hogy gyorsabban végezzünk a munkával, talán egy fontos szempont lehet. A POLIRTECH.HU kerámiabevonatai és waxai között megtalálható folyékony waxok könnyen kezelhetőek.

Ezek egy rendkívül erős, hidrofób réteget hoznak létre. Így a csapadékot is hatékonyan lepergetik autónk felületéről. A folyékony waxok emellett kiegészítő rétegként, javításként és autónk külső védelmének frissítéseként is kiválóak. A végeredmény pedig látványos: csodaszépen ragyogó, tükörsima felület.

Hogyan használjuk?

Alkalmazása szerencsére nem bonyolult, és – amint látni fogjuk – sokban hasonlít a szilárd viaszhoz. Mégis annál sokkal gyorsabb és időtakarékosabb, melyet éppen folyékony mivolta biztosít. Az alaplépései a használatának tehát az alábbiak:

  1. Előkészítésként mossuk le az autót alaposan! Szennyezett felületen még frissítést se végezzünk. Ezt lehetőség szerint pH-semleges samponnal tegyük.
  2. Hagyjuk, hogy az autónk megszáradjon.
  3. Ha ez megvan, következhet is a választott, folyékony viasz bevetése! Ehhez először rázzuk fel a flakont, majd szedjük le annak fejéről a tömítést.
  4. Ezután már nincs más hátra, mint a szórófejjel óvatosan, egyenletesen az autónk felületére juttatni az anyagot.
  5. Érdemes ezt követően még egy tiszta törlőkendővel lehúzni a felesleget a felületről.
  6. Végül jöhet egy vizes öblítés, és kész: már el is készültünk a gépkocsinkat új színben feltüntető fényezéssel!

A legjobb folyékony viaszok abban is egyeznek szilárd társaikkal, hogy karnauba pálmakivonatot tartalmaznak. Ez azonban nem kötelező kritérium: másból is készülhetnek hatékony folyékony viaszok. Az más kérdés, hogy tartósságban a karnauba viasz az, ami gyakorlatilag verhetetlen.

A mindenre (is) használható folyékony wax

Ha még kicsit szkeptikusak vagyunk a használatával, célszerű lehet egy ugyanolyan termékcsaládból más waxokkal együtt kipróbálni. Akkor ugyanis tapasztalhatjuk, mennyire eredményesen segít például az ún. felhősödés, foltosodás problémáján. Ez jellemzően akkor következhet be, ha mondjuk sok lett a szilárd viaszból.

Azt azonban fontos tudni, hogy kerámiafelületen a legtöbb típus nem alkalmazható. A folyékony waxokkal gyönyörű, mély színréteget hozhatunk létre, miközben autónk felülete is újszerű marad. Ha tehát nincs lehetőségünk vagy elég időnk a keményebb wax használatára, a műanyag elemeket és a fényezést ezen a módon is védhetjük.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a...

Veled mi történt életed legborzalmasabb randiján?

Nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lett volna már legalább egy...