szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Mozgásban Egy saját készítésű futóbicikli története
Mozgásban

Egy saját készítésű futóbicikli története

238
futóbicikli

Minden lurkó életében elérkezik a pillanat, amikor végre megtapasztalhatja, milyen érzés kerékpáron ülni. A kezdet nem mindig egyszerű, de a szülők támogatásával gyorsan ráérezhet a gyermek arra, hogy milyen a bringások élete. Külön dopping lehet számára, ha apa gyártja a futóbiciklit. Ismerünk valakit, aki saját maga alkotta meg gyermeke egyedi futókerékpárját.

Mielőtt bemutatnánk ezt az érdekes járgányt, röviden szeretnénk írni a futóbicikli szerepéről és arról is, hogyan történik a kiválasztása.

Miért fontos, hogy a gyermek futóbiciklit is használjon?

Csak kevesen tudják, de a futóbicikli sokkal több koncentrációt igényel, illetve a koordinációs képességekre is szükség van az irányítása során: éppen ezért jól fejleszti a gyermek mozgását és egyensúlyérzékét. A Bikepro.hu kerékpáros webshop futókerékpár kínálatában számos minőségi darabot találunk, ám először talán tisztázzuk, hogy miért annyira fontos először ilyen bringát venni.

A futóbicajnak köszönhetően a lurkó megtanulja, hogy milyen mértékű erőbefektetés és lendület mellett éri el a kívánt sebességet. Az efféle tevékenység továbbá pozitívan hat a gyermek kognitív képességeire, ugyanakkor az sem utolsó, hogy könnyebben megtanul majd pótkerék nélkül bringázni. Mondhatjuk tehát, hogy a futóbicikli bevezeti a gyerkőcöt a kerékpározás világába.

Milyen szempontok alapján válasszunk futóbiciklit?

A fő szempont mindig a minőség és a biztonság. A biztonság alatt azt értjük, hogy megfelelő alkatrészekkel van ellátva a termék, nincs rajta kiálló, éles elem, ami megsértheti a gyermeket. Az sem mindegy, hogy milyen anyagból készült a bringa. Olyan vázzal kell rendelkeznie, ami bírja a strapát. A fém és a fa darabok a legellenállóbbak.

Az szintén lényeges, hogy könnyű legyen a bicaj, hogy a kisebb lurkók is bírják tartani. Az ülésének pedig elég alacsonynak kell lennie ahhoz, hogy a gyermek lábai leérjenek a talajig. A korhoz kötött adatok hasznosak lehetnek, de a magasság alapján még könnyebb döntést hozni.

Házi készítésű futóbicikli?

Igen, most jöhet a különleges sztori! Egy olyan bringás család történetét osztom meg veletek, amelyik pontosan tudta, milyen ajándékkal érdemes előrukkolni a gyermek 1. születésnapján.

Egy számítógépes tervezés segítségével készült 3D-s modell alapján indult meg a gyártás. Maga a bringa lemezekből állt, és sajátos technikával került fel a helyére fejcső is. Minden egyes részletet alaposan megmunkált a kedves apuka, és igen hamar azon kapta magát, hogy az első, majd a hátsó agy is készen volt már. Utoljára került fel a nyereg és a kormány.

Te is motiváltnak érzed magad? Az azért kimaradt a leírásból, hogy az említett apuka értett a lakatos-hegesztési munkálatokhoz, tehát gondold meg, mielőtt te is hasonló elképzelés megvalósításába kezdenél!

Reméljük, hogy érdekesnek tartottad a cikket, és ez alapján te is megtalálod – vagy akár elkészíted – gyermeked futóbringáját!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...

Európa egyik kedvenc kisautója, a Toyota Yaris

A Toyota Yaris új generációja még magasabbra tette a biztonság és könnyű...

Az elektromos autó legfontosabb berendezése: az akkumulátor

A villanyautók megjelenése nagymértékben változtatta meg a hétköznapi közlekedésről kialakult képet. Rohamtempóban...

Újragondolt belső tér a jövő önvezető autóiban

Filmnézés, játék vagy épp munka: az automatizált járművek jövőbeni használóinak egyértelmű elképzelései...