szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Az őszibarack tökéletes kiegészítője az étrendnek! Még a desszertekben is!
Tippek

Az őszibarack tökéletes kiegészítője az étrendnek! Még a desszertekben is!

234
őszibarackos tejberizs recept

Tudtad, hogy a rizs nem csak táplálék, hanem több jótékony hatása is van? Számtalan variációban készülhet, főzve, párolva, édesen vagy sósan, tejben, vajban. Sok milliárd embernek a rizs az alapvető élelmiszere.

Nagy előnye, hogy magas a proteintartalma, így a húsok mellett a rizs is egy kiváló fehérjeforrás. A szegényebb országokban pontosan emiatt esznek annyi rizst, mert ezzel pótolják a fehérje hiányát. Ásványi anyagokat is nagy mennyiségben tartalmaz, de vízhajtó hatása is jelentős. További előnyei, hogy koleszterinmentes és hipoallergén is egyben.

Hazánkban főleg köretként fogyasztjuk, de a desszertekben is találkozhatunk vele. A mennyei barackos tejberizs recept mindenki gyűjteményében helyet kell, hogy kapjon. Láthatjuk, hogy a rizsnek számos kiváló tulajdonsága van, így ez az édesség nem is olyan egészségtelen, mint elsőre gondolnánk.

Barack, tej, rizs és karamell? Ebből baj nem lehet!

A tejberizst sokan ismerhetik, bár nálunk a tejbedara is elterjedt, de ez némileg érdekesebb. Ha valaki nem fogyaszthat tehéntejet, elkészítheti növényi tejből is. A cukorérzékenyek, a diétázók pedig lecserélhetik édesítőszerre a cukrot.

A lényege a rizs minőségében rejlik, ugyanis nem szabad szétfőzni, de nyers sem maradhat, mert akkor nem lesz finom. Olyan rizst kell választani, ami nem fő szét, ugyanakkor teljesen át kell puhulnia.

Ha nem is fogyasztjuk minden nap, néha beiktathatjuk az étrendükbe ezt az ínycsiklandó desszertet. Önmagában vacsora is lehet, vagy ebéd utáni édességvágyunkat elégíthetjük ki vele. Ha pedig nem ennénk magunkat tele, akkor egy összetett leves után akár főétel is válhat belőle.

Az őszibarack mint egészséges összetevő

Az őszibarackos tejberizs kiválóan kényezteti az ízlelőbimbókat, még annak is ízlik, aki nincs oda a rizsért. A gyümölcshöz legkönnyebben nyár közepétől kora őszig juthatunk hozzá, tökéletes harmóniában lesz a karamellel és a fehér csokival.

Az őszibarack az egész világon ismert és közkedvelt, számos országban termesztik is. Több fajtája is létezik, nagyjából mindegyik alkalmas lehet ebbe a kitűnő desszertbe. Mitől olyan jó az őszibarack?

Nagy mennyiségű vizet tartalmaz, úgyhogy még a szomjunkat is oltja. Kedvező benne a cukor és a gyümölcssav aránya, ezért egyszerre nagyobb mennyiség is fogyasztható belőle. Frissít, felüdít és jókedvre derít, valamint számos jótékony hatása van az egészségünkre is. Arról nem is beszélve, hogy mennyire zamatos és ellenállhatatlan.

A barackot nem lehet megunni!

Ha esetleg már nagyon sokszor elkészítetted a barackos tejberizst, és kicsit unod, viszont a barackot szívesen fogyasztanád, akkor a barackos süti lesz számodra a nyerő választás. Bár ez sütőben készül, mégsem kell vele sokat bajlódni, annyira egyszerű.

Az eredmény azonban önmagáért beszél majd, mert egy szuper és ízletes desszertet kóstolhatsz meg. Ha pedig lemegy az őszibarack szezonja, helyettesítsd be egy másik finom gyümölccsel, úgy is fantasztikusan jóízű lesz a süteményed!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a...

Veled mi történt életed legborzalmasabb randiján?

Nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lett volna már legalább egy...