vasárnap , 23 június 2024
Kezdőlap Tippek Mi kell ahhoz, hogy rendezvényszervező legyek?
Tippek

Mi kell ahhoz, hogy rendezvényszervező legyek?

331
rendezvényszervező feladata mit csinál

A rendezvényszervezés iránt sok fiatal érdeklődik, hiszen a munkakör nagyon változatos, a feladatok során emberekkel lehet ismerkedni, és bizony, ha valaki jó a szakmában, a siker is garantált.

Vizsgáljuk meg azonban, hogy egy rendezvényszervező mit csinál pontosan, milyen napi teendői vannak, és milyen képességek megléte szükséges egy ilyen állás betöltéséhez!

A legalapvetőbb készségek

A mai fiatalok többsége alapból rendelkezik azokkal a készségekkel, amelyek előrevihetik őket ebben a szakmában: nyelvtudás, digitális ismeretek, autóvezetési rutin. Ám vannak olyan soft skillek, amelyek nem mindenkinél adottak, de szükségesek lennének egy jó rendezvényszervezőnél.

Melyek ezek? Az egyik a rugalmasság. A sikeres szakemberek tudnak alkalmazkodni a körülményekhez, rendszeresen felülvizsgálják a már meghozott döntéseiket, és változtatnak, ha szükséges. Nem esnek kétségbe, ha valami nem úgy alakul, ahogy tervezték.

Fontos továbbá az empátia és a jó kommunikációs készség. Sajnos ezeket sem tanítják az iskolában, ezért a legtöbb esetben azok lesznek elismertek a szakmában, akik eleve rendelkeznek ezekkel a képességekkel. Jó hír azonban, hogy fejleszthető minden kompetencia, és érdemes is időt és energiát áldozni rá.

Az elméleti tudás is számít

Azt is tudnod kell, hogy a meglévő jó tulajdonságok még nem tesznek jó rendezvényszervezővé. Ezt a szakmát is bizony alázatosan el kell sajátítani, az elméleti tudást is meg kell szerezni.

Célszerű tapasztaltabb emberektől tanulni. A MOE Rendezvényakadémia folyamatosan indít online rendezvényszervező képzést, és itt minden fontos ismeretet elsajátíthatsz. Több modulból épül fel a tananyag, és mindenre részletesen kitérnek, amire szükség lehet a munka során.

Etikettet és dekorációkészítést ugyanúgy tanítanak, mint rendezvénytechnikai tudnivalókat vagy épp étkeztetéssel kapcsolatos szabályokat. Érdemes beiratkozni a kurzusra, mert gyakorlatot is szerezhetsz rövid idő alatt, hiszen a képzés indítói erre is adnak lehetőséget.

Hogyan szerezhetsz rendezvényszervezői állást?

Ha megvan az elméleti tudásod, és rendelkezel a kellő képességekkel, akkor pedig nincs más hátra, mint beadni a jelentkezésedet egy menő ügynökséghez. Az első rosta az önéletrajz lesz: már ez is legyen kreatív, figyelemfelkeltő, hiszen ebben a szakmában elengedhetetlen feltétel, hogy mindig mutass valami újat.

A felvétel során biztosan tesztelni fogják a rátermettségedet. Megkérdezhetik például, tudsz-e plakátot, szóróanyagot tervezni, írtál-e már árajánlatot, vagy hogyan oldod meg, ha valamelyik előadó lemondja a szereplést. Ezek ugyanis napi feladatok lesznek a munka során.

Jobb, ha ezekre felkészülsz egy kis gyakorlással. Akár már a tanfolyam végzése alatt is vállalhatsz önkénteskedést, jelentkezhetsz hosztesznek, segítőnek, adminisztrátornak egy-egy rendezvényszervező céghez.

Ha látják rajtad az elszántságot és az alázatot, biztosan kapsz esélyt kipróbálni magad élesben is.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal...

Hogyan tisztítsuk le szakszerűen a WPC burkolatokat?

A burkolatokat folyamatosan kell tisztítani annak érdekében, hogy minőségüket hosszú ideig megőrizzék....

Egy jó főzőlapra minden konyhában szükség van

A főzőlap a konyha egyik legalapvetőbb felszerelése. Sütő nélkül még elboldogulhat, aki...

Milyen egy modern ágyazható kanapé?

A kanapé egy olyan bútordarab, amely biztosan jelen van mindenki nappalijában: lehet...