szombat , 2 március 2024
Kezdőlap Tippek Mi kell ahhoz, hogy rendezvényszervező legyek?
Tippek

Mi kell ahhoz, hogy rendezvényszervező legyek?

245
rendezvényszervező feladata mit csinál

A rendezvényszervezés iránt sok fiatal érdeklődik, hiszen a munkakör nagyon változatos, a feladatok során emberekkel lehet ismerkedni, és bizony, ha valaki jó a szakmában, a siker is garantált.

Vizsgáljuk meg azonban, hogy egy rendezvényszervező mit csinál pontosan, milyen napi teendői vannak, és milyen képességek megléte szükséges egy ilyen állás betöltéséhez!

A legalapvetőbb készségek

A mai fiatalok többsége alapból rendelkezik azokkal a készségekkel, amelyek előrevihetik őket ebben a szakmában: nyelvtudás, digitális ismeretek, autóvezetési rutin. Ám vannak olyan soft skillek, amelyek nem mindenkinél adottak, de szükségesek lennének egy jó rendezvényszervezőnél.

Melyek ezek? Az egyik a rugalmasság. A sikeres szakemberek tudnak alkalmazkodni a körülményekhez, rendszeresen felülvizsgálják a már meghozott döntéseiket, és változtatnak, ha szükséges. Nem esnek kétségbe, ha valami nem úgy alakul, ahogy tervezték.

Fontos továbbá az empátia és a jó kommunikációs készség. Sajnos ezeket sem tanítják az iskolában, ezért a legtöbb esetben azok lesznek elismertek a szakmában, akik eleve rendelkeznek ezekkel a képességekkel. Jó hír azonban, hogy fejleszthető minden kompetencia, és érdemes is időt és energiát áldozni rá.

Az elméleti tudás is számít

Azt is tudnod kell, hogy a meglévő jó tulajdonságok még nem tesznek jó rendezvényszervezővé. Ezt a szakmát is bizony alázatosan el kell sajátítani, az elméleti tudást is meg kell szerezni.

Célszerű tapasztaltabb emberektől tanulni. A MOE Rendezvényakadémia folyamatosan indít online rendezvényszervező képzést, és itt minden fontos ismeretet elsajátíthatsz. Több modulból épül fel a tananyag, és mindenre részletesen kitérnek, amire szükség lehet a munka során.

Etikettet és dekorációkészítést ugyanúgy tanítanak, mint rendezvénytechnikai tudnivalókat vagy épp étkeztetéssel kapcsolatos szabályokat. Érdemes beiratkozni a kurzusra, mert gyakorlatot is szerezhetsz rövid idő alatt, hiszen a képzés indítói erre is adnak lehetőséget.

Hogyan szerezhetsz rendezvényszervezői állást?

Ha megvan az elméleti tudásod, és rendelkezel a kellő képességekkel, akkor pedig nincs más hátra, mint beadni a jelentkezésedet egy menő ügynökséghez. Az első rosta az önéletrajz lesz: már ez is legyen kreatív, figyelemfelkeltő, hiszen ebben a szakmában elengedhetetlen feltétel, hogy mindig mutass valami újat.

A felvétel során biztosan tesztelni fogják a rátermettségedet. Megkérdezhetik például, tudsz-e plakátot, szóróanyagot tervezni, írtál-e már árajánlatot, vagy hogyan oldod meg, ha valamelyik előadó lemondja a szereplést. Ezek ugyanis napi feladatok lesznek a munka során.

Jobb, ha ezekre felkészülsz egy kis gyakorlással. Akár már a tanfolyam végzése alatt is vállalhatsz önkénteskedést, jelentkezhetsz hosztesznek, segítőnek, adminisztrátornak egy-egy rendezvényszervező céghez.

Ha látják rajtad az elszántságot és az alázatot, biztosan kapsz esélyt kipróbálni magad élesben is.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Milyen műanyag ablak árakkal találkozhatunk a húsvéti időszakban?

Közeleg a tavasz, a húsvét, ami számtalan izgalmat tartogat számunkra. Vége a...

Testeden a történeted? Így segít visszanyerni az önbizalmad a plasztikai sebészet!

Az arcunk egyedi jegyei megkülönböztetnek minket másoktól, de néha ezek az eltérések...

Hogyan lehet valaki gyógynövénybolti eladó, drogerista?

Sokan szeretnek emberekkel foglalkozni, számukra vonzó lehet akár egy kereskedelmi szakma is....

A hajtogatott kéztörlő segítségével megtarthatod a higiéniát a mosdóban

A vendéglátóipar számtalan eszköz és fogyóeszköz beszerzését igényli. A papíráruk is ide...