szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Otthon Hűtés, fűtés és melegvíz-előállítás hőszivattyúval? Lehetséges!
Otthon

Hűtés, fűtés és melegvíz-előállítás hőszivattyúval? Lehetséges!

376
hőszivattyú

Egyre elterjedtebbek a hőszivattyús megoldások. Ha te is rákattintottál erre a cikkre, akkor biztosan hallottál már arról, miért olyan népszerű manapság ez az eszköz. Nagyon egyszerűen szólva a hőszivattyú olyan berendezés, amely hőenergiát mozgat át egy helyről a másikra. Tehát nem termeli a hőt, hanem a meglévőt szállítja ide-oda. Ennélfogva használni lehet fűtésre és hűtésre, valamint melegvíz-termelésre is. A hagyományos fűtési és hűtési rendszerek kiváltására alkalmas környezetbarát megoldás.

Környezetbarát működés

Ha azt tervezed, hogy az otthonod fűtését, hűtését és melegvíz-ellátását hőszivattyúval biztosítod, mindenképp nézd meg a Wagner Solar Hungária Kft. hőszivattyúit, itt nagyon érthetően bemutatják neked, hogyan tudsz létrehozni egy optimális hőszivattyús rendszert.

Nagyon sok érv szól amellett, hogy a hőszivattyús rendszereket sokkal nagyobb mértékben kellene alkalmaznunk. Az első, hogy ez az eszköz környezetbarát módon működik, hiszen nem fosszilis tüzelőanyagokat éget el ahhoz, hogy energiát termeljen. Pont emiatt nincs is károsanyag-kibocsátása, ami a hagyományos tüzelőanyagokról – szén, gáz, kőolaj – egyáltalán nem mondható el.

Zajtalanul és széles hőmérséklet-tartományban

Sokan szokták azt kérdezni, vajon tudja-e egy hőszivattyús rendszer a belső térben egyenletesen tartani a hőmérsékletet, ha kint nagyon hideg vagy esetleg nagy forróság van? A válasz természetesen az, hogy igen, vannak már olyan hatékonyan működő hőszivattyús rendszerek, amelyek a hőt ugyan a működésük idején a lakáson vagy házon kívülről viszik át, mégis akár -10 fokban vagy nagy hőhullámok idején is megbízhatóan üzemelnek. Fenn tudják tartani a kellemes hőmérsékletet bent.

Nagyon fontos, hogy a hőszivattyú nagyon csendesen, mondhatni zaj nélkül működik, legyen szó hűtő vagy fűtő üzemmódról is. Éppen emiatt nagyon észszerű választás kisgyerekszobák, dolgozószobák vagy akár könyvtárak megfelelő klímáját ezzel az eszközzel biztosítani.

Kettő az egyben

Nagyon sokat lehet spórolni egy hőszivattyú használatával, mert nem kell kifizetni a gázfűtés- illetve a klímakiépítés teljes költségét. Hiszen egy kiváló hatásfokkal használható, fordított (inverter) hőszivattyús rendszerrel nyáron hűvösen, télen pedig finom melegen lehet tartani a helyiségeket. Két legyet üthetsz tehát egy csapással – képletesen szólva.

A hőszivattyús rendszerek hatékonyságát a COP érték mutatja meg. Ez a hasznos kimeneti hőenergia és a bemeneti villamosenergia közötti arányt fejezi ki. Minél magasabb ez az érték, annál jobb a hőszivattyús rendszer. Ha ez a szám 2 alatti, akkor nem gazdaságos, 2,2-nél már az átlag kondenzációs gázkazánnál olcsóbban állítja elő (ugyanazt) a szükséges fűtési energiamennyiséget.

Alakítsd ki a saját, hatékonyan működő, ideális hőszivattyús fűtési, hűtési és melegvíz-ellátási rendszered otthonban, és spórolj vele!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Az SPC padlók jellemzői

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...