szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Otthon Napelemes kültéri lámpa alkonykapcsolóval – költséghatékony megoldás mindenkinek
Otthon

Napelemes kültéri lámpa alkonykapcsolóval – költséghatékony megoldás mindenkinek

309
alkonykapcsoló lámpa

A napelemes kültéri lámpa alkonykapcsolóval olyan megoldás, amivel még a költséghatékony lámpa energiafelhasználásán is spórolni lehet. A solar fényforrások világszerte egyre népszerűbbek, ami nem csoda, hiszen számos előnnyel rendelkeznek.

Az alkonykapcsolós napelemes kültéri lámpa előnyei

A napelemes kültéri lámpa alkonykapcsolóval azon világítástechnikai eszközök egyike, amely az Alkonylámpa napelemes lámpái között is megtalálható. Kiváló megoldást kínál a kültéri világítási problémákra, lehetővé teszi, hogy a kertedben, az udvarodban úgy teremts éjszaka is fényt, hogy az neked egy forintodba se kerüljön.

Lényegében az eszköz beszerzési árán kívül a továbbiakban nem kell több pénzt kifizetned, mert az eszközt működtető energiáról a természet gondoskodik. A napfény energiáját a solar lámpa akkumulátorai eltárolják, ami éjjel fog hasznosulni, biztosítva a költségmentes világítást.

Az alkonykapcsoló működési elve

De hogy működik az alkonykapcsoló? – teszed fel most a kérdést a homlokodat ráncolva, miközben az automatizálásnak ezen módja szinte “felvillanyoz”. Végre megint egy olyan innováció, ami kényelmesebbé teheti a mindennapokat.

A kültéri világítás vezérléséhez szerencsére ma már széles körben a rendelkezésünkre állnak olyan alkonykapcsolók és mozgásérzékelők, amelyek a solar kivitellel karöltve hatékonyan bevethetőek. Nulla fogyasztási költség és környezetkímélő megoldás – mi kell még?

A gyártók termékpalettája sokféle alternatívát kínál a napelemes lámpák alkonykapcsolós változataiból. A kültéri lámpák között számos olyan solar termék és mozgásérzékelős típus is megtalálható, amelyek alkonykapcsolót is magukban rejtenek, amely a működése során a fényerősséget méri, s ezt hasonlítja össze egy előre beállított értékkel. Amennyiben a mért érték ezt eléri, akkor automatikusan felkapcsolja a világítást a késleltetési idő lejárta után.

A solar lámpákat a nap energiája táplálja

A solar lámpák olyan energiával működnek, amit a nap energiájából nyernek ki. A bennük található speciális akkumulátor összegyűjti a fotovoltaikus hatás során létrejövő energiát, amit egy olyan napelem hoz létre, ami a napfény árammá történő átalakításáért felelős. A lámpák tetején kristályos szilícium bevonattal és más vegyi anyagokkal ellátott panelek vagy napelemek vannak.

Egy efféle termék csak akkor működik optimálisan, ha kellő mértékű napfény éri, emiatt az elhelyezésekor arra kell figyelni, hogy olyan helyre kerüljön, ahol ez adott.

Télen a solar lámpák működésével akadhat némi probléma, de ez az évszak velejárója, hiszen eleve kevesebb a napos órák száma, kevesebb fény jut a panelekbe, illetve a napelemekre hulló hó is gátat szabhat a fény elnyelődésének. Nem árt egy-két elektromos hálózatról működtethető kültéri lámpát is felszerelni ezen időszak áthidalására.

Szerezz be te is napelemes kültéri lámpát alkonykapcsolóval!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Az SPC padlók jellemzői

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...