szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tippek Milyen műanyag ablak árakkal találkozhatunk a húsvéti időszakban?
Tippek

Milyen műanyag ablak árakkal találkozhatunk a húsvéti időszakban?

292
műanyag ablak

Közeleg a tavasz, a húsvét, ami számtalan izgalmat tartogat számunkra. Vége a télnek, a zord időjárásnak és fagynak, így a nyílászárók cseréje, felújítása is napirendre kerülhet. Ma már a folyamat nagyon gyorsan és egyszerűen megtörténhet, akár már a húsvétot is az új ablakok, ajtók mellett élvezhetjük.

A minőségi hőszigetelés már nem csak álom

Ellentétben a húsvéti nyúllal, a műanyag ablak nyújtotta előnyök garantáltan léteznek, aminek a beépítésében az RS Ablak is tud segíteni. A köztudatban él az a “legenda”, hogy a nyílászárók cseréjére a legjobb időszak az ősz, mivel akkor lehet igazán felkészülni a télre, és még az időjárás is ideális a munkálatokhoz. Pedig ma már az év bármely szakában elvégezhetjük az új ablakok, ajtók beszerelését. Ha a megfelelő kivitelezőt választjuk, akivel alapos tervezést, felmérést végzünk el, akkor a gyakorlatban a nyílászárók cseréje mindössze pár órát igényel.

Nem kell heteken keresztül kerülgetni a törmelékeket, a rumlit, nem fordul fel a család élete. Ezért is lehet ideális választás a tavaszi, húsvéti időszak is, mivel a meleg beköszöntével, nyáron is kifejezetten fontos otthonunk hőszigetelése, mivel a forróságot jobb kívül tartani.

Természetesen a nyílászárók komplett cseréjének számos más előnye is lehet, de ehhez a megfelelő anyagot, kivitelezést és méretet kell kiválasztani. Az egyik legnépszerűbb darabnak a 180×150 műanyag ablak számít, ami egy elég elterjedt kialakítás. Fontos kiemelni, hogy lehetőség van arra is, hogy csak egy nyílászárót cseréljünk le a művelet során, de sokkal hatékonyabb az a megoldás, hogyha már belevágunk a projektbe, akkor az összes jelenlegi ablak és ajtó helyére új kerül.

Miért éppen a műanyag ablak a jó választás?

Anyaghasználat szempontjából elérhető még fa és fém változat is. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A fa sokkal esztétikusabb, de nagyon nagy odafigyelést igényel. Rendszeresen kell kezelni, karbantartani. A fém ellenállóbb a külső hatásokkal szemben, viszont a szigetelési képességei nem a legjobbak.

A műanyag ablak ár-érték arányban a legjobb választásnak bizonyul. A közhiedelemmel ellentétben már a fehér szín mellett számtalan arányban, mintázatban elérhető. Akár fahatású változatot is választhatunk. A kiemelkedő hangszigetelés is nagyon fontos a mindennapokban, hogy a külső zajok ne zavarjanak minket, és például nyugodtan tudjunk aludni.

Mi befolyásolja az árakat?

A műanyag ablak ára természetesen minden egyes projekt esetében eltérő lehet. Függ attól is, hogy milyen méretben rendeljük őket. Pontosan hány darab ablak cseréjéről beszélünk, van-e valamilyen különleges igény, extra, amire mindenképpen szükségünk van. A 180×150 műanyag ablak mellett számtalan lehetőség elérhető. Érdemes alaposan átgondolni, hogy végül melyiket választjuk, mivel a nyílászáróknak több évtizedet is ki kell bírni ideális esetben.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Mitől hibásodhat meg egy ipari hűtő?

Az élelmiszerkereskedelmi és nagykonyhai környezetnek megkerülhetetlen elemeit képezik a hűtőszekrények és fagyasztók,...

Biztos védelem láncfűrész ellen

Számos olyan tevékenység van, amelynek során kifejezetten súlyos kockázatoknak vannak kitéve a...

Kezeld hatékonyan a szemkörnyéki ráncokat és szarkalábakat!

Az öregedés első, látványos jelei a szem körüli területen kialakuló ráncok, illetve...

Az ajakbalzsam is tökéletes reklámajándék lehet

Ma már számtalan eszköz vagy kiegészítő funkcionálhat promóciós termékként. Vannak népszerűbbek, mint...