szombat , 13 április 2024
Kezdőlap Tippek Milyen műanyag ablak árakkal találkozhatunk a húsvéti időszakban?
Tippek

Milyen műanyag ablak árakkal találkozhatunk a húsvéti időszakban?

282
műanyag ablak

Közeleg a tavasz, a húsvét, ami számtalan izgalmat tartogat számunkra. Vége a télnek, a zord időjárásnak és fagynak, így a nyílászárók cseréje, felújítása is napirendre kerülhet. Ma már a folyamat nagyon gyorsan és egyszerűen megtörténhet, akár már a húsvétot is az új ablakok, ajtók mellett élvezhetjük.

A minőségi hőszigetelés már nem csak álom

Ellentétben a húsvéti nyúllal, a műanyag ablak nyújtotta előnyök garantáltan léteznek, aminek a beépítésében az RS Ablak is tud segíteni. A köztudatban él az a “legenda”, hogy a nyílászárók cseréjére a legjobb időszak az ősz, mivel akkor lehet igazán felkészülni a télre, és még az időjárás is ideális a munkálatokhoz. Pedig ma már az év bármely szakában elvégezhetjük az új ablakok, ajtók beszerelését. Ha a megfelelő kivitelezőt választjuk, akivel alapos tervezést, felmérést végzünk el, akkor a gyakorlatban a nyílászárók cseréje mindössze pár órát igényel.

Nem kell heteken keresztül kerülgetni a törmelékeket, a rumlit, nem fordul fel a család élete. Ezért is lehet ideális választás a tavaszi, húsvéti időszak is, mivel a meleg beköszöntével, nyáron is kifejezetten fontos otthonunk hőszigetelése, mivel a forróságot jobb kívül tartani.

Természetesen a nyílászárók komplett cseréjének számos más előnye is lehet, de ehhez a megfelelő anyagot, kivitelezést és méretet kell kiválasztani. Az egyik legnépszerűbb darabnak a 180×150 műanyag ablak számít, ami egy elég elterjedt kialakítás. Fontos kiemelni, hogy lehetőség van arra is, hogy csak egy nyílászárót cseréljünk le a művelet során, de sokkal hatékonyabb az a megoldás, hogyha már belevágunk a projektbe, akkor az összes jelenlegi ablak és ajtó helyére új kerül.

Miért éppen a műanyag ablak a jó választás?

Anyaghasználat szempontjából elérhető még fa és fém változat is. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A fa sokkal esztétikusabb, de nagyon nagy odafigyelést igényel. Rendszeresen kell kezelni, karbantartani. A fém ellenállóbb a külső hatásokkal szemben, viszont a szigetelési képességei nem a legjobbak.

A műanyag ablak ár-érték arányban a legjobb választásnak bizonyul. A közhiedelemmel ellentétben már a fehér szín mellett számtalan arányban, mintázatban elérhető. Akár fahatású változatot is választhatunk. A kiemelkedő hangszigetelés is nagyon fontos a mindennapokban, hogy a külső zajok ne zavarjanak minket, és például nyugodtan tudjunk aludni.

Mi befolyásolja az árakat?

A műanyag ablak ára természetesen minden egyes projekt esetében eltérő lehet. Függ attól is, hogy milyen méretben rendeljük őket. Pontosan hány darab ablak cseréjéről beszélünk, van-e valamilyen különleges igény, extra, amire mindenképpen szükségünk van. A 180×150 műanyag ablak mellett számtalan lehetőség elérhető. Érdemes alaposan átgondolni, hogy végül melyiket választjuk, mivel a nyílászáróknak több évtizedet is ki kell bírni ideális esetben.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Napi Mázli – új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi...

Amikor az automata már a tökéletes megoldást jelenti!

Növényt termeszteni nem egyszerű. Ahogy az angol nyelv mondja, vannak, akiknek zöld...

Hol lehet megtanulni az asszertív kommunikációt?

Bizonyára te is hallottál már az asszertív kommunikáció előnyeiről, de az lehet,...

Ezeket az italokat a természet inspirálta

„Nézz mélyen a természetbe, és akkor mindent megértesz!” – írja Albert Einstein....