szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tech Megérkezett a csúcsmobil, amit a mesterséges intelligencia is támogat
Tech

Megérkezett a csúcsmobil, amit a mesterséges intelligencia is támogat

103
samsung Galaxy S24 telefon

Nem lehet oka panaszra az androidos felhasználóknak, hiszen ez az év is jól kezdődik a számukra! Megjelent ugyanis a piacon egy olyan csúcsmodell, amelyben az AI is jelentős szerepet kapott – például a fényképezésnél is használhatjuk. Megéri hát megismerni közelebbről ezt a készüléket.

Nem másról van szó, mint a CoolMobile.hu-n is beszerezhető Galaxy S24 okostelefonról, amely tulajdonképpen az alapkészülék, hiszen kapható az S24+ és az S24 Ultra változat is. Cikkünkben azonban most csak az említett mobilt vizsgáljuk, így is kevés a hely arra, hogy felsoroljuk az előnyeit.

Kezdjük az újításokkal!

A Samsung Galaxy S szériát nem kell bemutatnunk senkinek: a márka felső kategóriás termékeiről van szó, az S24 modell januárban jött ki. Máris a figyelem középpontjába került, hiszen nem egy funkciója a mesterséges intelligencia által van vezérelve.

Lehetővé válik ezáltal például a Google-ön a bekarikázással való keresés, a telefonhívások közbeni fordítás, de még a fotózásnál is felhasználhatjuk az AI-támogatást.

Más innovatív dologgal is találkozunk: az ujjlenyomat-olvasó itt ultraszonikus, a kijelző alatti területet érintve hanghullámokat bocsát ki, és ezek visszaverődéséből ismeri fel az ujjunkat. Ezáltal tehát maximálisan védve lesznek az adataink az eszközön.

További érdekesség, hogy az iPhone-okhoz hasonlóan már itt is elérhető az AOD, azaz a mindig bekapcsolt kijelző mód. A zárolt képernyő pedig személyre szabható, így egy pillantással felmérhetjük, hogy kaptunk-e fontos üzenetet.

Már ezek a specifikációk is elegendőek lehetnek ahhoz, hogy valaki úgy döntsön, lecseréli régebbi Samsung-készülékét a Galaxy S24-re, de további, e mellett szóló érveink is vannak.

A tökéletes kamerarendszerrel fantasztikus fotók készülhetnek

Nézzük a sokak által fontosnak tartott kamerarendszert! A szelfikamera igen figyelemre méltó: 12 MP-es, ultraszéles. A hátlapon 3 minőségi egység található:

  • 50 MP-es főkamera
  • 10 MP-es telefotó egység
  • 12 MP-es ultraszéles látószögű kamera

A fotózást az AI Zoom támogatja, így nagyon élesek lesznek a képek. Segítségünkre lehet a ProVisual motor is, amitől a részletek is különösen jól látszódnak majd – akár az éjszaka készített képek esetében is.

A belső sem különb

A prémiumminőséget mutatják a belső tartozékok is: Exynos 2400 chipet és Xclipse 940 GPU-t találunk a készülékben. Extrának számító hőelvezető rendszert is tervezett a gyártó, így a játék közben sem fog túlmelegedni a telefon.

Maga a kijelző is csodás, élvezhetjük az élénk színeket a dinamikus LTPO AMOLED 2X képernyőn, amely HDR10+ mód-kompatibilis is. A képfrissítése 120 Hz, a maximális fényerő pedig 2600 nit!

Az akkumulátorra sem lehet panasz: 4000 mAh-s, ami egyes becslések szerint akár 29 órányi videónézést is lehetővé tesz.

Van még számtalan fontos paraméter, amelyre nem tértünk ki, de a CoolMobile.hu oldalán részletes információ olvasható a termékről. Itt tokot és védőfóliát is rendelhetünk a Galaxy S24-hez, de adapter, headset és számos más kiegészítő is elérhető a webáruházban.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...

A mozi hazatér: a Sony bemutatja újdonságait

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt....

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android™ Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8...

10 meglepő NASA találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó. Ma már hétköznapinak számító eszközök, melyekről nem is...