szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tippek Hol lehet megtanulni az asszertív kommunikációt?
Tippek

Hol lehet megtanulni az asszertív kommunikációt?

240
Asszertív kommunikációs tréning

Bizonyára te is hallottál már az asszertív kommunikáció előnyeiről, de az lehet, hogy nem tudod, mit is jelent ez valójában. Hogyan kell alkalmazni? Hogyan lehet elsajátítani? Milyen helyzetekben lehet hasznos?

Nos, minden kérdésedre választ kapsz, ha jelentkezel a thebrightacademy.hu Asszertív kommunikációs tréningjére, amely online érhető el. Csupán egy stabil internetkapcsolat és egy jó gép kell hozzá, hogy elvégezhesd a tanfolyamot.

Cikkünkben bemutatjuk a fontosabb információkat a képzésről, és mutatunk egy-két példát arra, hol lehet hatékonyan alkalmazni a megtanultakat.

A tanfolyam

A The Bright Academy Asszertív kommunikációs tréningje szinte mindenkinek ajánlott – ha csak egy képzést lehetne elvégezni az oldal kínálatából, azt mondanánk, ez legyen az, amit választasz! Hiszen olyan sokrétűen felhasználható az a tudás, ami itt szerezhető, hogy számos életterületen hozna könnyítést számodra.

Akár a párkapcsolatról, akár a munkahelyi előmenetelről van szó, nagy segítséget jelenthet, ha valaki asszertíven tud kommunikálni. De vitás helyzetekben is segít, sőt mivel együttműködésre sarkall, elfogadóbbá is tesz mindenkit.

A tanfolyam ráadásul nem is hosszú, néhány modulból áll csupán. Az egyes leckék bármikor visszanézhetők, elolvashatók. Gyakorlati útmutatást is kapunk minden blokkban.

Az alábbi témaköröket érinti a képzés:

  • Konfliktuskezelési technikák
  • Komfortzóna, kríziszóna
  • Kommunikációs stílusok
  • Asszertív kommunikációs technikák

A tanfolyam végén bónuszkérdéseket is kapunk, amelyek segíthetnek átlendülni egy-egy problémán, általuk könnyebben elkerülhetők a kényes szituációk.

De mi is az az asszertivitás?

A kommunikációs stílus lehet passzív, agresszív, passzív-agresszív vagy asszertív. Ezek közül csak ez utóbbi az üdvözítő, előrevivő. Főleg konfliktushelyzetben érdemes alkalmazni.

Az asszertivitás az önérvényesítésről szól, de itt nincs agresszió. Teljes egészében a másik tiszteletére helyeződik a hangsúly, de anélkül, hogy saját magad feláldoznád. Az asszertív kommunikáció mindig nyílt és őszinte: kíváncsian, megoldásokat keresve kell odafordulni a másik felé.

Valójában három lépésből áll: közölni kell a tényeket, kifejezni, ez ránk milyen érzelmi hatást tett, majd a másik fél számára felajánlani egy kompromisszumos megoldást. A cél az együttműködés kialakítása, a win-win helyzetek létrehozása.

Mire jó az asszertív kommunikáció?

Nemcsak az agresszivitást kerülheted el általa, de önbizalomra is szert tehetsz. Ha megtanulod felállítani a saját határaidat, nem engeded, hogy mások átgázoljanak rajtad, akkor büszkébb leszel magadra.

Persze ezt gyakorolni kell, így az a jó, ha egy-egy szituációban tudatosan figyeled magad. Ha elsőre nem sikerül asszertíven kommunikálni, nem baj, csak tudd, hol volt a hiba, és legközelebb csináld másképp.

Ha már profi leszel, látni fogod, hogy elfogadóbbá is váltál, és a stressz is kevesebb lesz az életedben. Érdemes tehát pénzt és időt szánni a képzésre!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Mitől hibásodhat meg egy ipari hűtő?

Az élelmiszerkereskedelmi és nagykonyhai környezetnek megkerülhetetlen elemeit képezik a hűtőszekrények és fagyasztók,...

Biztos védelem láncfűrész ellen

Számos olyan tevékenység van, amelynek során kifejezetten súlyos kockázatoknak vannak kitéve a...

Kezeld hatékonyan a szemkörnyéki ráncokat és szarkalábakat!

Az öregedés első, látványos jelei a szem körüli területen kialakuló ráncok, illetve...

Az ajakbalzsam is tökéletes reklámajándék lehet

Ma már számtalan eszköz vagy kiegészítő funkcionálhat promóciós termékként. Vannak népszerűbbek, mint...