szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Mozgásban Bemutatjuk a Schiller által forgalmazott BYD személyautókat
Mozgásban

Bemutatjuk a Schiller által forgalmazott BYD személyautókat

204
byd személyautók

Aki követte az elmúlt időszak autós híreit, bizonyára hallott róla, hogy a Schiller Autóval is megállapodást kötött a BYD kínai gyártó. A közel harmincéves múltra visszamenő családi vállalkozás február 1-jével nyitotta meg a BYD Schiller nevű kereskedését Budapesten, négy személyautóval és egy kishaszongépjárművel célozva meg a magyar piacot. Mit érdemes tudni ezekről az autókról? És minek köszönhető a kínai elektromos autók térnyerése? Cikkünkben mindenre kitérünk!

Kezdik megszorongatni a régi motorosokat

Az elmúlt években tisztán látszik, hogy a kínai gyártók bizony kezdik nagyon megszorongatni az elektromos autók piacát eddig domináló szereplőket. A kínai gyártók előretörését nemcsak az állam jelentős szerepvállalása és a kutatás-fejlesztésbe öntött pénz mozgatta, hanem az is, hogy a kínai elektromos autó-piac a világon a legnagyobb keresletet jelenti.

Eddig is volt tehát hova termelni, most azonban a nyugati importautók Kínából történő fokozatos kiszorítása mellett a nyugati piacokon is egyre több kínai gyártó veti meg a lábát, mégpedig sikeresen. Sikerüknek titka az innovációkon túl a remek minőség, illetve ár-érték arány: a nyugati gyártóknál adott esetben jó pár ezer dollárral olcsóbb autók ugyanis sokszor tudják ugyanazt használhatóságban. És bár a legtöbb magyar fejében nagyon is a Tesla „a nagybetűs elektromos autó”, a kínai márkák, mint a BYD, szép lassan az utakon és az emberek percepcióiban is felnőnek a jelenleg domináns márkák mellé.

A Schiller Autó Család Zrt. által forgalmazott alábbi négy modell például jó eséllyel népszerűségre tehet szert hazánkban. Mit tud az ATTO 3, a DOLPHIN, a SEAL és a SEAL U ?

byd atto 3

Az összkomfortos BYD ATTO 3

A BYD ATTO 3 a kínai gyártó elektromos crossovere, amely az első, az e-platform 3.0-ra épített autó. Miért is fontos ez? Azért, mert ez a minden elemében a BYD által kifejlesztett és gyártott integrált platform nemcsak stabil, helytakarékos és biztonságos, de elektronikailag is egy végtelenül finomhangolt konstrukció.

Az ATTO 3 esetén a platformra 60 kWh-s Blade akkumulátor van beépítve, amely nemcsak szuper biztonságos, de degradálódni is nagyon lassan degradálódik, emellett 420 km-es WLTP-hatótávot biztosít a járműnek. Ezzel a hatótávval pedig az autó családi autónak is kiváló!

Főleg úgy, hogy emellett roppant biztonságos: az NCAP biztonságossági értékelésen öt csillagot kapott. De nemcsak biztonságos, hanem kényelmes és szép is az ATTO 3, szuper felszereltséggel és versenyképes árral.

byd dolphin

A BYD DOLPHIN: ideális városi autó

A BYD DOLPHIN kialakítását az óceán ihlette. A DOLPHIN egy alapvetően városi használatra szánt, megfizethető hatchback, amely nemcsak szerethető, hanem nagyon praktikus is. Szerethető, ugyanis az ember elmosolyodik, ha ránéz, főleg, ha a delfinuszony kialakítású kilincseket is látja. És praktikus is: 60,4 kWh-s akkucsomagja, illetve 427 km-es WLTP-hatótávja akkor sem hagyja cserben az embert, ha éppen messzebbre kell menni.

A kényelmes üléseknek és az úthibákat elfedő nagyon rugalmas felfüggesztéseknek köszönhetően igazán komfortos benne utazni, a nagyméretű kijelzőről nem is beszélve. Egy szó mint száz: szuper kisautó, amely valószínűleg szép számmal fog majd szaladgálni a magyar utakon!

byd seal

A vagány BYD SEAL

A BYD SEAL a kínai gyártó sportszedánja, amelyet a Tesla Model 3 versenytársának szán. Egy nagyon esztétikus kialakítású sportkocsi, amely 3,8 másodperc alatt felugrik 100 km/óra sebességre. Az 530 lóerős, duplamotoros konstrukció bizony nem viccel!

A hatótáv szempontjából sem kell szégyenkeznie a SEAL-nek: a nagyméretű, 82,5 kWh-s Blade akkumulátor biztosította 570 km-es WLTP-hatótáv több, mint komfortos. Érdekesség, hogy az akkucsomagot a tervezők szerkezeti elemként építették be, ami kiemelkedő torziós ellenállást biztosít az autónak.

A csodaszép, áramvonalas külső mellett a belső is minden igényt kielégít: a panorámatető, a high-end hangrendszer, na meg a 15,6 colos, hatalmas kijelző is igazi élménnyé teszi az utazást.

byd seal u

A BYD SEAL U: a végtelenül sportos családi autó

A BYD SEAL U a SEAL SUV verziója. Egy nagyméretű, végtelenül komfortos autó, amely családi autónak is kiemelkedő: 87 kWh-s Blade akkucsomagja és 500 km-es kombinált WLTP hatótávja hosszabb utakra is elegendő, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy DC töltővel mintegy 28 perc alatt feltölthető 30%-ról 80%-ra. A csomagtér mérete szintén abszolút a családi kategóriába tartozik 552 literével.

A roppant kényelmes, memóriahabos ülések, a csúsztatható panorámatető, a forgatható, nagyméretű központi kijelző és a kiemelkedő NHV teljesítmény (Noise/zaj, Harshness/durvaság, Vibration/vibráció) nagyon kényelmes utazást tesz lehetővé.

byd etp

A BYD ETP 3 furgon

Nem lenne teljes a kép, ha nem említenénk meg, hogy a Schiller az ETP 3 elektromos furgont is forgalmazza. Az ETP 3 egy városi használatra szánt haszongépjármű, amely 1640 kg-os saját tömege mellé 780 kg hasznos tömeget tud szállítani. 44,9 kWh-s akkucsomaggal szerelték fel, ezzel a városi hatótávja 275 km, a kombinált hatótávja 233 km, amely a legtöbb kiszállítási és egyéb feladathoz bőven elegendő.

És óriási előnye, hogy mivel elektromos, így jóval kevesebbet fogyaszt, illetve alacsonyabbak a karbantartási költségei, mint a hagyományos furgonoknak! Idővel tehát bőven visszahozza az árát, arról nem is beszélve, hogy a vállalatok zöldítési törekvéseibe is remekül belepasszolhat.

Mennyibe kerülnek ezek az autók?

A BYD elektromos autók árai kifejezetten versenyképesek a hasonló felszereltségű modellekkel összehasonlítva. A pontos BYD árak az autókereskedések, például a a BYD Schiller oldalán tekinthetők meg!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Rüsselsheim.  Stílusos és dinamikus, tágas és sokoldalú, tisztán elektromos hajtáslánccal – ez...

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa...

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

Az új autótöltő állomás egyszerre 800 elektromos autó töltésére lesz képes. A...

Győri elektromos hajtásokkal mutatkozott be az Audi Q6 e-tron

Az Audi Q6 e-tron az első, Premium Platform Electric, prémium elektromos platformra...