szombat , 18 május 2024
Kezdőlap Otthon Mivel járunk jól a fürdőszobában? Épített zuhanyzóval fallal vagy üvegajtóval, esetleg zuhanykabinnal?
Otthon

Mivel járunk jól a fürdőszobában? Épített zuhanyzóval fallal vagy üvegajtóval, esetleg zuhanykabinnal?

156
zuhanykabin

Nemcsak a saját igényeink és elképzeléseink, hanem többek közt a fürdőszobánk mérete is nagymértékben befolyásolja azt, hogy kádat vagy zuhanyzót érdemes-e választani. Kis alapterületű helyiségek esetében nem kérdés, hogy a zuhanyzóval járunk jobban, több szempontból is. Itt azonban nem ér véget a döntések sora.

A Global Viva Market zuhanykabin kínálata lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk. Ugyanakkor nemcsak komplett kabinok mellett dönthetünk, hanem az épített zuhanyzó is alternatíva lehet üvegajtóval vagy fallal kombinálva.

A fürdőszoba méretei és stílusa mellett a pénztárcánk vastagsága is komoly szempont a zuhanyzó megtervezése, kiválasztása során. Figyelembe kell venni az igényeinket, a rendelkezésre álló helyet és a tisztíthatóságot. Utóbbi főleg akkor fontos, ha a településen, ahol élünk, a víz keménysége állandó probléma. Vegyszerekkel felvehetjük a harcot a vízkő ellen, azonban ekkor az is szempont, hogy a zuhanyzó a vegyszerek ellen is strapabíró legyen.

Épített zuhanyzó fallal

Ha nagyobb hely áll rendelkezésre, és nem kell minden egyes négyzetcentimétert megterveznünk, akkor az épített zuhanyzó egy kiváló opció. A fallal körülvett típus lényege, hogy egy külön kis zuhanyszobát alkotunk meg, melyet három oldalról falak határolnak. Nagy előnye, hogy kevésbé kell takarítani, nincsenek üvegfelületek, amelyeket nagy gonddal le kellene takarítani az esztétikus látványért.

Zuhanyzó üvegajtóval

A falakkal körbevett zuhanyzó nagyon hasznos lehet, azonban nagy hátránya, hogy könnyen bezártság érzetünk lehet odabent. Ha ezt szeretnénk elkerülni, illetve kevesebb hely áll rendelkezésre, akkor kiváló megoldást nyújthatnak a walk-in zuhanyfalak. Ezek a legkisebb fürdőszobákban is igazán előnyösen mutatnak, valamint optikailag tágítják a teret.

Az már csak hab a tortán, hogy egy olyan zuhanyzót hozhatunk létre, mely akadálymentesen használható. A felszerelés és takarítás is gyerekjáték, mivel nincsenek kiálló alkatrészek. A víz elvezetése egy optimális zuhanyfolyóka beépítésével könnyedén megvalósítható.

Zuhanykabin

Az egyben beépíthető zuhanykabinok többféle választékban elérhetők. A legnagyobb előnyük, hogy minden oldalról zártak, így nem kell tartani a kifröccsenő víztől, vagyis kisebb az esélye a csúszós padló miatti baleseteknek. Az ajtók általában mágnesesen záródnak, illetve jól szigetelt tömítéssel vannak ellátva, vagyis a fröcskölő víztől valóban nem kell tartani. A kabinban a meleg víz hatására kellemes melegben lehet részünk,így a hőérzetünk is jobb lesz.

Talán az egyetlen hátrány, hogy az illesztések takarítása meglehetősen időigényes. Ha szeretnénk, hogy a kabin hosszú idő elteltével is igazán szép legyen, akkor nem árt az üvegfalakat is rendszeresen tisztítani.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hogyan engedjük el lépésről lépésre a gyermekünket?

A szülői lét egyik legnehezebb feladata a gyermek elengedése. Süveges Gergő és...

Milyen esetben éri meg mosható falfestéket vásárolni?

A frissen festett falak gyönyörűek, és bár természetes és minden háztartásban óhatatlanul...

Egy jövőálló szakma, ahol ember és „gép” is együtt dolgozhat!

Jönnek a robotok, és elveszik a munkánkat. Nem is alaptalan ez a...

A latex festék ideális választás a nagy igénybevételnek kitett falakra

A kellemes időjárás sokakat nemcsak a szabadba csábít, hanem a lakás felújítására...