péntek , 24 május 2024
Kezdőlap Otthon A latex festék ideális választás a nagy igénybevételnek kitett falakra
Otthon

A latex festék ideális választás a nagy igénybevételnek kitett falakra

60
latex festék

A kellemes időjárás sokakat nemcsak a szabadba csábít, hanem a lakás felújítására is, elérkezik a tisztasági festés szezonja, és a korszerű, könnyen felhordható beltéri falfestékeknek köszönhetően sokan maguk látnak neki a munkának.

A siker nem marad el, ha az igényeknek, a helyiség jellegének megfelelően választunk festéket, illetve a gyártók és a szakemberek ajánlásait betartva a megfelelő szerszámokkal végezzük. Szerencsére ma már számos modern, korunk igényeinek megfelelő festék közül választhatunk. A Festékpalota.hu kínálatában megtalálható latex festékek a népszerű diszperziós falfestékek újabb generációját jelentik, és az eddigieknél tartósabb és ellenállóbb, tisztítható bevonatot képeznek a falakon. Ismerd meg a jellemzőit, hogy a megfelelő helyen és módon alkalmazhasd!

Milyen falfestéket válasszunk beltérre?  

A falainak színezése akár házilag is megoldható, ha kellő elszántsággal, kézügyességgel, illetve megfelelő festőszerszámokkal és nem utolsósorban festékekkel rendelkezünk. Az óriási választék miatt azonban nincs egyszerű dolgunk, ezért is jó, ha tisztában vagyunk a festéktípusokkal, azok tulajdonságaival, használatának korlátaival. Mindig a falazat anyagának, a helyiség jellegének és jellemzőinek, valamint a használat módjának és az elvárásainknak megfelelően válasszunk!

A klasszikus, fertőtlenítő hatású mészfestékek jó választásnak bizonyulnak, ha páraáteresztő bevonatot keresünk, de például gipszvakolatra nem alkalmasak, illetve színezhetőségük is korlátozott. Színtartósság és fedőképesség szempontjából a legjobb megoldást a beltéri diszperziós falfestékek jelentik, amelyek házilag is színezhetők, illetve fantasztikus bekevert árnyalatokban kaphatók. Dörzsállóságuk, tisztíthatóságuk azonban nem tökéletes, ezért nagy igénybevételnek kitett helyiségekbe inkább a latex festékeket ajánljuk.

Mit tud a latex festék?

Azokban a helyiségekben – gyerek- és előszobákban, konyhák bizonyos falrészein, valamint a közösségi helyiségekben –, ahol az intenzív igénybevétel miatt a falak gyakori tisztítására lehet szükség, a latex festék a megoldás. Az ezzel festett felületekről nyom nélkül letörölhetők a különféle foltok, akár a zsírkrétával vagy filctollal rajzolt firkák, akár a cipők, ételek, italok, háziállatok okozta foltok. De a magas páratartalommal rendelkező nedves helyiségekben, a konyhákban, fürdőszobákban is tökéletesen ellenálló megoldást nyújt például csempe helyett is.

Nemcsak ellenáll a foltoknak, a koszolódásnak, de időtálló és mosható megoldást is kínál, ha nem szeretnéd sűrűn újrafesteni a helyiségek falait.

Mi a titka?

A különleges diszperziós beltéri falfesték, a latex festék szinte minden felületen megtapad, rugalmas, köszönhetően a gyártásához használt speciális, polimerizált lakk kötőanyagnak. Rendkívül időtálló és kopásálló, továbbá tisztítható, színezhető, ugyanakkor nehéz eltávolítani a felületekről, átfestése más típusú festékkel nehézkes, csiszolást igényel.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

A mesterséges intelligencia segítségével bárki berendezheti otthonát a kiterjesztett valóságban Az IKEA...

Hogyan engedjük el lépésről lépésre a gyermekünket?

A szülői lét egyik legnehezebb feladata a gyermek elengedése. Süveges Gergő és...

Milyen esetben éri meg mosható falfestéket vásárolni?

A frissen festett falak gyönyörűek, és bár természetes és minden háztartásban óhatatlanul...

Egy jövőálló szakma, ahol ember és „gép” is együtt dolgozhat!

Jönnek a robotok, és elveszik a munkánkat. Nem is alaptalan ez a...