vasárnap , 23 június 2024
Kezdőlap Mozgásban Megérkezett az új Opel Frontera
Mozgásban

Megérkezett az új Opel Frontera

188
opel frontera

Hivatalosan is színre lépett az aktív életet élők és a családok igényeire szabott új kompakt Opel SUV, az Opel Frontera.

Az isztambuli bemutatón az Opel vezérigazgatója, Florian Huettl, Mark Adams a márka formatervezésért felelős alelnöke és Tobias A. Gubitz, termékekért és árazásért felelős alelnök társaságában leplezte le az újdonságot, nemzetközi közönség és újságírók előtt. A bemutatóval egy időben már a kifejezetten versenyképes árakról is kaphattak információt a jelenlévők: az új Frontera ötüléses, tisztán elektromos hajtású Electric változatának németországi induló ára megközelítőleg 29,000 euró; a hibrid hajtásláncú változat pedig nagyjából 24,000-ről startol (ajánlott áfás fogyasztói ár, Németországban1).

Az Opel vezérigazgatója, Florian Huettl elmondta: “Idén ünnepeljük az Opel autógyártás 125. születésnapját. Ebben a 125 esztendőben folyamatosan fejlődtünk, miközben innovatív, praktikus, és mindenekelőtt elérhető mobilitást kínáltunk vásárlóinknak. Az új Frontera ebből a szempontból is különösen erős: sokoldalú, tágas, és villamosított. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikert arasson.”

A bemutatón az Opel vezetői bejelentették, hogy az új Frontera később hétüléses változatban is megjelenik a piacon. Így immár a teljes baráti társaság, az egész csapat, vagy a nagycsalád is kényelmesen utazhat együtt.

Minden változatban: robusztus megjelenés és sok praktikus felszerelés alapáron

Feltűnő formái az új Opel Fronterát azonnal kiemelik a tömegből. Valamennyi modellváltozat már az új Opel Blitz-et viseli az orrán az Opel Vizor központi formaelemeként. A határozott kerékívek és a hangsúlyos küszöbök, a látványos C-oszlopokkal együtt kiemelik a Frontera robusztus karakterét. A lényegre koncentráló modern megjelenés az utastérben is folytatódik: a belső fontos újdonsága az új kormány és a két, egyenként 10 colos képátlójú érintőképernyő. A Frontera számos praktikus felszerelést is kínál alapáron, köztük az innovatív telefontartót.

A hosszú utazásokon nyújtott kiváló teljesítmény a tervezési folyamat fontos célja volt. Az első sorba új, szabadalommal védett technikájú Intelli-Seat ülések is rendelhetők, középső nyílással a párnán, amely kialakításából adódóan csökkenti a farokcsontra jutó terhelést. A csomagtartóba alapesetben is több mint 450 liternyi poggyász fér, a tér a hátsó ülések ledöntésével egészen 1,600 literig bővíthető. Azok, aki szeretik a természetben tölteni az éjszakát a feláras tetősínekre rögzíthető sátorral és létrával is megrendelhetik az újdonságot. A Frontera akár 240 kilót is elbír a tetején!

opel frontera suv

A lényegre koncentrál: kétféle hajtáslánc, kétféle felszereltség

Intuitív, elérhető és a lényegre koncentrál: az új Frontera pont ilyen hajtásláncai és felszereltségi változatai szempontjából is, miközben rendelési folyamata szintén egyszerű.

Az új Frontera 48 V-os hibridként, vagy tisztán akkumulátoros-elektromos hajtáslánccal lesz kapható. A hozzávetőlegesen 24 000 eurós induló árú hibridben kifejezetten ehhez a hajtásmódhoz tervezett 1.2 literes, 100 LE-s turbós benzinmotor dolgozik együtt a villamosított szerkezetű, hatfokozatú duplakuplungos automata sebességváltóba épített 28 LE-s villanymotorral. Így a fogyasztás és a CO2 kibocsátás is jelentősen alacsonyabb, mint tisztán benzinmotoros hajtással lenne. A Frontera hibrid 136 LE-s 1.2 l-es turbós benzinmotorral is elérhető lesz.

A lokálisan teljesen emissziómentes közlekedésre vágyó németországi vásárlók hamarosan megrendelhetik a tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású Frontera Electric-et is, több mint 300 kim-es hatótávolsággal (WLTP2) hozzávetőlegesen 29,000 eurós alapáron. A “hosszú hatótávú” elektromos modellváltozat akár 400 km-es hatótávra (WLTP1) is képes.

A Frontera felszereltségi szintjei egyszerűen átláthatók: a választék a Frontera alapmodellből és a GS változatból áll. Már az alapkivitel is gazdagon felszerelt, a GS pedig olyan felszereléseket kínál, mint a 10 colos színes érintőképernyőről kezelhető multimédiás infotainment rendszer, a navigáció, vagy a tolatókamera. A vásárlók két további felszereltségi csomaggal bővíthetik autójuk extralistáját.

opel frontera autó


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb hibrid autók Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint...

Gumiabroncspiaci trendek, amikre érdemes odafigyelni 2024-ben

Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original...

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004...

Itt az új elektromos Kia EV3 SUV

Osztályát felülmúló, innovatív technológiával és fejlett formavilággal emeli még magasabb szintre az...