vasárnap , 23 június 2024
Kezdőlap Szórakozás Jazz és bor hétvége
Szórakozás

Jazz és bor hétvége

88
© Orbay Lilla Quintet A Kerengőben fellép az Orbay Lilla Quintet is.
© Orbay Lilla Quintet A Kerengőben fellép az Orbay Lilla Quintet is.

A magyar jazz és a magyar bor legnagyobbjai a Margitszigeten

Kedves Jazz rajongó! A Margitszigeti Színház életében fontos állomás az első Jazz hétvége a Margitszigeten. Őszintén hiszünk benne, hogy: A jazz minden, a jazz mindenkié!

Hogy mi várható június 7-én és 8-án ezen a lenyűgöző helyszínen? Ünnep vagy fesztivál? Mindkettőre hívunk a magyar jazz kiválóságait felsorakoztató hétvége alkalmából, mely a Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház közös szervezésében valósul meg! Neves zenészek, fiatal tehetségek, hazánk legfinomabb borai és számos meglepetés program is kíséri ezt a különleges hétvégét.

FIATAL TEHETSÉGEK ÉS NEVES SZTÁROK HÉTVÉGÉJE

Jazz és bor hétvégére készül a Margitszigeti Színház június 7-8. között. Pénteken már délutántól tehetséges fiatal zenészek minikoncertjei, borkóstolás, szakmai beszélgetések és pincészetek bemutatkozása várja az érdeklődőket. A szombati napon is a jazzé és a boré lesz a főszerep, nap közben a kerengőben várják programok a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat, este 20:00 órától pedig egy egyedülálló gálakoncert kerül megrendezésre a színpadon A csodálatos magyar jazz címmel.

A CSODÁLATOS MAGYAR JAZZ GÁLAKONCERT

Június 8-án 20 órától a nagyszínpadon a hazai jazz zene legnagyobbjai lépnek majd fel. Olyan neves zenekarokkal találkozhat a közönség, mint a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band, a BJC Big Band, az Art Blakey Tribute BandSzakcsi Jr Trio, és a Jazz-Funk All Stars. Szólistaként színpadra áll majd Bolba Éva, Szőke Nikoletta, Oláh Kálmán, Berki Tamás, Tony Lakatos, Szalóky Béla, Dennert Árpád és Borlai Gergő is.

BOR-MÁMOR: a legfinomabb borok egy helyen, egy időben

A fesztivál ideje alatt bemutatkoznak a nemzetközi ismertségnek örvendő magyar borrégiók, borvidékek borászatai. Lehetőség nyílik megkóstolni a Tokaji Borvidékről a Majoros Birtok és a Borbár Espák Pincészet nedűit, a Mátrai Borvidékről a Dubicz Borászat & Szőlőbirtok, a Gobri Pince és a Szőke Mátyás Pincészet különlegességeit, az Etyek–Budai Borvidékről Orosz Gyula Családi Pincészetének és a Nyakas Pincének borait, a Pannonhalmi Borvidékről a Babarczi Szőlőbirtok és Pince kínálatát, a Badacsonyi Borvidékről a Borbély Családi Pincészet, a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről a Tánczos Pince borait. Képviselteti magát a Szekszárdi Borvidék a Pósta Borházzal, a Kunsági Borvidék a Gedeon Birtokkal. A borok mellett finom borkorcsolyák és sajtkülönlegességek is várják majd a közönséget a Sajtangyal – Prémium sajtkereskedés jóvoltából.

A Margitszigeti Színház megújult étterme, a Margit Terasz pedig különleges ételekkel készül majd ezekhez a különleges borokhoz.

Éljük át együtt a Víztornyot körbeölelő csodás helyszínen a világ közös nyelvét játszó műfaj hétvégéjét!

Forrás: Margitszigeti Színház


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Korda György – Az ország énekese: Egy legenda története

Korda György kétségtelenül Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb énekese. Pályafutása több mint...

Rod Stewart: A legendás énekes visszatér Budapestre!

A rock- és blueszene ikonikus alakja, Sir Rod Stewart 2024. június 22-én...

A Ghost koncertfilmje, a Rite Here Rite Now júniusban a mozikban!

Június két napján érkezik a Pannónia Entertainment soron következő koncertes filmeseménye, amely...

Geezer Butler: Into the Void – Utazás a Heavy Metal Mélyére

Geezer Butler, a legendás Black Sabbath basszusgitárosa önéletrajzi könyvében, az Into the Void...