péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan tisztítsuk le szakszerűen a WPC burkolatokat?
Tippek

Hogyan tisztítsuk le szakszerűen a WPC burkolatokat?

227
wpc teraszburkolat

A burkolatokat folyamatosan kell tisztítani annak érdekében, hogy minőségüket hosszú ideig megőrizzék. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezt miként oldjuk meg, de most erre hoztunk pár hasznos tippet.

Például a WPC teraszburkolat alapos takarítást igényel. A felületéről el kell távolítani a vízfoltokat, a penészt, a zuzmókat, a virágport és az egyéb szerves lerakódásokat is. Amint ezeket eltüntettük, újra eredeti fényében fog ragyogni a felület.

Hogyan végezzük el az általános tisztítást?

Csak akkor foghatunk bele a munkába, ha a kinti hőmérséklet tartósan 15 Celsius-fok fölé emelkedik. A tisztítást legalább évente két alkalommal el kell elvégezni. A WPC kerítést és a falburkolatokat vízzel, slaggal, illetve nagynyomású mosóval is tisztíthatjuk. Takarításkor használjunk szappanalapú tisztítószert. A teraszburkolat esetében először egy seprűvel el kell végezni a portalanítást, majd a többi lépés megegyezik az előzőekben felsoroltakkal.

Hogyan alkalmazzuk a magasnyomású mosót?

Sokan idegenkednek a használatától, hiszen úgy gondolják, hogy ezzel csak árthatnak. Ezt az elméletet most vessük is el, hiszen nem helytálló. Általános kosz és makacs szennyeződések esetén is a legjobb módszer. A kerítéseknél és a falburkolatoknál is alkalmazhatjuk, a szárítást pedig majd a nap elvégzi helyettünk. Viszont egy dologra nagyon figyeljünk oda, mégpedig arra, hogy 40-50 centiméteres távolságra tartsuk a mosót. Pontszerűen, csak terasztisztító fejjel használjuk, mert különben kárt teszünk az anyagban.

Pontosan hogyan szüntethetjük meg a makacs lerakódásokat?

A felületen először lazítsuk fel áztatással a szennyeződést. Ezután vethetjük be a magasnyomású mosót az általános tisztítószer használata mellett, és ha szükséges, akkor gyökérkefével is rásegíthetünk. Végül sima vízzel öblítsük le és hagyjuk, hogy a napon megszáradjon. Túl kemény víz esetén vízlehúzóval szüntessük meg a vízfoltokat.

Még milyen eszközökkel és vegyszerekkel lehet letakarítani a burkolatokat?

Egy szimpla seprűvel a durvább szennyeződéseket is el tudjuk távolítani. Amennyiben nem olyan piszkos a felület, akkor meleg vízzel takarítsunk. Egyes esetekben súrolóport is bevethetünk, de igyekezzünk környezetbarát terméket használni. Az eltávolításhoz ebben az esetben szintén gyökérkefét használhatunk. A folyamat a következő legyen: általános tisztítás, állóvíz eltávolítása, súrolópor szétszórása, gyökérkefézés a burkolat szálirányában, a súroló eltávolítása tiszta vízzel, és végül egy vízlehúzóval menjünk végig a felületen.

Általános tisztításkor az alábbiak szerint járjunk el

A WPC DECK burkolatait sok esetben elegendő egy általános takarítással megszabadítani a rárakódott szennyeződésektől. Persze ez függ a foltoktól és azok lerakódásának idejétől. Tisztítsuk meg a burkolatot, távolítsuk el a makacsabb szennyeződéseket, vízzel vonjuk be a felületet, és legalább 15 percig hagyjuk így állni. Ezután következhet a súrolás és az öblítés.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Egy repülőjegy áráért most Portugáliát is megnézheted Amerika felé

Megújult a TAP Portugal stopover programja Izgalmas lehetőséget kapnak most akik Amerika...

Miről ismerhető fel az árvízkárosult autó?

Az éghajlatváltozás okozta heves esőzések és komoly áradások világszerte autók ezreit érintik...

A hegesztő paraván használata: mire kell figyelni?

A hegesztés során keletkező UV-sugárzás komoly veszélyt jelenthet a felhasználóra és a...

Online német könyv szülőknek, pedagógusoknak

Sok nehézséget tud okozni, ha valamely német nyelvterületre csöppenve mindennap kommunikálnunk kell...