vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Az ékszertartó doboz egy igazán hasznos kiegészítő
Tippek

Az ékszertartó doboz egy igazán hasznos kiegészítő

148
ékszertartó dobozok

Ha ékszerek vásárlására kerül a sor, jellemzően ritkán jut eszünkbe, hogy a gyönyörű ékeknek szüksége van egy olyan helyre, ahol biztonságban lehetnek, amikor éppen nem hordjuk őket. Ehhez tökéletes eszköz egy szépen megmunkált ékszertartó doboz.

Az ékszertartó doboz előnyei

Bizonyára veled is előfordult már, hogy sietve kellett elindulni otthonról, és csak az utolsó pillanatban vetted észre, hogy a kedvenc nyakékjeid össze vannak gubancolódva, és a szeretett gyűrűd sincs a “helyén”. Ez nem meglepő, hiszen ha például a TV mellett tároljuk őket ledobálva, akkor esélyes, hogy hamar elkallódnak a csodás modellek. A Velekey Ékszervilág webáruházban ékszertartó dobozok széles választéka vár rád, hogy elkerülhesd az imént említett helyzeteket.

Ezek a mesés ékszertartók nem csupán az esztétikai jellemzőik miatt kiemelkedők. Habár valóban a szoba dísze lehet egy-egy, a közeggel harmonizáló, gondosan kiválasztott darab, főként a tárolási funkció játszik szerepet a beszerzéskor. Talán nem is sejted, hogy mennyivel hosszabb élettartamot biztosíthatsz az ékszereid számára, ha odafigyelsz a helyes tárolásra.

Ez azt jelenti, hogy egymástól elkülönítve helyezed el a modelleket, lehetőleg olyan méretű fakkban vagy fiókban, amely illeszkedik az ékszerek paramétereihez. Ezáltal kiküszöbölhető, hogy az ékek az súrlódás által karcolják vagy károsítsák egymást. Továbbá a közvetlen napfény vagy a szálló por okozta roncsolódás és szennyeződés is minimalizálható.

Milyen típusok közül válogathatunk?

Ma már ékszertartó dobozok terén is igencsak színes a paletta, és rendkívül sokféle verzióra tehetünk szert. Az egyik legnépszerűbb típus az a műbőr variáció, amelynek zipzáros a teteje, ezért akár utazások alkalmával is magunkkal vihetjük, mivel le tudjuk zárni. Az anyagából adódóan rendkívül könnyű a tisztítása.

A másik populáris alternatíva, amikor az ékszertartó egy kis fiókkal van ellátva, amelyben több rekeszt alakítottak ki attól függően, hogy milyen típusú ékszert kívánunk belerakni. A doboz felső lapja gyakran üveg hatású, átlátszó réteget kap, hogy az ékszertartóra pillantva azonnal lássuk, hogy mit rejt a tároló.

Léteznek olyan verziók is, amelyek kifejezetten karórák vagy napszemüvegek védelmére születtek meg, hiszen érdemes ezen kiegészítőket is óvatosan kezelni.

Ajándékként is megállja a helyét

Az ékszertartó dobozt felírhatjuk a praktikus és különleges ajándékok listájára. Egy efféle kiegészítővel biztosan mosolyt csalhatunk a másik fél arcára. Alapvetően az ékszeres dobozoknál a pasztelles árnyalatok dominálnak, melyek között rátalálhatsz arra, amely a leginkább passzol az illetőhöz.

Gondoskodhatsz arról, hogy az ékszerei mindig biztonságban legyenek, és sokáig megőrizhessék szépségüket. Ha egy ilyen kiegészítő fekszik a polcon, a látogatók is garantáltan kiszúrják majd és megdicsérik ezt a remek kelléket. Akár egy szerettedet lepnéd meg vele, akár magadnak szánod, egy ékszertartó dobozzal egyáltalán nem lőhetsz mellé!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Jó, ha résen vagy, amikor a bankszámlákról esik szó!

A legtöbben hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a pénzügyi szektort érintő törvényi...

Az alkoholos italok készítésének titka

Sokan szeretik az alkoholos italokat fogyasztani – persze mindezt csak mértékkel tegyük!...

Hogyan előzhető meg kedvencünknél a hőguta, milyen tünetei vannak?

A felelős állattartók pontosan tudják, hogy a hőguta akár végzetes is lehet,...

Vegánként sem kell lemondani a fehérjedús táplálkozásról

Bár a fehérjék kapcsán elsősorban a húsételek és a protein italporok jutnak...