hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Ne fájjon minden mozdulat – a régi módszer az új módszer
Tippek

Ne fájjon minden mozdulat – a régi módszer az új módszer

276
fájdalomterápia

Manapság egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal és ízületi betegségekkel. Vajon miért? Az ülő életmód, a folyamatos stressz és a helytelen testtartás együttesen felelős azért, hogy nem csak többen, de mind fiatalabb korban néznek szembe a fájdalommal. Léteznek azonban ősi technikák és olyan modern módszerek is, amelyek nem csak a tüneteket kezelik.

A kínai orvoslás többezer éves tudománya olyan hatékony gyógymódokat kínál, mint az akupunktúra, a moxa, a tunia és a köpölyözés. Emellett a modern orvostudomány is igyekszik segíteni, például a Perfect Laser kollagénes fájdalomterápiát kínál a hagyományos praktikák mellett.

Akupunktúra

Az akupunktúra az egyik legismertebb és legelterjedtebb módszer a kínai orvoslásban. Apró, vékony tűket helyeznek a bőr meghatározott pontjaira, hogy serkentsék a test természetes gyógyító folyamatait. Az akupunktúra segít a kellemetlen tünetek megszüntetésében, javítja a vérkeringést és serkenti az endorfin termelését, ami testünk természetes fájdalomcsillapítója.

Moxa

A moxa terápia során fekete ürömből készült füstölőrudat égetnek az akupunktúrás pontok közelében. A hő serkenti a vérkeringést, ami segít a fájdalom csökkentésében és felgyorsítja a gyógyulást. A moxa különösen hatékony az ízületi és mozgásszervi problémák kezelésében, mivel a szöveteken mélyén fejti ki a hatását.

Tunia

A tunia egy tradicionális kínai masszázsterápia, amely különböző technikákat alkalmaz az izmok és az ízületek kezelésére. Segít az izmok ellazításában, a vérkeringés javításában és a fájdalom csökkentésében. A rendszeres masszázs krónikus mozgásszervi problémák esetén hosszú távú enyhülést nyújthat.

Köpölyözés

A köpölyözés során speciális üvegpoharakat helyeznek a bőrre, amelyek vákuumot képeznek, így serkentik a vérkeringést a testben. Közrejátszik a mélyszövetek ellazításában és szintén fájdalomcsökkentő hatású. Hatékony a gyulladás mérséklésében is.

Terápia kollagénnel

Az egyik legújabb és leginnovatívabb módszer a speciális fájdalomterápia. Vékony tűk segítségével kollagént juttatnak az érintett területekbe. Ez a kezelés azonnal csillapítja a panaszokat, javítja a szövetek működését, csökkenti a feszültséget az izmokban.

Nem tartalmaz szteroidot vagy non-szteroidot és fájdalomcsillapítót sem. Természetes anyaga révén sportsérülések esetén is gyakran alkalmazzák. A kollagénterápia hatékony önmagában és kiegészítő terápiaként is. Emellett fontos, hogy támogatja a szövetek regenerációját, vagyis az okot is kezeli.

Melyik módszer a megfelelő?

Konzultáljunk szakemberrel, aki egészségi állapotunktól és igényeinktől függően személyre szabott kezelési tervet állíthat össze. Fogadjuk nyitottan az ősi módszereket, amelyek a tudományos kutatások által is egyre nagyobb elismerést kapnak. Sokszor az a megközelítés a leghatékonyabb a mozgásszervi problémák kezelésében, amelyek több módszert kombinálnak.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mi az a vezetékvágó olló és hol vehetjük hasznát?

Az elektromos komponensek összekötéséhez számtalan féle és fajta kábelre van szükség, amelyeket...

Jó, ha résen vagy, amikor a bankszámlákról esik szó!

A legtöbben hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a pénzügyi szektort érintő törvényi...

Az alkoholos italok készítésének titka

Sokan szeretik az alkoholos italokat fogyasztani – persze mindezt csak mértékkel tegyük!...

Hogyan előzhető meg kedvencünknél a hőguta, milyen tünetei vannak?

A felelős állattartók pontosan tudják, hogy a hőguta akár végzetes is lehet,...