hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Mozgásban Egy autómegosztó platform megalapítása és célkitűzései
Mozgásban

Egy autómegosztó platform megalapítása és célkitűzései

169
újhullámos autómegosztó portál

Egy újhullámos, bérlői és bérbeadói oldalt egyaránt kiszolgáló autómegosztó platformnak egyértelműen van létjogosultsága a mai világban, ahol a használtautó-árak és a fenntartási költségek is meglehetősen magasan szárnyalnak.

A RentBennél a megfizethető autóbérlés Debrecenben, és számos egyéb nagyváros területén elérhető Magyarországon.

Kezdetek

A RentBen 2020-ban kezdte meg útját, felismerve a piaci körülményeket. A használt autók ára olyan szintet ért el, ahol már ezek sem jelentettek olcsó alternatívát, az új kocsikról nem is beszélve. A magas beszerzési költség azonban csak a probléma egyik fele, a fenntartási költségek is aránytalanul megnövekedtek, így alapos átgondolást igényelt, hogy érdemes-e saját autót fenntartani.

Az addig létező autókölcsönzési lehetőségek nem jelentettek megfelelő alternatívát arra a helyzetre, ha valaki a mindennapokban, akár napi rendszerességgel, rugalmas feltételekkel szeretett volna kocsit bérelni, megfizethető áron.

Ebben a környezetben alapították meg a vállalkozást, amely 2022 óta saját fejlesztésű, ingyenes autómegosztó platformmal működik.

 Megoldás a tulajdonosok számára

A saját autó megléte szabadságot, kötetlenséget és kényelmet jelent az utazás terén. Ezt azonban a vételi áron túl, annak kiadása után is folyamatosan meg kell fizetni. Gondoljunk csak a gépjárműadóra, a biztosítási díjakra, az emelkedő üzemanyagárakra, illetve a szerviz költségekre. Ha a kocsi nem munkaeszközünk, és nem szorulunk rá a használatára a hét minden napján, hanem sokat áll kihasználatlanul a kertben, a garázsban vagy akár a ház előtt az utcán, akkor az autómegosztás remek lehetőséget kínál számunkra.

Egy gyors és egyszerű regisztrációt követően megadhatjuk járművünk adatait az applikációban, majd beállíthatjuk a napi kölcsönzési árat, illetve azt, hogy mennyi időre, pontosan mikor szeretnénk bérbe adni azt. A foglalási igényekről ezután értesítést kapunk a rendszerben, és meg tudjuk nézni, hogy ki szeretné használni az autót. Az illető profilja alapján eldönthetjük, hogy bérbe adjuk-e az adott személynek, vagy sem.

Az átadásra és visszavételre előre megbeszélt helyen és időben kerül sor, a fizetés pedig a rendszeren keresztül bankkártyával, illetve készpénzzel is megvalósulhat.

Ha csak havonta néhány napra adjuk bérbe kocsinkat, az is elegendő lehet arra, hogy fedezzük belőle a fenntartási költségeket.

Bérlői szemmel

A bérlői oldalon állva szintén számos előnyét élvezhetjük a platformnak. Megfizethető áron bérelhetünk autót, esti, hétvégi, illetve ünnepnapi felár nélkül. Foglalási igényünket bármikor leadhatjuk, és nem kell bajlódnunk a papírmunkával, illetve a biztosítással sem.

Nincs kilométer limit, és külföldi utakat is bátran tervezhetünk, a speciális UNIQA CASCO biztosítás sok esetben a bérleti ár részét képezi.

Az újhullámos autómegosztó portál megoldást kínál mindkét oldal számára, illetve növeli az autók kihasználtságát, amivel a közlekedésre és a környezetre is jó hatást gyakorol.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Életnagyságú LEGO Technic McLaren P1 autó

Lando Norris egy életnagyságú LEGO® Technic™ McLaren P1™ autóval hódítja meg Silverstone-t...

Robotaxik forradalma Kínában

A robotaxik forradalma komoly aggodalmakat vált ki a taxisoförök és az utasok...

Így fejlődhet még gyorsabban a hazai e-autózás

Több mint felével bővült az idei első félévben a Magyarországon forgalomba hozott...

Legkedveltebb használt autók Magyarországon 2024 első félévében

Egy kutatás szerint 2024 első félévében ezek voltak a legkedveltebb használt autók...