hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Mozgásban Védjük meg autónkat a rágcsálókkal és a vadakkal szemben!
Mozgásban

Védjük meg autónkat a rágcsálókkal és a vadakkal szemben!

206
autó megvédése

Hogyan védekezhetünk a nyest ellen, illetve hogyan kerüljük el a vadak károkozását az utakon? Két különböző kérdés ugyan, de mégis hasonló, hiszen mindkét esetben az állatokkal szemben szeretnénk oltalmat biztosítani a járművünknek.

A védekezés a legjobb támadás

A Metroman.hu autós nyest- és vadriasztóinak kínálatából válogatva nem is lesz gondunk azzal, hogy megfelelő védelmet alakítsunk ki. Márpedig ez az a tipikus helyzet, amikor muszáj előbb lépnünk, még azelőtt, hogy a baj megtörténne. Miért van ez így?

“Ej, ráérünk arra még!” – mondja Pató Pál úr, de mi ne kövessük ezt a hibás gondolkodást! Ugyanis itt sokkal inkább a “Késő bánat, eb gondolat.” esete forog fenn. A nyestek sajnos nagyon komoly károkat tudnak okozni, és nincs biztonságban tőlük egyetlen autó sem, amivel a szabad ég alatt parkolunk.

A nyestriasztó távol tartja a rágcsálókat

Elég néhány kábelköteget megrágcsálni ahhoz, hogy nagyon komoly pénzekbe kerüljön a javíttatás. Amennyiben nem tudunk mindig zárt garázsban parkolni, akkor az egyetlen megoldást a nyestriasztó jelentheti számunkra.

Ezeket a készülékeket a motortérbe tudjuk szerelni, és olyan ultrahangot bocsátanak ki, ami miatt a nyestek nem fognak hívatlan látogatóként betérni a motortérbe, azaz a távoltartásukkal tudjuk biztosítani a védelmet az autó számára.

Amennyiben eddig nem voltunk elővigyázatosak, és már akadt problémánk a nyestek miatt, akkor a felszerelést megelőzően gondoskodni kell arról, hogy az állatok nyomán visszamaradó szaganyagok is eltávolításra kerüljenek. Ezt motormosásssal, illetve nyestriasztó spray együttes alkalmazásával tudjuk eredményesen megvalósítani.

Vegyük figyelembe, hogy a riasztó külső védelmet nem, csak belső riasztást biztosít. Egyes modellek villanófénnyel is fel vannak szerelve, így még hatásosabbnak bizonyulnak.

Szintén hatásos lehet a nyestriasztó illatpárna, amely olyan szagokat bocsájt ki magából, amik azokra az állatokra jellemzőek, amik veszélyt jelentenek a nyest számára. Természetesen emberek egészségére ez sem jelent veszélyforrást, biztonsággal alkalmazhatjuk.

A vadak riasztásával az állatokat és a kocsinkat is védjük

Az ultrahangos vadriasztók akkor lépnek működésbe, amikor autózunk, és tulajdonképpen arra szolgálnak, hogy figyelmeztessék a vadakat a közeledtünkre, hogy azok ne ugorjanak a jármű elé. Ezekhez nem szükséges energiaforrás, mivel attól lépnek működésbe, hogy áramlik a levegő haladás közben.

Az állatok elijesztésével, illetve távol tartásával a jármű védelmét fokozhatjuk, és elkerülhetővé válnak a velük összefüggő káresemények. Minimális befektetéssel így elérhetővé válik, hogy sokkal nagyobb biztonságban tudjuk az autónkat parkolás és használat közben is. A balesetek kockázatának elkerülésével pedig saját magunk és szeretteink testi épségéért is rengeteget tudunk tenni. Éljünk a lehetőséggel!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Életnagyságú LEGO Technic McLaren P1 autó

Lando Norris egy életnagyságú LEGO® Technic™ McLaren P1™ autóval hódítja meg Silverstone-t...

Robotaxik forradalma Kínában

A robotaxik forradalma komoly aggodalmakat vált ki a taxisoförök és az utasok...

Így fejlődhet még gyorsabban a hazai e-autózás

Több mint felével bővült az idei első félévben a Magyarországon forgalomba hozott...

Legkedveltebb használt autók Magyarországon 2024 első félévében

Egy kutatás szerint 2024 első félévében ezek voltak a legkedveltebb használt autók...