hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Kultúra Macskafogó élőzenével
Kultúra

Macskafogó élőzenével

296

A gengszterpatkányok dalra fakadnak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élőzenés vetítését nézhetjük meg Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Margitszigeti Színházban augusztus 22-én. A filmbeli megszólalás hű megközelítéséről a Budapest Orchestra Project és a Jazzation gondoskodik.

Élőzenés filmvetítés a Margitszigeten

A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, amely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban a Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. A nagyszabású vetítésre pedig méltó helyszín lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

Az eredeti szinkronnal vetített rajzfilm közben a teljes filmzenét élőben bemutató koncert méltó emléket állít Deák Tamásnak. Hatalmas és gazdag életművének – amelyben olyan emblematikus rajzfilmzenék szerepelnek, mint a Doktor Bubó vagy a Mézga család dalai – kiemelkedő darabja a Macskafogó, amelynek színpadra varázsolt életre hívása filmtörténeti és zenetörténeti, jazztörténeti pillanat.

A rajzfilm – amelyből több generáció idéz rendszeresen – zeneileg is igazi remekmű

A Budapest Orchestra Project big bandet Tompa Ábel vezényli, a dalokban közreműködik a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese.

Előadás: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/macskafogo-budapest-orchestra-project-feat-jazzation-film-zene-koncert/

Forrás: Margitszigeti Színház


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Operettország – Pályaképek a bécsi-budapesti operett történetéből

László Ferenc új könyve, az Operettország egy izgalmas felfedezőút a bécsi és...

Hangzó zeneelmélet – Frank Oszkár könyve, ami életre kelti a zenét

Frank Oszkár teljesen átdolgozott és felújított zeneelméleti könyve azt a törekvést juttatja...

Víg 125 film

A születés története… 2020-ban, még a Covid alatt úgy éreztük, hogy ha...

A komolyzene anekdotakincse – a könyv, ami megnevetteti a zeneszeretőket

Norman Lebrecht, a neves zenei író és kritikus legújabb könyve, A komolyzene...