csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Mozgásban Életnagyságú LEGO Technic McLaren P1 autó
Mozgásban

Életnagyságú LEGO Technic McLaren P1 autó

104
© Jeff Moore

Lando Norris egy életnagyságú LEGO® Technic™ McLaren P1™ autóval hódítja meg Silverstone-t

A LEGO Csoport és a McLaren Automotive minden idők legnehezebb LEGO Technic kihívásába vágott bele, amikor elhatározták, hogy megépítik a világ első LEGO Technic elemekből készült, teljesen működő McLaren P1™ hiperautóját. A nem mindennapi próbatételhez a McLaren F1™ csapatának pilótája, Lando Norris is csatlakozott, hogy az 1:1 méretarányú LEGO Technic McLaren P1-essel teljesítsen egy kört a britek ikonikus versenypályáján, Silverstone-ban.

A McLaren P1™ figyelemreméltó mérnöki megoldásokat tartalmazó élethű mása 342 817 LEGO Technic elemből készült és körülbelül 1220 kg súlyú. Az autó teljesen működőképes kormányrendszerének köszönhetően ez az első nagyszabású LEGO építmény, amit nem csak kormányozni lehet, de megbirkózik a versenypálya trükkös kanyarjaival is. Az egyedülálló replika egy elektromos motorral működik, ami LEGO Technic Functions elemekből és egy elektromos autó akkumulátorból épül fel. Ez lehetővé teszi, hogy minden korábbi LEGO modellnél nagyobb távolságot tudjon megtenni.

Az életnagyságú autó megépítésében a LEGO Csoport és a McLaren Automotive 23 tervezője, mérnöke és építője dolgozott együtt. A 8344 óra fejlesztés és építés alatt 393 különböző LEGO Technic elemet használtak fel.

© Jeff Moore

Az autó összeállítását követően már csak a végső kihívás maradt hátra, és mivel egy McLaren szuperautó másolata készült el, így ki más lehetett volna a kormány mögött, mint a McLaren F1™ pilótája, Lando Norris. A brit versenyzőnek nem okozott problémát a feladat, könnyedén vette az 5,891 km-es versenypálya kanyarjait és teljesített egy kört a pályán. Tekintettel a kihívás nagyságára, Silverstone tökéletes helyszínnek bizonyult, hiszen a McLaren története szorosan összefonódik a brit autóversenyzés otthonával.

A teljes videó, amiben Lando Norris az életnagyságú LEGO Technic McLaren P1™ autóval megtesz egy kört a silverstone-i versenypályán itt nézhető meg: www.LEGO.com/themes/technic/mclaren-p1

„Már az eredeti P1 programban is dolgoztam a McLarennél, így csodálatos látni, hogy a LEGO Technic csapat az életnagyságú modellnél ilyen valósághűen keltette életre az eredeti McLaren P1™ számos elemét. Az autó a korának ikonja volt. Remélem, hogy a LEGO Csoporttal való együttműködésünkkel képesek leszünk inspirálni a következő generáció tervezőit és mérnökeit arra, hogy tovább feszegessék az autóipar határait” – mondta el Ben Gulliver, a McLaren Automotive fejlesztési igazgatója az együttműködés kapcsán.

Ez a projekt a LEGO Csoport és a McLaren hosszútávú együttműködésének a legújabb állomása, ami összehozza a McLaren mérnökeit és a LEGO Modelltervező csapatát a koncepció kidolgozásától a végső megvalósításig.

A McLaren autóipari és mérnöki szakértelme felbecsülhetetlen támogatást jelentett abban, az eredeti McLaren P1™-et a lehető legélethűbben alkossuk újra, lehetővé téve számunkra, hogy egy álomból valóság legyen. Hihetetlenül fantasztikus volt látni, hogy Lando Norris, a McLaren F1™ versenyzője vezeti az általunk létrehozott autót” – tette hozzá Lukáš Horák, a LEGO Csoport Modelltervezési projektmenedzsere.

A LEGO Technic McLaren P1™ 1:8 szett elérhető a www.LEGO.com/McLaren weboldalon és a LEGO Store üzletekben is.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Robotaxik forradalma Kínában

A robotaxik forradalma komoly aggodalmakat vált ki a taxisoförök és az utasok...

Így fejlődhet még gyorsabban a hazai e-autózás

Több mint felével bővült az idei első félévben a Magyarországon forgalomba hozott...

Legkedveltebb használt autók Magyarországon 2024 első félévében

Egy kutatás szerint 2024 első félévében ezek voltak a legkedveltebb használt autók...

Védjük meg autónkat a rágcsálókkal és a vadakkal szemben!

Hogyan védekezhetünk a nyest ellen, illetve hogyan kerüljük el a vadak károkozását...