péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Otthon Ma már színes műanyag ablakot is választhatunk
Otthon

Ma már színes műanyag ablakot is választhatunk

349
színes műanyag ablak

A műanyag ablakokkal kapcsolatban több tévhit is terjed a köztudatban. Az egyik ilyen, és talán a legnagyobb mind közül, hogy csak fehér színben érhető el. Tény, hogy ez a legnépszerűbb és leggyakrabban használt változat, évtizedekkel előtt nagyrészt csak ilyen formában volt elérhető, de mára rengeteget változott a helyzet.

Vége az egyhangúságnak

A mai műanyag ablak felhozatalt már nem lehet unalmas megjelenéssel vádolni, elég csak megnézni az RS Ablak kínálatát. Az otthon hangulatát is alaposan fel tudja dobni az, ha olyan színt választunk, ami nem számít hétköznapinak, vagy tökéletes összhangban van az ingatlan stílusával, megjelenésével. Ma már nem számít tabunak a színes ablak vagy bejárati ajtó. Nem kell az unalmas, egyhangú, túlságosan letisztult irányzatot választani.

A jól kiválasztott színkombinációkkal vidámságot, boldogságot hozhatunk a mindennapokba. A házban élők hangulata, életvitele is meg fog változni azzal, ha a megfelelő árnyalatú ablak vagy ajtó mellett döntünk. Külföldön, például a bajor falvakban gyakran választják a sokszínű stílust. A szemünket se fogjuk tudni levenni egy ilyen épületről. Rengeteg virág, többféle szín kombinációja is fellelhető.

A fa is népszerű alapanyagnak számít a nyílászárók esetében, mivel a természetesség egyik legnagyobb képviselőjéről beszélünk. Azonban a hátrányairól sem szabad megfeledkezni. A fából készült ablakokat rendszeresen kezelni, ápolni kell. Viszonylag rövid időn belül, az időjárás hatására képesek megkopni, veszíteni fényükből. Csak az újrafestés jelent megoldást ilyen esetben.

A műanyag ablak ezzel szemben sokkal strapabíróbb. Minimális a karbantartási igénye még évtizedes távlatokban is. A takarítása, tisztítása pedig egyszerűen megoldható.

Melyik szín lesz a megfelelő választás?

Természetesen nem létezik egy univerzális színkombináció, ami minden épület, körülmény és stílus esetében tökéletes lehet. A választás előtt mindenképpen mérjük fel a lehetőségeinket, illetve azt, hogy milyen hangulatot akarunk varázsolni otthonunkba. Ma már az arany és az ezüst sem számít ritkaságnak, ha olyan házat akarunk, ami egy palotára hasonlít. A lilának több árnyalata is elérhető, a zöld is lehet szép, ha mellé a falakat sárgára festjük, máris vidámabb lesz az egész épület megjelenése.

A külső mellett a belső is számít

Ahhoz, hogy hosszú távon tudjuk élvezni az ablakok, ajtók tökéletes megjelenését, arra is figyelni kell, hogy milyen alapanyagból készülnek a nyílászárók. A műanyaggal garantáltan nem fogunk mellélőni. Évtizedeken keresztül képes megőrizni a stílusát, színét. Nincs szükség speciális eljárásra, kezelésre vagy akár csak egy-egy újrafestésre. Egyszerűen megtisztítjuk és már olyan, mint újkorában.

Arról, hogy végül melyik lesz a tökéletes konstrukció számunkra, érdemes egy szakemberrel is konzultálni.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Vörösfény-terápia az otthoni gyógyításban

A vörösfény-terápia még meglehetősen új módszernek számít, különösképp az otthoni alkalmazása. A...

Kőzetgyapot-szigetelés házilag

A házunk szigetelése sokat számít a felhasznált energiamennyiség szempontjából, hiszen otthonunk fűtése/hűtése...

Mikor járhat egyedül iskolába a gyerek?

Míg évtizedekkel ezelőtt hazánkban alig pár évesen egyedül jártak intézménybe a gyermekek,...

Apakulcs – Egy apa és fia különleges kapcsolata

Süveges Gergő, a hazai irodalom egyik legkedveltebb szerzője újabb szívmelengető történettel lepte...