szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek A szeretet ünnepe alkalmával gondolj a gazdátlan állatokra is!
Tippek

A szeretet ünnepe alkalmával gondolj a gazdátlan állatokra is!

284
állateledel kutya brit tápok

Novemberben már mindenki gőzerővel készül a karácsonyra, listát ír arról, hogy kit mivel akar megajándékozni, melyik nap kit látogasson meg, mi legyen a menü stb. Ilyenkor a háziállatok is élvezik az ünnepi hangulatot, már csak azért is, mert a gazdik végre nem dolgoznak, hanem sokkal többet vannak otthon, és több idő jut a közös játékra.

De gondoltál már azokra az állatokra is, akik nem ilyen szerencsések és nincs gazdájuk? Akiknek a karácsony estét is egy barátságtalan kennelben kell tölteniük sok társukkal együtt? Persze nem fogadhatod örökbe a világ összes gazdátlan kutyáját és macskáját, de igenis tehetsz azért, hogy egy kicsit jobb soruk legyen – nemcsak karácsonykor, hanem egész évben!

Adományozz kutyaeledelt!

Mivel a menhelyeket általában alapítványok tartják fenn, ezért a költségvetésük igen szűkös, miközben sok éhes szájat kell etetniük. Az olyan jó minőségű eledeleket, mint a Petgurunál kapható Brit tápok a legtöbb állatotthon nem tudja megvásárolni, mert egyszerűen túl drágák számukra, hisz nem egy vagy kettő, hanem több tucat kutya élelmezéséről kell gondoskodniuk nap mint nap.

Ezért az egyik legnagyobb segítség számukra az élelem formájában érkező adomány. Ha legközelebb kutyatápot vásárolsz kedvencednek, gondolj a gazdátlan fajtársaira is, és kerüljön néhány zsákkal vagy konzervvel több a kosaradba. Neked ez csak némi pluszkiadás, nekik viszont nagyon is sokat jelent!

Az adománynak szánt eledelt juttasd el a menhelyre, ahol a dolgozók és az állatok is nagyon hálásak lesznek érte. Az ott élő kutyák sajnos csak a hozzád hasonló jólelkű emberek által tudnak teljes értékű eledelhez jutni, holott alapvetően is ilyen táplálékra lenne szükségük ahhoz, hogy a körülményekhez képest egészségesek legyenek. De így legalább néha részesülnek finom táplálékban, így szebbé teheted a karácsonyukat.

Adományozz felszerelést

Az élelmezés az egyik, de nem az egyetlen olyan dolog a menhelyen, amihez jól jön egy kis segítség. Legalább ekkora problémát okoz ugyanis nekik az állattartáshoz szükséges felszerelések beszerzése is.

Mire gondolunk itt? Például meleg takarók, pórázok, kötszerek, fertőtlenítők, vitaminok, és étrend-kiegészítők, etetőtálak, szalma és faforgács, kutyaházak, kennelek építéséhez szükséges alapanyagok, hogy csak pár példát említsünk. Ezeket mind örömmel fogadják az állatotthonokban.

Add nekik az idődet!

Ha te is szabadságon vagy az ünnepek alatt, és unod már a tétlenséget, akkor látogass el egy közeli menhelyre és végezz önkéntes munkát! Ez lehet az ebek sétáltatása, a kennelek tisztítása, besegítés az etetésben, vagy egy-egy állat fuvarozása az orvoshoz vagy ideiglenes gazdihoz.

Ilyenkor tulajdonképpen az időddel ajándékozod meg a gazdátlan kutyákat, ami nem kerül pénzbe, viszont ettől még nagyon is értékes.

Persze akár kombinálhatod is a fentieket: keresd fel a menhelyet, vigyél nekik kutyaeledelt és tárgyi adományokat, és maradj ott egy pár órát foglalkozni az állatokkal.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a...

Veled mi történt életed legborzalmasabb randiján?

Nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lett volna már legalább egy...