szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Otthon Díszítsük gyertyákkal otthonunkat az őszi-téli időszakban!
Otthon

Díszítsük gyertyákkal otthonunkat az őszi-téli időszakban!

261
gyertya dekoráció otthon

Bár sokaknak van kedvenc évszaka, de valószínűleg a legtöbben egyetértenek azzal a kijelentéssel, miszerint mindegyiknek megvan a maga szépsége. Igen, még a zord időjárást meghozó ősznek és a hűvös télnek is.

Ősszel megváltozik a táj, a természet látványosan átalakul, a zöld szín helyét átveszi a barna, a sárga és a vörös ezerféle árnyalata. Télen pedig a hótakaróval borított panorámában gyönyörködhetünk. A legjobb persze, ha ezt a meleg, hangulatosan feldíszített otthonunkban tesszük.

Ilyenkor mi mással tudnánk kellemesebb hangulatot teremteni, mint a gyertyákkal? Az őszi-téli időszakban, amikor már délután elkezd sötétedni, a fények fontos jelentéssel bírnak. Ha még nem szereztük be őket, akkor könnyen megtehetjük, a MÖBELIX gyertya kínálata bőséges választási lehetőséget ad.

Nézzük, milyen gyertyák közül választhatunk, és azokból milyen dekorációkat készíthetünk!

Hengergyertyák az elegáns dekorációkhoz

A gyertyák nagyon sokféle kivitelben készülnek, a kicsit tömzsibb változatok mellett ott vannak a hosszú, vékony hengergyertyák is, amiket felhasználhatunk trendi dekorációk készítéséhez.

Ehhez nem kell más, mint egy gyertyatartó, amibe bele tudjuk helyezni őket. Ezek után pedig már csak egy dolgunk van: kitalálni, hogy hova kerüljenek, az asztal közepére, a komódra vagy esetleg az ablakba? Bárhol is találunk nekik helyet, garantáltan elegánsan fognak mutatni.

Mindig jó, ha kéznél van egy teamécses

A teamécseseket nagyon sokféle módon tudjuk felhasználni, beletehetjük őket egy mécsestartóba, de színes, átlátszó üvegpoharakban is találhatunk nekik helyet. Nemcsak az otthonunkat tudjuk fényesebbé tenni velük, hanem halottak napján a sírkövekre is rárakhatjuk őket.

Gyertya cserépben? Miért ne!

A gyertyákat nemcsak külön tudjuk beszerezni, hanem a tartóelemmel együtt, ami nagyon változatos lehet. Manapság nagyon népszerűnek számítanak a betonból vagy más masszív anyagból kiöntött, cserepes gyertyatartók, amikben természetesen a viasz és a kanóc is benne van.

LED gyertyák, amik az igazi tűz fényét utánozzák

Sokan vannak, akik nem kifejezetten rajonganak az otthoni gyertyagyújtásért, mert attól tartanak, hogy őrizetlenül marad, a lángok pedig átterjednek más tárgyakra is, ezzel komoly károkat okozva. Számukra tökéletes alternatívát jelentenek a LED gyertyák, amikben nem ég valódi tűz, mégis azt az érzetet keltik, hogy valódi láng pislákol bennük. Ezeket akkor is bekapcsolva hagyhatjuk, amikor elmegyünk otthonról.

Látható tehát, hogy valóban sokféle megoldás közül választhatunk, ha úgy döntünk, hogy a lakásunkat fényekkel tesszük hangulatosabbá. Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy melyek mellett döntünk, és milyen díszek megalkotásához használjuk fel őket.

Az őszi-téli időszakban a fényesség a szeretetet, a jóságot és a reményt szimbolizálja, ami még a legnagyobb sötétségben is képes mutatni az utat. Nem véletlen tehát, hogy a legsötétebb hónapokban előszeretettel világítjuk meg otthonunkat például gyertyákkal.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Az SPC padlók jellemzői

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...